Zasto su ljudi zli?

Cime potkrepljujes ovu tvrdnju. Skroman covek je uvek u nekakvom minusu, bilo materijalnom bilo intelektualnom. Zar je lepo ako ti neko kaze da si skromnog znanja, ili skromne inteligencije, ili skromnog materijalnog stanja, itd. itd. Po meni, biti racionalan u materijalnom smislu znaci ni u cemu ne preterivati. Drugim recima, “prostires se prema svojim mogucnostima i potrebama. Uzgred, da li s ja rekao da racionalnost iskljucuje skromnost.
Ako neko ima skromno znanje, ne mora značiti da je on sam skroman u (kako ti kažeš) materijalnom smislu.
S druge strane znam za velike umove koji su se isticali svojom skormnošću. Kao na primer Diogen i Gandi.
Da, prostireš se prema svojim mogućnostima i potrebama, što znači da ne grabiš ništa što nije u skladu sa tim.

Ako neko ima skromno znanje, ne mora značiti da je on sam skroman u (kako ti kažeš) materijalnom smislu.
Naravno, ne mora da znaci. Ja ne rekoh da znaci.

S druge strane znam za velike umove koji su se isticali svojom skormnošću. Kao na primer Diogen i Gandi.
Dve laste ne cine prolece.

Da, prostireš se prema svojim mogućnostima i potrebama, što znači da ne grabiš ništa što nije u skladu sa tim.
Da, u izvesnom smislu.

Poslednja izmena:
Da bi stvorio čoveka bez mane, moraš imati mogućnost izbora između mane i vrline.
Jer da nemaš tu mogućnost, kako bi stvorio čoveka bez nečega što ne postoji?
Svemoguci. sveznajuci i svuda prisutni stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog ima nebrojene opcije i nesagledive mogucnosti, i ni jedna nije uslovljena drugom. Toliko, da znas o cemu raspravljamo, tj. o meni i mojim mogucnostisma da ti budem bog i kakvog bi coveka stvorio. S tobom se ne bih bavio, jer ne dolikuje bogu ni da im izgovori ime. Oni bi ostali kao i do sada, otpadnici neba.

Poslednja izmena:
Svemoguci. sveznajuci i svuda prisutni stvoritelj svega vidljivog i nevidljivog ima nebrojene opcije i nesagledive mogucnosti, i ni jedna nije uslovljena drugom. Toliko, da znas o cemu raspravljamo, tj. o meni i mojim mogucnostisma da ti budem bog i kakvog bi coveka stvorio. S tobom se ne bih bavio, jer ne dolikuje bogu ni da im izgovori ime. Oni bi ostali kao i do sada, otpadnici neba.

Ne bih rekao da nebrojene opcije i mogućnosti nisu uslovljene jedna drugom.
Već baš zato što su, i dokle god su, nebrojene opcije i mogućnosti uslovljene jedna drugom, postoji zakon, red i poredak.
I izvan tog reda, zakona i poretka, ne postoji išta.

Ne bih rekao da nebrojene opcije i mogućnosti nisu uslovljene jedna drugom.
Već baš zato što su, i dokle god su, nebrojene opcije i mogućnosti uslovljene jedna drugom, postoji zakon, red i poredak.
I izvan tog reda, zakona i poretka, ne postoji išta.
Za boga, gospoda tvog, kao i za Sotonu, neposrednog tvog gazdu, nema zakona koji nije promenljiv. Gospod bog moze sve pa i da menja zakone kako mu se prohte. To moze i gos'n Sotona, ali mu je domet njegovih sila limitiran samo na povrsini zemljine kore i nesto malo dublje ispod povrsine. Nebo je rezervisano sa boga i njegovog jednorodnog sina.

Za boga, gospoda tvog, kao i za Sotonu, neposrednog tvog gazdu, nema zakona koji nije promenljiv. Gospod bog moze sve pa i da menja zakone kako mu se prohte. To moze i gos'n Sotona, ali mu je domet njegovih sila limitiran samo na povrsini zemljine kore i nesto malo dublje ispod povrsine. Nebo je rezervisano sa boga i njegovog jednorodnog sina.

Zašto misliš da istina može da se promeni, i da npr. ono što je belo više nije belo već crno?
Ili može laž da pokrije istinu, ali u tom slučaju istina ispod laži ostaje onakva kakva jeste, i čeka dok laž ne propadne, kad tad?

Ljudi su zli jer su,bas kao i Sotona,pala bica i mnogo su blizi Sotoni i mnogo bolje razumeju zemaljske nagrade,strasti,pozudu,kao nagradu u zivotu,kao nesto lepo sto se dogadja u zivotu,a mnogo manje razumeju Boga i Njegove puteve.
Za svakog coveka koji zivi postoji razlog zasto je bas on stvoren,a ne neko drugi i u svakom coveku postoji prostor,tj nada za izbavljenje i spasenje.Na coveku je jedino da odluci.
Ljudi su po svojoj prirodi nesavrseni, sebicni i ponosni i zato se moraju boriti protiv toga, i jedino uz pomoc Boga mogu razviti Bozanske osobine...

Takodje svaki covek moze da bira izmedju dobrog i zla...

Sta ce biti...

Koje su to božanske osobine?
Galatima 5:22 i ostale

Bog je prvenstveno LJUBAV...
1 Jovanova 4 : 8 a ko nema ljubavi, taj ne pozna Boga. Jer je Bog ljubav.

Najistaknutije Bozje osobine su LJUBAV, MUDROST, PRAVEDNOST I MOC...

u Galatima 5:22 spominju se bozanske osobine kao plod duha.

22 Ali je plod Duha ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milosrđe, vernost, krotost, uzdržanje.

Poslednja izmena:
Galatima 5:22 i ostale

Bog je prvenstveno LJUBAV...
1 Jovanova 4 : 8 a ko nema ljubavi, taj ne pozna Boga. Jer je Bog ljubav.

Najistaknutije Bozje osobine su LJUBAV, MUDROST, PRAVEDNOST I MOC...

u Galatima 5:22 spominju se bozanske osobine kao plod duha.

22 Ali je plod Duha ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milosrđe, vernost, krotost, uzdržanje.

Lepo što si izjavila da su Bog i Duh Sveti jedno. :)

Back