Zasto su ljudi zli

Svi ljudi i životinje su u originalno i genetski dobri i pošteni.To je normala.
Zli su mentalno bolesni,prema tome shut u d.i kod doktora,ludnicu,ludački košulju i ostalo.
Ti tzv.zli nisu normala,tj.bolesnci su.
Prema tome,i mi normalni sisari treba da se ponašamo prema tim slučajevima da ih prijaviimo,ogradomo sei isključimo ih iz našeg života.
Sto su oni zli je i naša greška.Nismo im dali na znanje da mi ne trpimo zlobu,nismo ih kažnjavali ...tako rade šta hoće,a to nije u redu.
Krivi smo mi.
Da tako je. U originalu su dobri i pravedni.
Zlo je poremecaj, bolest, psiholoske i duhovne prirode.
I zlobu ne treba trpeti treba je udaljiti.

Da stovreni smo kao Bozja stvorenja sa tim osobinama ljubavi koje su vrline:dobrota, milosrdje pravednost...

A pitanje je onda zasto neki ljudi odstupe od toga kako su stvoreni i postanu zli.
Bog nema nista sa time sto neko sam postane zao.
Sto sam sebe iskvari.
A psiholoski se to moze objasniti.
Niko ne može postati zao tek tako.
Bez prethodno instaliranog programa za takav model ponašanja.
Program za zlo nam je kako stvari stoje genetski usađen samim rođenjem.

A usadio nam ga Programer, Tvorac ili Stvoritelj kako god ga nazvali.

To ne moze biti istina,nisu ljudi u startu nego nevina deca koja se iskvare
Moja istrazivanja pokazuju suprotno....
Animalnost je osobina koja ne bira sredstva za ostvarivanje zelja i htenja...to je individualni poriv, koji se kolektivnim koristi samo kao alatom.

Deca su animalna po rodjenju , bez ili sa sugestijom roditelja...
Sugestija vecine roditelja ce biti da jos vise povecaju tu svoju animalnost...
Tako da imamo vec posle prvih reci ili koraka vec formiranog animalca , tj dete je vec zlo donekle...

Kasnije se to samo prilagodjava obliku primitivizma sredine, tj da dete ne bude vidljivo zlo nego dozvoljeno zlo...

Praksa pri cuvanju dece pokazuje slicno...
Prilikom upoznavanja deca emituju sve ono sto su pokupila da je sugestija i potrebno a to je mahom zlo...
Ne mogu da razumeju nista sto je bas mnogo apstraktno pa zato ne razumeju nikakav koncept dobrog, vec samo dobro ili lose za mene....

Kasnije vec pohvataju ono sto im kao bejbi siter ili tutor sugeriras i vidi se licni izbor ili institucionalni pristup sve ono iz pedagogije , ali njihova sustina je iz dva razloga zla...
Jedno je apstrakcija bilo cega sto je dobro , koju ne mogu da dohvate a drugi je okruzenje koje ih jasno usmerava ka zlu...jer komuniciraju preko animalnosti i sa takvim osobama..

Dobro uzmimo umiljate stence dok ih neko ne dresira ,tako su i ljudi materijal za kaljenje,ne mislim da se neki ubica rodi takav pa ispolji nekad zlo,nego usput poprimi lose sto je lakse nego ciniti dobra dela

Niko ne može postati zao tek tako.
Bez prethodno instaliranog programa za takav model ponašanja.
Program za zlo nam je kako stvari stoje genetski usađen samim rođenjem.

A usadio nam ga Programer, Tvorac ili Stvoritelj kako god ga nazvali.
Treba znati osnovne stvari o prirodi coveka, da je covek stvoren kao bice da voli
to mu je ugradjeno: ljubav dobrota..
A moze postati zao vremenom ako se sam iskvari...
Zlo je poremecaj, duhovna i psiholoska bolest.
Zato se ljudi i lece psihicki i duhovno...

Pa sad se ustvari igramo puritanaca i lagarije...
Verujemo ono sto nam odgovara da bi se osecali uzvisenijim i boljim.

