Где су нестали грађани који живе у Београду и воле Београд?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Дођу ту да раде и живе не значи им град?

• Није их ни било?

• Отпутовали?

• Одустали?

• Одселили се??

• Ко зна?

• Немам одговор

• Ех

• Не вреди се нервирати због онога на шта не може да се утиче

• Кога брига?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
46.171
Многи чувају своју историју,
поносе се њоме а код нас ево шта се дешава и нема оних грађана који су заиста били против склањања Савског моста.
Није битно која партија није битно која особа се налази где (јер овде баш волите да се накачите на појединце и тема пропадне због тога уместо да гледате ширу слику,коментаришете суштину) већ да се народ јасно изразио против тога не би се догодило.
Ово је воља пар милиона особа које живе у Београду,ово је велики пораз,брисање историје те кида душу једног града,времена.
Мост је могао да се офарба те претвори у пешачки,могао је заувек да остане као понос али грађани америчко оријентисани мирно гледају како историја нестаје.

https://www.google.com/amp/s/www.politika.rs/sr/articles/amp/678583

Имам осећај да је срце града демонтирано,много је тешко ал' појединац ту не може ништа кад највећи број становника није био заинтересован.

Ставила би ово на други пдф ал' знам да би преместили на овај те нема сврхе.

Пар милиона особа живи у Београду и није их интересовало да се ангажују за останак моста пре три године кад је све почело као идеја нити пре две године.

Грађани као грађани нису били заинтересовани ни за очување архитектуре Београда (колико прелепих вила,кућа уместо рестаурације и претварања у туристичке атракције је нестало).

Пар милиона особа живи у Београду и није их интересовало да се ангажују за останак моста пре три године кад је све почело као идеја нити пре две године.

Грађани као грађани нису били заинтересовани ни за очување архитектуре Београда (колико прелепих вила,кућа уместо рестаурације и претварања у туристичке атракције је нестало).
O kojim ti građanima pričaš? Ne zna se ko više mrzi Beograd. Da li ovi što ih partija dovodi ili oni preko Drine koji bi ponovo da oslobađaju kao 1944? Ovih čije su porodice ovde više generacija ima. Okupljamo se, pišemo, borimo se koliko možemo. Ostavljamo traga. Kopamo po arhivama. Objavljujemo knjige.

Мост је могао да се офарба те претвори у пешачки,могао је заувек да остане као понос али грађани америчко оријентисани мирно гледају како историја нестаје.
Šta je to američka orijentisanost?
Nista, nazad u selo.
Normalno, Beograd je ozračen i zagađen, Novi Sad još gori...

Mnogi Beogradjani su otisli , najbolje bi bilo trbuhom za kruhom, ali su neki otisli i da se ne bi vise dodirivali sa novopristiglim, a nije snobizam...

Nego ne mozes ti sa forumskom demagogijom..
Eto ti pitanje koje je analogno , zasto stari korisnici foruma nisu zadrzali kvalitet foruma...
Nisu zato sto je krenuo napad u kojem se pokazalo sta je novi forum...nepostovanje sadrzaja, poruka, korisnika, kasnije nije radio ni search , tj unistis search i onda nemas kooperaciju korisnika jer ne nastavljaju zapocete teme , ne mogu da ih nadju.
I ljudi odlaze jedan po jedan, prvo oni koji su najvise i davali , ali je jasno zasto je zelja da nema kooperacije nego da se radi na impulsnom pisanju , da se poveca broj klikova i kratkih poruka i to se kasnije i desavalo i sad se desava.
Sad je to toliko otvoreno da moderatori nekad otvaraju duple teme kao one sto postoje...pa i troduple i vise, sta fali , bice novih poruka, kliktace, se , posle ce da se izbrise, pa jovo nanovo.

Moj stav prema zeleznickom mostu nije bas dobar..
Ja sam cesto prelazio pesaka preko njega, a jos cesce tramvajem.
Jako bucan most...Sam most za pesacki prelazak nije bio nezgodan, imao je par silaznica, hoces kod ovog ili onog splava itd itd...ali nije bas bio ni reprezentativan.
A desavale su se i tuce i sacekuse na mostu , sto nije bilo zgodno...ja bas mislim da je bilo jednog bacanja sa mosta u savu, sto uopste nije zgodna stvar...

