Zasto su ljudi zli?

Sa ovim se ne mogu složiti. Nismo mi ništa bolji i svesniji od (na primer) lavova.

A šta je, po Tvom mišljenju, svest? :think:
Moje mišljenje je da svest, koju čovek ima, kako koji, jeste most između čoveka, kao materijalnog i duhovnog bića, sa beskonačnošću, neprolaznošću, večnošću, kojoj čovek teži.
I što je svest viša, to je težnja ka toj tzv, beskonačnosti veća.
A kako se čovek osvešćuje?
Ljubavlju i učenjem.
Samo učenje bez Ljubavi je ništa, to može i kompjuterski program sa odgovarajućim algoritmom.

A šta je, po Tvom mišljenju, svest? :think:
Moje mišljenje je da svest, koju čovek ima, kako koji, jeste most između čoveka, kao materijalnog i duhovnog bića, sa beskonačnošću, neprolaznošću, večnošću, kojoj čovek teži.
I što je svest viša, to je težnja ka toj tzv, beskonačnosti veća.
A kako se čovek osvešćuje?
Ljubavlju i učenjem.
Samo učenje bez Ljubavi je ništa, to može i kompjuterski program sa odgovarajućim algoritmom.
Pa upravo to.
Ljubav nije svojstvena samo ljudima. Ako posmatraš čopor lavova videćeš koliko nežnosti i ljubavi tu ima između pojedinih jedinki.
Učenje takođe nije svojstveno samo ljudima. I opet ako posmatraš čopor lavova videćeš kako oni svoje mladunce uče i pripremaju za vreme kada će biti odrasli.

Pa upravo to.
Ljubav nije svojstvena samo ljudima. Ako posmatraš čopor lavova videćeš koliko nežnosti i ljubavi tu ima između pojedinih jedinki.
Učenje takođe nije svojstveno samo ljudima. I opet ako posmatraš čopor lavova videćeš kako oni svoje mladunce uče i pripremaju za vreme kada će biti odrasli.

Da, ali je svest čoveka daleko viša od svesti lava, i u tom smislu, čovek, kako koji, za toliko i može biti bolji.

nije nuzno da covek koji zeli uspeh mora biti zao.a nije ni pohlepa zeleti uspeh.ako gledas svoj tim i navijas za njega,zelis da pobedi.ne moras zeleti da drugi izgubi niti ga mrzeti... poraz protivnika nije moja pobeda.moja pobeda je kada ja pobedim

Devojka pre tebe je reklä:

Njaviše zla su učinili oni koji se bave moralom i na sva zvona pričaju o pravdi i koji bi zabranjivali uvjek nešto. Ti si opisala Judu

Ti si rekla:

A oni koji se bave nemoralom su dobri? Ti si opisala Mariju Magdalenu

A ja sam se nadvezao na to.
Sta je radio Juda a kako je zavrsio?
Sta je radila Marija Magdalena a kako je zavrsil?

Back