Sto ne kazete tema je kao i ceo pdf duhovnost, proser radi kvazi moralnosti koju treba da prihvatimo kao nove vrednosti...

Toliko je degradiran nivo logickog razmisljanja i nivoa shvatanja i svesti u srbiji da se ovakve vise sujeverne nego religijske teme shvataju kao ultimativna vrednost..

Smesno je pricati sa religioznim fanaticima o svesti....tu je samo pitanje njihove fanaticne vizije o svetu...

Mislim da je nivo koji se danas dozvoljava kao ozbiljan pristup jako nizak i dovodi do kakofonije, tj do davljenja iole vrednih ideja preko populistickog smeca koje se lansira sa nekim koristoljubivim namerama..

To ce sigurno unistiti sve dobro sto je donela nauka , a relativizovati dobro koje se dobija preko naucnog principa...
Popularna psihologija, popularna nauka , populisticka informisanja vec imaju ukus koji daje dodatno znacenje tim terminima i ne znaci ni najbolje ni profesionalno ni tacno...

Treba znati osnovne stvari o prirodi coveka, da je covek stvoren kao bice da voli
to mu je ugradjeno: ljubav dobrota..
A moze postati zao vremenom ako se sam iskvari...
Zlo je poremecaj, duhovna i psiholoska bolest.
Zato se ljudi i lece psihicki i duhovno...
Znači li to da je TVORAC stvorio TVOREVINU koja je podložna zlu ? Tvorevinu sa GREŠKOM ?

Kakav je to onda Tvorac, koji pravi škart ? On ga napravi dobrog, a on onda postane zao ? Ajde da se lažemo .

Priča o Tvorcu koji pravi loše tvorevine, jednostavno ne pije vodu, niko ne bi trošio resurse i vreme na stvaranje loše i nestabilne tvorevine.

Odgovor leži u samom TVORCU, koji suštinski ne pravi nestabilne tvorevine, već ih stvara onakve kakve jesu, PO SVOM LIKU I OBLIČJU.

Znači li to da je TVORAC stvorio TVOREVINU koja je podložna zlu ? Tvorevinu sa GREŠKOM ?

Kakav je to onda Tvorac, koji pravi škart ? On ga napravi dobrog, a on onda postane zao ? Ajde da se lažemo .

Priča o Tvorcu koji pravi loše tvorevine, jednostavno ne pije vodu, niko ne bi trošio resurse i vreme na stvaranje loše i nestabilne tvorevine.

Odgovor leži u samom TVORCU, koji suštinski ne pravi nestabilne tvorevine, već ih stvara onakve kakve jesu, PO SVOM LIKU I OBLIČJU.
Pogresno rezonujes.
Vec sam objasnila da je covek stvoren dobro kao savrseno bice sa osobinama tvorca koje su: ljubav dobrota, pravda.

A zlo je poremecaj. Bolest. Psiholoska i duhovna bolest.
Neko moze sam postati zao i Bog nema nista sa time.
Bog sve sto stvara stvara dobro i savrseno
a ti to ne razumes kako treba
i o tome mozes na religiji, ovo je psihloska tema

Pretpostavka je i da smo mi doživeli kao zlo nešto što je bilo u dobroj nameri pa se degenerisalo u zlo,ne greškom počinioca zla..
Ili po našoj subjektivnoj percepciji tako smo "primili"
Dešava se. :pivce:

Jedan zloban čovek,bolesnik, je juče ubio od batina svog vernog psa Labradora,u Rimu na sred ulice.
Ljudi su ga lincovali,tukli ga kamenovali,spasla ga policija od sigurne smrti u zadnji čas.
Eto u ovakvim slučajevima postajem zla refleksno,impulsivno,zivotinjski.Ovog manijaka bih zadavila ladno.
Eto!

Jedan zloban čovek,bolesnik, je juče ubio od batina svog vernog psa Labradora,u Rimu na sred ulice.
Ljudi su ga lincovali,tukli ga kamenovali,spasla ga policija od sigurne smrti u zadnji čas.
Eto u ovakvim slučajevima postajem zla refleksno,impulsivno,zivotinjski.Ovog manijaka bih zadavila ladno.
Eto!
Zar je ista opravdanje za zlo....
Samo prividno dobrima je uvek neko opravdanje pri ruci...
Smesno je koliko ste uvrnuti i licemerni...

