Zašto ste se udale

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
paradizo:
Tako vam misli cjeli svijet, ali vama sada razum ne dozvoljava da to kapirate, u svakom slucaju ovo ce vam dosta puta pasti na pamet, bez obzira odakle to doslo, to ne znaci da imate zaostalo misljenje, i nas mnogo drugih tragamo za takvim razumom, ali ga jos nismo nasli, dok ga ne nadjemo razmisljacemo normalno kao sav normalni svijet, a vi ste sada u tom transu koji ce vas proci i zato uzivajte dok je god tako, jer to ne moze biti do-vijeka.

Не мисли тако цијели свијет. Тако мисле они који везу прихватају задраво за готово, као богом дану и који нису спремни да раде на њеном развијању!
Зацрњена патетика!

Нормално је да заљубљеност прође, али тек тада може да се развије права љубав!

Bila grozna ' 93, plata par evra, trebao mi neko da kupi bar cigare.
Eto, udala sam se iz koristi.
Posle pet godina ''zabavljanja'' prošla je zaljubljenost, ali je ostala navika, bliskost, onaj osećaj da je to neko tvoj ko te zna i voli i lepu i ružnu i kog ti voliš i raspoloženog i neraspoloženog. I ima dana kada ga obožavam, ima dana kada ne mogu da ga smislim, ali kada sve saberem i oduzmem, on je deo mene i teško bih sa nekim mogla dalje. Zato obavezno plačem kad gledam film ''Naša priča'' sa Brus Vilisom i Mišel Fajfer, kada mu ona na kraju kaže da ni sa kim neće moći da priča ''...jel' se sećaš kada je povraćala, ili on ima ruke na tebe''. To bi najpribližnije opisalo moj brak.

Hellen:
Не мисли тако цијели свијет. Тако мисле они који везу прихватају задраво за готово, као богом дану и који нису спремни да раде на њеном развијању!
Зацрњена патетика!

Нормално је да заљубљеност прође, али тек тада може да се развије права љубав!

Hoces reci da se tek tada razvija pravi interes i navika, ili ces to da zavijes u nekoj drugoj formi da bi ga nazvala drugim imenom.

paradizo:
Hoces reci da se tek tada razvija pravi interes i navika, ili ces to da zavijes u nekoj drugoj formi da bi ga nazvala drugim imenom.

Не, хоћу да кажем да тек кад прође заљубњеност може да се ствара права љубав. То нисам ја измислила, тако кажу психолози. Тек кад прође период романтичне занесености, можемо партнера да прихватимо заиста онаквог какав јесте, да развијемо поверење, узајамно поштовање и уважавање, сарадњу, осећај припадности у којем свако има простора за развој сопствене личности.

У твојим речима видим скепсу и страх од којег се браниш ставом да је љубав немогућа и да после заљубљености наступа мртвило. Јесте да је то релативно честа појава, али није правило! Да ли ће љубав трајати или ће нестати са нестанком промајасте романтике, то зависи САМО ОД НАС!!!

Hellen:
Не, хоћу да кажем да тек кад прође заљубњеност може да се ствара права љубав. То нисам ја измислила, тако кажу психолози. Тек кад прође период романтичне занесености, можемо партнера да прихватимо заиста онаквог какав јесте, да развијемо поверење, узајамно поштовање и уважавање, сарадњу, осећај припадности у којем свако има простора за развој сопствене личности.

da, živa istina. tek kad je počeo da prdi ispred mene, a meni prestalo da smeta, znala sam da je on taj:lol:

uh, to je odvratno. ja sam imala nekog dečka koji je umeo da tako iz nevezanog prdi preda mnom i kada sam ja protestovala, on se još čudio. kao, pa to je najnormalnija stvar! :shock: užasan lik, naježim se samo kad ga se setim. brrrrr

Hellen:

У твојим речима видим скепсу и страх од којег се браниш ставом да је љубав немогућа и да после заљубљености наступа мртвило. Јесте да је то релативно честа појава, али није правило! Да ли ће љубав трајати или ће нестати са нестанком промајасте романтике, то зависи САМО ОД НАС!!!

