Zasto su ljudi zli?

Pise sam procitaj u Bibliji...
Znaci ti lazes a ne ja.
Lazovu kao sto si ti izgleda da su i drugi al gresis...

Bas lepo u vezi toga zasto su ljudi zli...

Zasto lazes?

GDE piše? Što ne navedeš citat ako piše? Ne, nego lažeš, prvo tvrdiš nešto, a kad se pokaže da lažeš, onda udaraš u kontru bez ikakvog smisla.

A Isus ustavši rano u prvi dan nedelje javi se najpre Mariji Magdalini, iz koje je isterao sedam đavola.

A u prvi dan nedelje dođe Marija Magdalina na grob rano, još dok se ne beše rasvanulo, i vide da je kamen odvaljen od groba.

Ni Matej 27:56, 61, 28:1, ni Marko 15:40, 47, 61, ni Luka 8:2, 24:10, ni Jovan 19:25, 20:1 i 20:18 nigde ne kažu da je marija Magdalena živela grešnim životom, dakle to ne piše u Bibliji. Ti kažeš da piše. Ko laže, dakle?

Ako ti znaš neki stih u kojem se tvrdi da je živela grešnim životom, ti ga lepo citiraj ovde, ili priznaj da lažeš.

Pise lepo u Bibliji nego vratimo se na temu :besan2:

GDE piše? Što ne navedeš citat ako piše?

A Isus ustavši rano u prvi dan nedelje javi se najpre Mariji Magdalini, iz koje je isterao sedam đavola.

A u prvi dan nedelje dođe Marija Magdalina na grob rano, još dok se ne beše rasvanulo, i vide da je kamen odvaljen od groba.

Ni Matej 27:56, 61, 28:1, ni Marko 15:40, 47, 61, ni Luka 8:2, 24:10, ni Jovan 19:25, 20:1 i 20:18 nigde ne kažu da je marija Magdalena živela grešnim životom, dakle to ne piše u Bibliji. Ti kažeš da piše. Ko laže, dakle?

Ako ti znaš neki stih u kojem se tvrdi da je živela grešnim životom, ti ga lepo citiraj ovde, ili priznaj da lažeš.

Poslednja izmena od moderatora:
Tacno je da ne postoji hladnoca i tama...prema svim zakonima fizike hladnoca i tama se ne mogu ispitati..To je nedostatak toplote i svetlosti...I potpuno je pogresna filozofija da je zlo nedostatak dobroga u nama...Zlo kao takvo se ne moze definisati..jer sta je to zlo??? Istorija nam govori i sledece.."O, Koliko krvi ,grozote,grehova i zla..stanuje u temeljima mnogih lepih stvari.. " To je bice u nebicu i nebice u bicu...Iskonsko zlo kao i dobro stanuje u svakome od nas...Ko ne veruje u svoje zlo neka dobro ispita svoju savest... Kada kazem zlo ne mislim sada da ubijam ljude itd..to je bolest,psiholoski afekat...druga dimenzija...Zlo je i mrznja,pakost,zavist,gresna misao... Naviknite savest da jednom prihvate nesto kao nuzno zlo..vremenom ce to izgledati kao sve vise nuzno a sve manje zlo....zlo postoji i nema tu pitanja zasto su ljudi zli...jer da u takvim oblicima ne postoji to ne bi bili ljudi...vec nadcovek..uzviseno bice za kojim je Niche tragao..jer po njemu covek nije cilj vec most..( prelazni period izmedju homonida i nadcoveka)...A,meni se cini da je covek sa ljudima koji imaju i dobro i zlo dostigao svoj maximum...Nisu sposobni za nesto vise...

Poslednja izmena:
Da bi čovek bio sposoban za nešto više, mora znati šta je to nešto više.
A znaš li Ti, šta je to nešto više, za šta čovek nije sposoban?

Znam li ja sta je beskonacno??? znam...nesto sto nema kraja, a vidim li beskonacno kada zatvorim oci i pokusam to da zamislim??? E,*** ne mogu ...ljudska svest uvek vidi kraj...Da li bi svet postojao da se ja nisam rodio??? Naravno da bi,zivot ne sadrzi i moje nuzno postojanje.... A kako bih ja znao da bi postojao ako se nisam ni rodio?????.... Otprilike tako nesto je i to "Nesto vise" postoji..ima ga..ali za danasnjeg coveka nezamislivo....vec 2 miliona godina..samo teorija u glavi jednog filozofa.

Znam li ja sta je beskonacno??? znam...nesto sto nema kraja, a vidim li beskonacno kada zatvorim oci i pokusam to da zamislim??? E,*** ne mogu ...ljudska svest uvek vidi kraj...Da li bi svet postojao da se ja nisam rodio??? Naravno da bi,zivot ne sadrzi i moje nuzno postojanje.... A kako bih ja znao da bi postojao ako se nisam ni rodio?????.... Otprilike tako nesto je i to "Nesto vise" postoji..ima ga..ali za danasnjeg coveka nezamislivo....vec 2 miliona godina..samo teorija u glavi jednog filozofa.

