Zasto su Jevreji bogati?

To je zato sto su oni cekali mesiju i pojavio se Hrist koga nisu prihvatili vec moze se reci ismejali....Te cekaju i dalje...
Ne,nije to razlog. Jevreji ne uvazavaju hriscanstvo isto kao i hriscanstvo sto ne priznaje muslimane.To je ljubomora i netrpljenje konkurencije.Jevrejski rabini i cela ta njihova verska infrastruktura je bila tesno povezana sa jevrejskim narodom i nece da trpe konkurenciju nove religije.Oduvek je tako bilo medju religijama.Kao sto katolicka i pravoslavna crkva ne trpe sekte, vredjaju ih i progone,tako Jevreji kao starija religija ne trpe nove tj konkurenciju.Sve je to interes.Ja verujem u Boga ali religije su oduvek bili interesne svere koje donose moc i novac.

pitajte naseg komsiju. tvrdi da je sa majcine strane jevrej
Ima tako umisljenih Srba koji razocarani Srbijom,a u stvari su oni moralno pali, traze ocajnicki neko strano poreklo u svojim korenima.Kao bolesni Fridrih Nice sto nije hteo da bude Nemac pa je nekako izmislio da ima poljskog porekla.A ako je neki Srbin polutan zaista, vrlo cesto je slucaj da takav Srbin odbaci onih 50% sto je srpskog porekla,pa prisvoji onu drugu polovinu kao svoju celinu.To su ljudi slabog karaktera jer nepopularno je danas biti Srbin,danas su zapadni mediji Srbe satanizovali i ljudi slabog duha i jos slabijeg intelekta nasedaju na to i nece da budu Srbi.

Sigurno nema stele kao kod Srba da budalu sa srednjom skolom zaposle u Vinci, i da u parlamentu sede mamlazi sa kupljenim diplomama.
Zna se za sta se dobija Nobel u nauci.
Srbi i 99% naroda mogu samo da sanjaju uspeh kojim mogu da se pohvale Jevreji.
To je narod koji vise od dva milenijuma nema nepismenom coveka.
Vidis kako se lepo uklapas u jednu od one dve grupe Srba koje sam pomenuo u mom uvodnom postu.Obozavas Jevreje jer si sam ti iznutra slab u svakom smislu,pa mislis ako njih velicas da si ti neko i nesto.Svako od nas je ono sto je sam za sebe,ne moze mu niko drugi podariti velicinu.

То да су сви Јевреји богати мит је који је раширио Адолф Хитлер - Хица да би нахушкао немачку сиротињу на њих. Глупа немачка сиротиња упадала је у сиротињске јеврејске четврти и тражила злато и дијаманте. Хица је био луд и једноставно се уфиксирао на Јевреје, није имао неке стварне разлоге да их мрзи. Словене рецимо није мрзео, само је волео да их убија.

То да су сви Јевреји богати мит је који је раширио Адолф Хитлер - Хица да би нахушкао немачку сиротињу на њих. Глупа немачка сиротиња упадала је у сиротињске јеврејске четврти и тражила злато и дијаманте. Хица је био луд и једноставно се уфиксирао на Јевреје, није имао неке стварне разлоге да их мрзи. Словене рецимо није мрзео, само је волео да их убија.
pa i nije baš da je hića izmislio, budući da postoje pisani tragovi da su Jevreji proterivani preko 1000 puta iz raznoraznih zemalja počevši od Starog Egipta pa nadalje, baš se pitam zašto

pa i nije baš da je hića izmislio, budući da postoje pisani tragovi da su Jevreji proterivani preko 1000 puta iz raznoraznih zemalja počevši od Starog Egipta pa nadalje, baš se pitam zašto
Izgleda da ti je istorija slaba strana. Jevreji iz Egipta nisu proterani nego su sami hteli da odu da ne budu egipatski robovi. Tako pise u Bibliji a ja ipak ne verujem da je bas tako bilo. Ne verujem da su bili robovi jer onda im sigurno Egipcani ne bi dozvolili da odu. Jevreji nisu proterivani iz azijskih zemalja,od muslimana,samo su ih hriscanske zemlje terale.