Verujte mi vecina nacista se osecala bas tako kao vi....da radi nesto uzviseno i da im se zlo javlja samo zbog zla koji su jevreji izvrsili cuvajuci svoj novac i kupujuci od ljudi koji nisu imali i trebao im je novac...

Razumem tvoj Punto di vista.
Savršeno,uklapa se, u filozofiju površnog bonisma.
Kakve veze imaju nacisti,pre 1000 godina?
Nemoj da preterujemo sada.
Ko ubija iz zlobe nedužnog psa,dete ili bilo koga,normalno da se popizdis i
branisi imaš želju za pravdom.
To sa Jevrejima je pizdarija što kažeš.
Kad nemate argumenata,lupetate o olocaustu,kao da operete sopstvenu svest.Hahaha.
Sve vam krivi nacisti,ma kako da ne.
I nemoj da spanujes temu,ne razgovaramo o pećima u logorima i milionima žrtava.
Poštuj žrtve i ne lupetaj.

Pausalno razmisljanje uzdizes do necega sto treba postati dokazna tvrdnja...

Evo ti primer trenutno na forumu...Drvo Pulovnija i prica da se zaradjuje 50 000e da raste 6 puta brze itd itd....i jedna recenica , ako koristite svoje seme ili sadnice koje dobijete ili klonove koje dobijete prahom necete imati te profite...

Da vidimo o cemu se radi...
Prica o 6x rastu je tacna...prica da je kvalitet drveta kao kod hrasta je smesan...ali da za laike kazem nije ni blizu.
Drvna masa i drvo za obradu nisu isto....drvna masa moze za medijapan ploce i za papir npr...ako je pogodno za to..

Ali sta je poenta...pa ovo ako pravite sami sadnice nista od toga....morate da kupite sadnice iz rasadnika i tu sve dobija smisao, cela prica..

Tako i ovi sto ovde promovisu da je covek po defaultu dobar, sto je socijalni konstrukt nemaju pojma sta pricaju nego ono sto se nadaju, jer covek ce uvek biti ono u sta mora da se ulozi manje napora...ako je po defaultu dobar, onda ce biti dobar, ali ako je po defaultu los, onda nam se crno pishe, jer dolaze sve lenje generacije, sto znaci bice sve zlobniji ljudi...

Nije ta logika bas tacna, ali imaju oni razloga zasto bas ta logika.

Ali ako bi analiticki i naucno prisli pitanju, onda bi prvo videli sta je zlo i kako se definise...a onda sta je dobro i kako se definise, ali objektivno nista subjektivno..
Pa bi se onda mnogo stvari odmah raspalo...
Prvo dobro kao drustveni konstrukt zahteva poznavanje drustvenih zakona...inace je covek programiran tj imamo cas religioznog evolucionizma ili kako se vec to zove...

A ako uzimamo dobro kao licno dobro , tj pravilo koje se cesto cuje, dobar je ako je dobar prema meni zabole me kakav je prema drugima....to donosi ocigledno mnogo jednostavniju sliku koristi , usluga i pozicioniranja u pojmovnoj mrezi...

Ovo sve izgleda kao kad deca 2 razred osnovne prave neke mape uma pa povezuju pojmove i onda prave objasnjenja na ovom nivou.....povezuju drustvene i individualne pojmove trt mrt kako im dodje..

A posto je svaka vrednost izgubljena, to se svako nadje dovoljno uzvisenim da namece baljezgarije koje blage veze nemaju , pre nego sto uopste postavi pitanje da li to ima smisla sto tako razmislja....cisto da vidi koliko ne zna....
Jok, svi sve znaju i onda se javljaju ovakve promuckaj i prospi teorije..
Jos ce na kraju da se javi i cela knjiga napada na svaki primer koji rusi pausalne teorije koje su ovde postavljene...kao po principu kako moje nije tacno tako ni tvoje ne moze da bude tacno , 50 50 demokratija.

Back