Zašto srpske babe nose marame preko glave?

Verujem da je bilo do mode.
Jbg,...nisu tada znale, da učestalo nošenje marami za kosu dovodi do bržeg opadanja i gubitka kose.
Bile su svojevremena zaštita od vremenskih neprilika (vetra, sunca, slabe kiše, e.t.c)
Ne verujem da je tako. Indijke i Pakistanke imaju najlepse kose na svetu, a cim se udaju
moraju da nose shal na glavi, nije cvrsto vezana marama nego malo nonshalantno prebacen
shal.

Ne verujem da je tako. Indijke i Pakistanke imaju najlepse kose na svetu, a cim se udaju
moraju da nose shal na glavi, nije cvrsto vezana marama nego malo nonshalantno prebacen
shal.
Nosite stalno marame na glavi ili šešire,...i ostaćete ubrzo bez dobre polovine kose!
I ovako se svaka druga žali, da im kosa opada! 😁
P.S.Ne morate mene uzimate za reč, raspitajte se malo i kod stručnjaka!

Poslednja izmena:
a sad ozbiljno.

kosa je u religiji poznata kao simbol sexa, pozude, zavodjenja...u novije vreme duga kosa je simbol SLOBODE film "The Hair" je najbolji prkosa establismentu na tu temu.
Kada se zena, obeca pred bogom , muskarcu obicno kosu sakriva ( marama, pundja, smotana u kiku pa zalacena za potiljak).
Babe su zene starog kova gde je jedan "covek" za ceo zivot. Kad stavi maramu kraj kao da nosi npr burku. Eto.
U arapskim zemljama burka u nasim krajevima marama...

Тема би евентуално требало да гласи:
"Зашто бабе носе мараме ?"

Чему оно "српске" ?
Мада, то је женски одевни предмет, врло практичан, и шта сад ?

Мени би боље питање било "зашто жене носе сукње ?" чак и кад је хладно,
јел то због потребе показивања ногу,
или због неке "ватре" која одоздо избија ? :D:D:D
Mislim da su haljine/suknje prvo nosili SVI. Kasnije, u godinama posle nove ere muškarci su shvatili prednost pantalona.
Ali pitanje mi se sviđa jer sada kada žene mogu da nose pantalone, zašto se pate u suknjama?
U nekim zatvorima još uvek je ženska uniforma suknja. Ni meni nije jasno.

Mislim da su haljine/suknje prvo nosili SVI. Kasnije, u godinama posle nove ere muškarci su shvatili prednost pantalona.
Ali pitanje mi se sviđa jer sada kada žene mogu da nose pantalone, zašto se pate u suknjama?
U nekim zatvorima još uvek je ženska uniforma suknja. Ni meni nije jasno.
Pantalona je bilo i pre nove ere, svi konjanici morali su da imaju neku vrstu pantalona.
Inace zene nose suknje i haljine ( mada je i toga sve manje) zato sto se prijatno osecaju
u njima, a i zenstveno izgledaju.

Pantalona je bilo i pre nove ere, svi konjanici morali su da imaju neku vrstu pantalona.
Inace zene nose suknje i haljine ( mada je i toga sve manje) zato sto se prijatno osecaju
u njima, a i zenstveno izgledaju.
Neke. Uz dužno poštovanje, zašto je uniforma zatvorskog čuvara ž. pola suknja? (Hajde leti i nekako, a što zimi? Ženske najlon čarape ne deluju baš mnogo toplo.

Back