:fdlan: ... DNK kaže da imaju poreklo semita
Izgleda da ti je istorija slaba strana. Jevreji iz Egipta nisu proterani nego su sami hteli da odu da ne budu egipatski robovi. Tako pise u Bibliji a ja ipak ne verujem da je bas tako bilo. Ne verujem da su bili robovi jer onda im sigurno Egipcani ne bi dozvolili da odu. Jevreji nisu proterivani iz azijskih zemalja,od muslimana,samo su ih hriscanske zemlje terale.

Jevreji su proterani iz Egipta, jer su bili rak egipatskog društva i morala, inače ne bi mogli na Sinaju izliti zlatno tele !

Си ти злонамеран или само наиван?

:fdlan: ... DNK kaže da imaju poreklo semita

Jevreji su proterani iz Egipta, jer su bili rak egipatskog društva i morala, inače ne bi mogli na Sinaju izliti zlatno tele !
Ne znam kakvi su bili u Egiptu, mislim da je tesko to i dokazati.Ali i meni deluje logicnije da su oni proterani iz Egipta a ne da su svojom voljom napustili.Egipat je tada bio ono sto je kasnije bio Rim,uz jos kvalitet da se u Egiptu imalo od cega ziveti jer je bio tu Nil i plodnost a Jevreji idu u surovu pustaru.

Не знам, објасни
Они су направили хришћанство, религију која пропагира сиромаштво и глупост, да би јахали на таквима. Они су креатори система у коме влад аонај ко има капитал, тај систем је данас прведен крају.
Мрзи ме више.

Ne znam kakvi su bili u Egiptu, mislim da je tesko to i dokazati.Ali i meni deluje logicnije da su oni proterani iz Egipta a ne da su svojom voljom napustili.Egipat je tada bio ono sto je kasnije bio Rim,uz jos kvalitet da se u Egiptu imalo od cega ziveti jer je bio tu Nil i plodnost a Jevreji idu u surovu pustaru.

Primljeni iz pustinje u Egipat da ne pocrkaju, pa su posle proterani !

Antisemitizam nuzno stvara grupacije ljudi koje su oslonjeni na sebi slicne, a otkud antisemitizam?
Od druge grupacije koja je prisvojila pravo na istorijsku proslost i to dokazuje produzavanjem genocida.
Opstanak jevreja je uslovljen njihovom organizacijom, a time i boljim delovanjem u drugim okolnostima, kao sto je kapitalisticki nacin prihodovanja. Sa druge strane je moral koji odrzava takvu zajednicu kroz vekove.

Antisemitizam nuzno stvara grupacije ljudi koje su oslonjeni na sebi slicne, a otkud antisemitizam?
Od druge grupacije koja je prisvojila pravo na istorijsku proslost i to dokazuje produzavanjem genocida.
Opstanak jevreja je uslovljen njihovom organizacijom, a time i boljim delovanjem u drugim okolnostima, kao sto je kapitalisticki nacin prihodovanja. Sa druge strane je moral koji odrzava takvu zajednicu kroz vekove.

Kada sam čitao o jevrejskom antisemitizmu, nisam mogao da verujem u taj fanatizam.

Parafraziraću: "Jevreji treba da se muče u svom progonu i istrebljenju, kako bi bili što iskušeniji i iz toga izašli bolji od ostalih naroda.... Nas Jevreja ne treba da bude više od 3 miliona" ??? !!!? ??

Kada sam čitao o jevrejskom antisemitizmu, nisam mogao da verujem u taj fanatizam.

