Zašto ste se udale?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Udala sam se...

• Ukupno glasova
    30
  • Anketa je zatvorena .
Bravo za "vracarku" :super:
Razbijate sve stereotipe tipa "ljubav prodje" i bas mi je drago kad cujem pozitivne i divne komentare o braku kako je carobno.
Mnoge price su i mene "trovale" od strane zena koje su prosle lose sa svojim muzevima, kako su muskarci "ovakvi" ili "onakvi" kako to treba u startu da se pripremi inace propada brak, patis a najcesce se odnosi na prevare. Mnoge moje drugarice se plase braka zbog prevara, ali nisu samo muskarci oni koji varaju - i zasto uopste razmisljati o tome?! Frustracije nastale bez ikakve potrebe i razloga.
Nedavno mi je drugarica rekla kako su njoj "rekli" da je najbolje udati se bez ljubavi jer ljubav prodje a interesi ne! Zaista divno ucenje, nema sta! Sve same gluposti.

Ja sam se izborila sa svim tim i uzivam sa svojim dragim! :bob:

Ti si jedna jako pametna zena.Zelim ti sve najbolje.Tebi i tvojoj porodici.Samo sto malo ima pametnih,to je problem danasnjice.
Brak je supstrat,baza,podloga,osnova...a porodica je prvrenstveno ekonomska zajednica.
Poslusajte starijeg i iskusnijeg ciku...samo ne idite iza njega uzbrdo.:)
Bona!

Ne bih sirila pricu jer nemam vremena ali ne mogu da odolim da ne kazem da svako definise brak i ljubav na osnovu svog iskustva.

Nije nevolja voleti ludo pre braka niti u samom braku vec je problem u tome odabrati pravu, kompatibilnu osobu nama i zato mislim da se danas najvise gresi (kao sto se gresilo uistinu oduvek) kada se muskarac bira na osnovu opstih kriterijuma a ne na osnovu licnih, znate ono " trazim muza inzinjera pred kojim je karijera i mesto u drustvu visoko". Devojke udju u brak koji na papiru pruze sve dokaze da ce biti uspesan, naravno i muskarci cesto ulaze zato sto "takvu" treba da zene a srce im nece pa krenu svadje i rasprave, netrpeljivost i na kraju razvod, krene prica kako su emocije precenjene, pocnu ubedjivanja "neka omladino kazace vam se samo" i stvaramo od te iste omladine lukave udavace koje u, cuj ti ovo, u ranim dvadesetim smatraju da je ljubav overrated! Ukoliko moja deca budu tako nesto mislila meni ce to biti jasan pokazatelj da sam isfrustrirala tu istu decu i navukla im komplekse jer je za ljubav potrebna hrabrost, ako udjemo cistog srca imamo realan rizik da nam to isto srce neko slomi a ako smo proracunate onda smo i zasticene ne shvatajuci da to nije zastita vec teret emotivne hladnoce koji celom zivotu da notu jer svako ljudsko bice ima potrebu da voli i da ga vole, ako se neko toga svesno lisava problem je mnogo dublji. Deci planiram da usadim hrabrost da vole punim srcem pa kako bude...i porodica nije ekonomska zajednica vec simbol doma i emotivne privrzenosti...a deca treba kroz zivot da idu sa vetrom u ledjima a ne sa omcom straha od napustanja oko vrata.

Mislim da ima mnogo prihvatljivijih definicija porodice pre nego navedemo ekonomska zajednica.Ok.Ali ne samo to.
Mene porodica asocira na privrenost,lojalnost,zastitu,reprodukciju, vaspitanje pa tek onda na ekonomiju.
Opet stvar je vaspitanja.I naravno faktor u kakvoj porodici si odrastao,u smislu sta je u primarnoj porodici stavljano na prvo mesto...

Eto ti ga sad! Pa zar se zene udaju samo da bi imao ko da im napravi dete, i da bi se uklopile u sablone i kalupe okoline??? Udala sam se jer sam imala osecaj da kada bih zivela jos 3 zivota, boljeg coveka ne bih upoznala od mog muza. On mi je alfa i omega, drug, ljubavnik, divan muz i divan otac, neko ko moze da me nasmeje, da me usreci, da mi bude i oslonac i da me razume. Ekonomski i pravni faktor zanemarujem skroz... nista se manje nismo voleli ni u situacijama kad je sve islo nizbrdo, vencani nevencani, s detetom i bez njega... To je to i nema dalje.

Eto ti ga sad! Pa zar se zene udaju samo da bi imao ko da im napravi dete, i da bi se uklopile u sablone i kalupe okoline??? Udala sam se jer sam imala osecaj da kada bih zivela jos 3 zivota, boljeg coveka ne bih upoznala od mog muza. On mi je alfa i omega, drug, ljubavnik, divan muz i divan otac, neko ko moze da me nasmeje, da me usreci, da mi bude i oslonac i da me razume. Ekonomski i pravni faktor zanemarujem skroz... nista se manje nismo voleli ni u situacijama kad je sve islo nizbrdo, vencani nevencani, s detetom i bez njega... To je to i nema dalje.

potpisujem. :)

Lijepo je vidjeti ovakve poruke :)

da bih imala nekog da me greje :D
Šalu na stranu, udala sam se (prošle godine) jer je on jednostavno divan :heart: Ne samo da mi je fizički privlačan, nego s njim uvek imam o čemu da razgovaram i osećam da je to osoba s kojom mogu da provedem život, odgovara mi po karakteru. I dalje imam leptiriće u stomaku kad se gledamo.

Bili smo mladi za brak, ali smo se nenormalno zaljubili i ubrzo vencali.
Hvala Bogu, nisam se pokajala ni jednog trenutka, a proslo je vec dvadesetak godina.
Ipak, imali smo vise srece nego pameti.
Najezim se kada pomislim da bi moj sin uradio nesto tako nepromisljeno, a opet, mnogo je primera gde je brak bio racionalno zasnovan, pa ipak nije uspeo.
Stvarno nemam pojma sta je pravilno uraditi da bi brak bio uspesan.

Ali kakve veze ima ljubav sa udajom? Mogu se ljudi voleti dugo ili mozda cak vecno i bez zakonskih obavezivanja. Zasto neki ovde misle da registrovanje braka daje na trajnosti vezi?
Brak je i zajednica bez potpisanog ugovora. Nije sustinska razlika u tome da li ima potpisa ili ga nema, vec da li se zivi zajedno ili ne. To bi valjda i te kako trebalo da ima veze sa ljubavlju.

Back