Opet da Te podsetim da govoriš zu svoje ime.
I kao što i sam kažeš, svet bi postojao da se Ti nisi rodio, po istom principu, neko može da zna šta je to nešto više, a da Ti ne znaš.

Poslednja izmena:
Zlo i dobro ne postoje, postoji samo naše viđenje događaja...

Jednom su pitali poglavicu nekog primitivnog plemena šta je zlo, a šta je dobro...

Poglavica je malo razmislio i rekao je ...

Zlo je kad susedno pleme napadne naše selo i pobije sve muškarce, siluje žene i otme svu našu stoku...

A šta je dobro? Upitaše ga...

Poglavica jeopet malo razmislio i rekao je ...

Dobro je kad naše pleme napadne susedno selo i pobije sve muškarce, siluje žene i otme svu njihovu stoku...

To je priča divljaka, koji ne razlikuje pojam dobro i korisno . Ili je neki još veći divljak to još gore preveo.
Ako oni pobiju to je korisno za njihovo pleme, ako njih pobiju to je nekorisno tj. štetno za pleme.
Dobro i zlo itekako postoje, jer ako taj osjećaj izgubimo nestaće pravda, propašće svijet.
Ježim se od komentara i osoba koje daju takve komentare jer su nadahnute satanskom gordošću i nepravednošću.

Poslednja izmena:
To je priča divljaka, koji ne razlikuje pojam dobro i korisno . Ili je neki još veći divljak to još gore preveo.
Ako oni pobiju to je korisno za njihovo pleme, ako njih pobiju to je nekorisno tj. štetno za pleme.
Dobro i zlo itekako postoje, jer ako taj osjećaj izgubimo nestaće pravda, propašće svijet.
Ježim se od komentara i osoba koje daju takve komentare jer su nadahnute satanskom gordošću i nepravednošću.

Pa da, ali taj "divljak" je iskren i mnogo je bliži iskonskom razmišljanju čoveka i deteta. Nije iskvaren nekim normama i dogmama...

Ako pođemo od pretpostavke da je bog u nama, onda je neiskvareno i iskonski čito razmišljanje nejbliže bogu, ako nije i direktno od njega...

Jes, ali taj je čovjek živio samo tako da mu bude lakše, čak po cijenu propasti drugog, a to je najlakše i satanski. Najlakše je biti loš, ali "popraviti" sebe putem religije je pravo vjerovanje, prava vrijednost.
Šta je satana, nego slika i prilika običnog čovjeka koji se rukovodi samo za svojim potrebama, a kakve osobine ima, samo će ti se reći )pa kad je neko bezobziran, gori u gnijevu...). Takav ne treba biti, i to je loše, zlo, , a voditi se po višim normana, voditi se plemenitim osjećanjima, ne ugražavati druge je božanski.
Ponavljam, nije to nikakva iskrenost, već zaposjednutost od strane satane. ;)

Pa da, ali taj "divljak" je iskren i mnogo je bliži iskonskom razmišljanju čoveka i deteta. Nije iskvaren nekim normama i dogmama...

Ako pođemo od pretpostavke da je bog u nama, onda je neiskvareno i iskonski čito razmišljanje nejbliže bogu, ako nije i direktno od njega...
Ali ako pođeš od pretpostavke da Bog ima svoje mesto prebivališta, a samim tim može da boravi i u nama...sve ovo što si izvalio je neozbiljno.

Jes, ali taj je čovjek živio samo tako da mu bude lakše, čak po cijenu propasti drugog, a to je najlakše i satanski. Najlakše je biti loš, ali "popraviti" sebe putem religije je pravo vjerovanje, prava vrijednost.
Šta je satana, nego slika i prilika običnog čovjeka koji se rukovodi samo za svojim potrebama, a kakve osobine ima, samo će ti se reći )pa kad je neko bezobziran, gori u gnijevu...). Takav ne treba biti, i to je loše, zlo, , a voditi se po višim normana, voditi se plemenitim osjećanjima, ne ugražavati druge je božanski.
Ponavljam, nije to nikakva iskrenost, već zaposjednutost od strane satane. ;)

Znači loše je da sebi čovek obezbedi hranu i uslove da preživi?

Poslednja izmena:
Zli su svi ljudi koji ne žive po religijskim pravilima. Kad bi svi živjeli u skladu sa religijom, ili bar parcijalno u skladu sa religijom, ne bi bilo zlih ljudi.
U čovjeku se bore i Bog i đavo, ko preovladava taj upravlja čovjekom.
da u skladu sa religijom koja od coveka trazi dobro a ne zlo...

Da, covek se bori protiv svog nesavrsenstva...

Back