Parafraziraću: "Jevreji treba da se muče u svom progonu i istrebljenju, kako bi bili što iskušeniji i iz toga izašli bolji od ostalih naroda.... Nas Jevreja ne treba da bude više od 3 miliona" ??? !!!? ??
Јбг, што их буде више, биће све сиромашнији, јер капитал треба да се дели на више њих.

Ti imas komplekse i za to nisu krivi Srbi nego ti licno. Jadan je svaki pojedinac koji hoce vuci neki kvalitet iz toga sto je jevrej ili neke druge nacije,a jadni su i takvi kao ti koji imaju komplekse sto su Srbi.Vec sam napisao da i mnogi jevreji imaju komplekse nize vrednosti zato sto su Jevreji. Ja nemam nikakav kompleks sto sam Srbin i ne smatram da su Srbi losi, da su slabi i neke parije kako ti mislis.Ne smatram ni da smo nebeski narod a ni da su Jevreji izabrani narod. Ti se svakako rugas Srbima kada kazu da su nebeski narod a sigurno se ne rugas Jevrejima sto za sebe kazu da su odabrani narod od Boga. Zapadna propaganda se trudi da Srbima nabije u glavu komplekse,da se nas narod oseca ponizen,da lose o sebi misli i da se stalno posipa pepelom.To rade mediji kao N-1 koji su kancer ovog sveta.I ljudi slabog karaktera i jos slabijeg intelekta kao ti i sl padaju pod tu propagandu. Vi ne radite na sebi i otuda tako podanicko razmisljanje. Ja mislim da kao sto mi imamo sta nauciti od drugih, tako i svet ima sta nauciti od Srba. I Jevreji su jedno vreme kroz istoriju bili protiv mocnika, bili u manjini prividno,bas kao Srbi danas.I danas kad kazu da su Srbi protiv celog sveta,da su u manjini,pa neka smo, neka sa nama nisu zapadni mocnici.Covek ako ima ideale, nema veze neka je i jedini na svetu.Posebno sto Zapad nije vecina sveta,oni su manjina,nego vama materijalistickim prostacima je Zapad sve,za vas ne postoji niko na svetu do njih. Vi Jevreje cenite na najvulgarniji nacin, zbog njihovog novca. Drugi kako hoce,ali ja ne smatram Jevreje,Nemce ili Amere da su od mene bolji ni na koji nacin.Postujem druge ali postujem i sebe.I ne stidim se nigde reci da sam Srbin,za razliku os vas tunjavaca. Samo neobrazovan ili poluopbrazovan covek se stidi svog porekla, svoje porodice i nacije. Oceniti da je sav jedan narod posten a drugi nije,je glupost. ja ne voilim bogate Jevreje jer oni su mnogo odgovorni za ratove i nemoral u svetu,za bedu i pljackanje. Ali ne mislim da su svi Jevreji takvi,nemam problema da postujem ostale Jevreje.kao sto se i vidi u mojoj uvodnoj temi da se nisam obratio da bih velicao ili mrzeo taj narod.
Sad si ti otkrio toplu vodu da medju nobelovcima ima dosta Jevreja. Pa to se kod mene podrazumeva kada sam gore napisao da ih ima dosta u oblasti nauke i duhovnih grana, u umetnostima takodje.
Kad si spomenuo “kompleks” prestao sam da citam tvoj komentar.
Ja za razliku od tebe i mnogih nisam sujetan na tudji uspeh, vec ono sto je pozitivno gledam da naucim.
Licno me zaboli K jel Mosa ili Karic ima milijardu ili dve, tako da se tu ne radi o ovom ili onom kompleksu.
Ja licno sam imao u zivotu sve sto sam hteo i da se sutra opet rodim sve bi isto sebi pozeleo.

Verovatno, odrzavanje volje za opstankom. Da im "zlatno tele" ne umrtvi osecaj da su ugrozeni. Moguce da je i antisemitizam deo njihovog kontrolisanog delovanja. To cak objasnjava i cinjenicu da su najveci ideolozi antisemitizma polujevreji izabrani i pomognuti od jevrejskog lobija.