HELEN... Mi pricamo isto ali ti to nazivas ljubavom, a ja ne nego navikom i interesom, samo sto je ta navika veoma jaka, tolika da je ti zoves ljubav. Da bih bio jasan, znao sam par takvih devojaka koje su se zabavljale sa svojim tipom, a u slucaju da sa njim ne dodje do uspjeha onda su ga mogli zameniti par drugih tipova, e sad se ja pitam da li sve zene mogu tako da zavole par tipova u isto vreme, radi se o jednoj mojoj dobroj drugarici koja mi se poverava i vidim u stvari po njima sto je zivot, sto je brak, sto je bitno u tom odnosu musko zensko. HELEN ti danas imas i auto pa ga volis, a mozes ga zameniti za neko drugo pa ces ga isto voleti, imas psa, i prvo vreme ga posmatras igras se sa njem i onda se naviknes na njega i nemozes bez njega, ja to nazivam navikom jer to kuce mozes zamjeniti za drugo, e sad da li je to ta prava ljubav neka ostana svima nama individualni stav, ti ga zovi tako, ja cu ga zvati drugim imenom. Samo priznajem da je prava ljubav u toku zaljubljivanja i to je u jednom periodu zivota kada covjek sazreva, a posle to blijedi svakim danom sve vise i vise, i sto je najbitnije to je normalno i prirodno i zato nemoj da nam je to tesko reci i priznati, mi normalno moramo da se osecanjima trudimo da to bude ono pravo i da bude mnogo jace i drukcije nego sto je kod nekog drugog ali u biti sve je to na istom kalupu. Pa zasto se stideti reci da se bracni parovi varaju najvise u braku, i ja to na neki nacin svatam normalno a vecina vas to SSSSTTTRRAAAAAAAAAASSNNOOOOO osudjuje, e sada zasto se varaju ako je izmedju njih ljubav kako ti kazes, tu se vidi da se ne radi o ljubavi nego o interesu i navici da su se parovi naviknuli jedno na drugo, isto kao sto su i reseni da prevare jedno drugo sa nekim drugim i varaju ga opet sa osobom sa kojom su se naviknuli u druzenju i kontaktiranju i to se onda ne moze nazivati imenom LJUBAV, jer devojka koja je zaljubljena u svog tipa u odredjenom periodu zivota nikad ga nece ni po jednim uslovima prevariti i to je LJUBAV, ali i ona ce vremenom splasnuti i preci na naviku, i zato me nemojte na neki nacin osudjivati sto ja to iskreno tako kazem i ne osecam da je to isto kao u eri zabavljanja i zaljubljivanja, to je razlog sto malo duzi brak ne mogu zvati LJUBAV...

И даље се не слажем са тобом.
Тачно је да има таквих примера, тачно је да много бракова функционише само због навике или интереса ,АЛИ НИСУ СВИ БРАКОВИ ТАКВИ!!! Веруј ми, знам о чему причам!

Заљубљеност није љубав, то је заљубљеност! Да би се развила љубав мора да прође заљубљеност! То кажу СВИ психолози који се баве питањима брака и веза!!!

Жао ми је ако си такав скептик, јер онда никада нећеш ни моћи да оствариш праву љубав.

Hellen:
И даље се не слажем са тобом.
Тачно је да има таквих примера, тачно је да много бракова функционише само због навике или интереса ,АЛИ НИСУ СВИ БРАКОВИ ТАКВИ!!! Веруј ми, знам о чему причам!

Заљубљеност није љубав, то је заљубљеност! Да би се развила љубав мора да прође заљубљеност! То кажу СВИ психолози који се баве питањима брака и веза!!!

Жао ми је ако си такав скептик, јер онда никада нећеш ни моћи да оствариш праву љубав.

Pa takvu ljubav o kojoj ti govoris, imace i najveci SKEPTICI, ako ne vecu takvu sigurno...

w.witch:
Eto sad ispade da se nasa ljubav nije razvila do kraja....
Znaci,kad prestane da mi smeta(mozda treba da mu se pridruzim da nam bude lepse)
onda tek nastupa period prave harmonije i ljubavi :lol:

ne, nikako, ti kada prdneš sigurno miriše na najlepše cveće, nemojte kombinovati:lol:
pazi, nije da ne smeta, ali nekako se saživiš sa tim i prihvatiš to. meni je bila frka kad sam nas dvoje prvi put otišli na odmor zajedno kako ću u WC i hoće li on šta čuti:lol:

ultrared:
ne, nikako, ti kada prdneš sigurno miriše na najlepše cveće, nemojte kombinovati:lol:
pazi, nije da ne smeta, ali nekako se saživiš sa tim i prihvatiš to. meni je bila frka kad sam nas dvoje prvi put otišli na odmor zajedno kako ću u WC i hoće li on šta čuti:lol:
:lol: i ja i ja
bilo na tv neka emisija o muskarcima i zenama i naduvali mai roze i veci plavi balon i kao zene ovo isprde a ovo muskarci a moj muz me pogleda ovako :shock: i najozbiljnije kaze "ja sam mislio da ti ne prdis!a ti ovoliki balon svaki dan?"
a ja "ma lazu bre" :lol:

Hellen:
:roll: Ова твоја изјава је у контрадикцији са претходним....

Iskreno, neznam po cemu si zakljucila i vidjela kontradiktornost, pokusao sam da ti objasnim kako ja to vidim cak sam ti naveo mnogo toga da bi me svatila, u svakom slucaju po meni mnogo je jaca ljubav u mladjim godinama nego u zrelijim, medjutim ko tebe je to obratno, ali ja to ne mogu da svatim, jer ko voli taj ne vara.

Ја не знам зашто ти уопште полазиш од чињенице да СВИ морају да варају....

(А не слажем се ни са тиме да ко воли тај не вара. Варање може да се деси из много различитих разлога, и није најгора ствар која може да се деси у једној вези.)

Back