Zasto su ljudi zli?

a sta cemo sa decom koja su poklana u ime religije hmm ?
nesto mi taj scenario koji neki zovu biblija ne stoji na svom mestu
u ime koje religije?
I sam znas sta je dobro a sta zlo...
Biblija to ne zagovara...
Za coveka vazi zakon ne Ubij... to se zna...
Ko jos ne zna da je nemoralno ubijati...
Svako ce odgovarati za ono sto cini pred Bogom...

u ime koje religije?
I sam znas sta je dobro a sta zlo...
Biblija to ne zagovara...
Ko jos ne zna da je nemoralno ubijati...
Svako ce odgovarati za ono sto cini pred Bogom...

kako to vazi ne ubij ??? da te podsetim malo na krstaske ratove ? pa mi objasni malo posto sam vrlo rad da cujem kako sad to onaj koji ubija u ime religije postuje istu ?

upravo si napisala kako ljudi tu reč najčešće doživljavaju...malim slovom si napisala "ne", a velikim reč "Ubij".
tako je i kad slušaš, negacija, dakle "ne", se obično gubi u prostoru, pa ostaje samo "ubij".
to je i osnovni razlog zašto se ljudi ne pridržavaju božjih zapovesti - većina ih počinje sa "ne".

upravo si napisala kako ljudi tu reč najčešće doživljavaju...malim slovom si napisala "ne", a velikim reč "Ubij".
tako je i kad slušaš, negacija, dakle "ne", se obično gubi u prostoru, pa ostaje samo "ubij".
to je i osnovni razlog zašto se ljudi ne pridržavaju božjih zapovesti - većina ih počinje sa "ne".
kako mozes d a se kacis za to dal sam napisal velikim ili malim slovom?
Svi znaju da je nemoralno ubijati...

I ko ubija u ime bilo koga snosice posledice...
Ljudi se ne pridarzavaju Bozjih zapovesti jer NE ZELE, jer im ne odgovara... jer su zli..

Poslednja izmena:
prekopiracu jednu prichu sa pdf filozofija

Sedi đavo na vrhu brda i odmara. Zapravo ubija se od dosade. A onda u voćnjaku, u podnožju brda, ugleda seljaka koji bere jabuke.

Seljak pokušava da dohvati jednu visoku granu; isteže se, uspinje, skakuće, ali do grane ne dopire. A onda počne da se osvrće oko sebe i spazi gomilu gajbica, te mu se odmah rodi ideja da naslaže jednu na drugu i tako dohvati visoku granu.

Đavo sve to gleda i komentariše onako za sebe: „Vidi ovoga, popeo se na ove klimave gajbce, sve se pod njim ljulja i sad će sasvim sigurno da padne, pa će posle đavo da mu bude kriv. A ja čak nisam ni bio tamo.“

kako mozes d a se kacis za to dal sam napisal velikim ili malim slovom?
Svi znaju da je nemoralno ubijati...

I ko ubija u ime bilo koga snosice posledice...
Ljudi se ne pridarzavaju Bozjih zapovesti jer NE ZELE, jer im ne odgovara... jer su zli..
ništa lično nisam ni pomislio ni napisao, samo mi je tvoja greška u kucanju poslužila da lakše objasnim pojavu koja je neprimetna ali veoma uobičajena.
naime, ljudi nemaju običaj da govornika saslušaju sa pažnjom pa im to "ne" često promakne, ispari u vazduhu.
druga stvar je da negacija uvek privlači negaciju.
tako je bolje, ako recimo štrajkujemo protiv rata, da štrajkujemo ZA mir...itd

Back