Vidis kako se lepo uklapas u jednu od one dve grupe Srba koje sam pomenuo u mom uvodnom postu.Obozavas Jevreje jer si sam ti iznutra slab u svakom smislu,pa mislis ako njih velicas da si ti neko i nesto.Svako od nas je ono sto je sam za sebe,ne moze mu niko drugi podariti velicinu.
Decko, opet se gubis i ne znas sta pricas.
Ja komentarism kolektivni a ne licni uspeh.
Meni je dobro u zivotu, ali nisam slep ni malouman da ne vidim ko je uspesniji izmedju Srba i Jevreja.

Kad si spomenuo “kompleks” prestao sam da citam tvoj komentar.
Ja za razliku od tebe i mnogih nisam sujetan na tudji uspeh, vec ono sto je pozitivno gledam da naucim.
Licno me zaboli K jel Mosa ili Karic ima milijardu ili dve, tako da se tu ne radi o ovom ili onom kompleksu.
Ja licno sam imao u zivotu sve sto sam hteo i da se sutra opet rodim sve bi isto sebi pozeleo.
Nisi razumeo. Ja sam napomenuo da ekstremnost nije samo mrznja i ljubomora na Jevreje vec i neodmereno divljenje i velicanje njih kao sto ti radis.Kao sto postoje dva kompleksa,nize i vise vrednosti tako si i ti ekstreman na jedan od dva nacina. Ne moras biti sujetan na tudji uspeh,ali preterano velicanje tudjeg uspeha i divljejnje istom je takodje jadno i bedno kao i ljubomora na neciji uspeh. Cim nisi do kraja procitao sta pisem,znaci da ne volis drugacije misljenje vec samo ko ti laska.

Decko, opet se gubis i ne znas sta pricas.
Ja komentarism kolektivni a ne licni uspeh.
Meni je dobro u zivotu, ali nisam slep ni malouman da ne vidim ko je uspesniji izmedju Srba i Jevreja.
Pa lako je videti da danas ima vise bogatih Jevreja nego Srba bogatih,ali ti si materijalista i samo ti je novac primat. Jevreja je pobijemo toliko miliona i toliko su muceni kroz istoriju,pa ja to ne vidim bas kao uspeh. ne bih se menjao sa Jevrejima.Taj njihov uspeh je skupo placen,ali ti vidis samo jednu stranu medalje, vidis samo ovo kako je danas. Ako mogu da biram ipak bih radije imao istoriju kao Srbi nego kao Jevreji. Meni je dobro u srpskoj kozi ali kako vidim tebi nije,a za to nisu krivi Srbi nego ti.

Nisi razumeo. Ja sam napomenuo da ekstremnost nije samo mrznja i ljubomora na Jevreje vec i neodmereno divljenje i velicanje njih kao sto ti radis.Kao sto postoje dva kompleksa,nize i vise vrednosti tako si i ti ekstreman na jedan od dva nacina. Ne moras biti sujetan na tudji uspeh,ali preterano velicanje tudjeg uspeha i divljejnje istom je takodje jadno i bedno kao i ljubomora na neciji uspeh. Cim nisi do kraja procitao sta pisem,znaci da ne volis drugacije misljenje vec samo ko ti laska.
Nema sta da citam bilo kakvo pordjenje Srba i Jevreja.
Jedne jebu, a drugi jebu ceo svet.
To je prica kao da li je bolji fudbaler sa protezom ili Mesi i sad mi treba da vodimo kao ozbiljnu pricu. :lol:

Зашто би говор чињеница био мржња или љубомора?
Рецимо, у Србији је недавно изгласан Закон по коме ће Србија плаћати јеврејској општини скоро милион евра сваке године, због тога што је држави Србији припала имовина Јевреја побијених у рату, а који нису имали наследнике.

Да је ово урађено некој другој верској заједници, било би свашта, овако испаде да је нормално.

Back