Okruzenje oko mosta nije neko iako je bilo prometno , a most je imao stvarno promet, to je tacno...nikad prazan...osim kad ga zatvore za docek nove godine...ni tad ne bi bio prazan, nego ga zatvore...
U svakom slucaju je bio potreban, sad vise ne znam , tu je BG na vodi , to je neka totalno druga prica...
Inace ne umeju da prave lepe mostove ovi neo kapitalisti....
Most preko ade je mogao da se napravi mnogo lepsi da bude ovako nema nista od save niti od uklopljenosti moze samo da strci, a strci posteno , za medalju...

Zeleznicki most stoji preko save, moze da se kaze da je nevidljiv, a radi posao...dok ovaj strci za 5 mostova...

Ne verujem da ce napraviti lep most...
Gledao sam u Nisu , gledao sam dole na jugu , kad nisu pravili nego renovirali mostove i mostice, ne umeju , nema vise mostogradnje, ne umeju...
Izgleda kao da sam ja uzeo hilti i pravim se pametan i sredim most sa malo zice i betona...tako izgleda..

Vade se sa LED , a nekad to ispadne bas jadno i bedno , zamene neke zanimljive, dobro mozda i opasne ograde mostova....koje imaju krugove, gde to privlaci decu da guraju glavu ili da se provlace kroz krugove, pa ne smeju da puste malu decu preko mosta same...ali sta ce malo dete od 3,4 5 godina preko mosta samo...

Vise mi se svidjaju novosadski mostovi , ili neki stariji mostovi nego BG mostovi...

Beogradjani 2010 su stoka nevidjena
pogledajte kako im se ponašaju deca i sve oni odobravaju dok je po drugima
kad im deca primene seljačke fore po kući e tad se menja ploča
ма ни тада не смеју јер мали може их пријави код Учитељице и онда настају гадни Проблеми кад се укључе оне Звери под социјалном Службом којима иначе основна Делатност КУПОПРОДАЈА дЕЦЕ па не могу ,шатро пронађу ону малу Иванку већ Годину дана.

Šta je to američka orijentisanost?
Комплекс ниже вредности у односу на остатак света који чува историјске споменике ~хоће да униште све трајно као американци што раде и саграде ново као американци што раде.

tu su na "potamisju" na potezu od glogonja pa do jase tomica.

kupili dzabana placeve i kuce, malo adaptirali, ulozili i jos je ustao kusur od prodate stenare u centru ponosnog beograda

sticajem poslovnih okolnosti znam ih jako puno

Sve suprotno od @Тихи + @Schrodinger
ljubav prema majkica Rusija
Свађај се на другом месту не овде,
провоцирај на другом месту не овде ~постоје многе државе које чувају своје споменике и историјска сећања а што у нашој бришу свест о томе ко смо.

Свађај се на другом месту не овде,
провоцирај на другом месту не овде ~постоје многе државе које чувају своје споменике и историјска сећања а што у нашој бришу свест о томе ко смо.
:lol:
Ovo je forum, ne tvoje igraliste :lol:

:lol:
Ovo je forum, ne tvoje igraliste :lol:
Правилник форума важи и за тебе.
"Tuđe mišljenje se mora uvažavati iako je različito i ne sme se vređati niko ko misli drugačije, niti je dozvoljena upotreba uvredljivih izraza i pogrdnih imena. Uvek postoji mogućnost da se na kulturan, odmeren ili duhovit način nekome odgovori, ali ne i upućivanjem uvreda. Koristite snagu argumenata, a ne provokacija.

Provokacija, odgovor na provokaciju i upuštanje u međusobnu prepirku nisu poželjni na Forumu. Svako ko ih pokrene snosi odgovornost i podleže sankcijama, ali i svako ko odgovori na iste i upusti se u prepirku."

tu su na "potamisju" na potezu od glogonja pa do jase tomica.
Не живе у Београду?
kupili dzabana placeve i kuce
Живе у Београду зими,тамо су лети као у викендицама?
, malo adaptirali, ulozili i jos je ustao kusur od prodate stenare u centru ponosnog beograda
Станови су центру су привилегија,свуда се иде пешице,централно грејање је ту,добре школе су ту,лагано до посла,клубови за излазак су ту,цркве.
Како у том привилегованом животу богатих (Инфостан је папрен порези исто) немају свест о важности историје града?
sticajem poslovnih okolnosti znam ih jako puno
Град има пар милиона особа које ту живе,где су те особе да мирно чувају историјске споменике?

Back