Zašto srpske babe nose marame preko glave?

Kakva budalastina.
U kojoj to religiji je bilo drugacije?
Cukni malo tom glavom kada otvaras teme.
Nose srpske seljanke, ali bogami i engleske (kraljice)z:)

queen-elizabeth-ii-im-fuer-sie-typischen-sommerurlaubs-look.jpg
images.jpg

Свето писмо јасно каже да жена треба да носи покривало. Е сада да ли је то марама, шешир или нешто треће ствар је избора и укуса. Друга је ствар што је марама најпрактичнија и најјефтинија :)

Тема би евентуално требало да гласи:
"Зашто бабе носе мараме ?"

Чему оно "српске" ?
Мада, то је женски одевни предмет, врло практичан, и шта сад ?

Мени би боље питање било "зашто жене носе сукње ?" чак и кад је хладно,
јел то због потребе показивања ногу,
или због неке "ватре" која одоздо избија ? :D:D:D

Тема би евентуално требало да гласи:
"Зашто бабе носе мараме ?"

Чему оно "српске" ?
Мада, то је женски одевни предмет, врло практичан, и шта сад ?

Мени би боље питање било "зашто жене носе сукње ?" чак и кад је хладно,
јел то због потребе показивања ногу,
или због неке "ватре" која одоздо избија ? :D:D:D
I zasto samo babe, ljudi su stitili glavu leti od sunca, zimi od hladnoce.

Носили су вероватно и да мање прљају косу при радовима, као и да длаке не упадају у храну када кувају.
Али искрено, ја бих излудела са тим на глави.
Ne samo zbog toga.Jednostavno je njima bez marame bilo kao da su gole.I kad nisu morale nositi,one su ih nosile.
Mozda samo nekoliko puta da su bile bez marame.

Mislim da ovo mozda i nije tacno.
Moje obje babe su do smrti imale bujnu,gustu kosu,cak nije bila ni skroz sijeda.
Bolju nego sto cu ja ikada imati.Meni opada katastrofa.🙂
Zato što su zdravije živele, bolje se hranile i više boravile u prirodi.I kose su negovale prirodnim sredstvima, a ne svakakvim hemikalijama, na kojima mi danas živimo.
P.S.Ofc,...da je u pravoslavlju žena prikazana po uzoru na Bogorodicu( pokorna,povijene glave i pogleda,pokrivene glave, oličenje svetice).Dok smo mi eto,...ipak samo žene, nikakve svetice nismo, 'vala nismo ni zarozane! 😁

Poslednja izmena:
Даме и господо извињавам се што нарушавам вашу бурну расправу, али бих вам скренуо пажњу на један мали,

не толико небитан, детаљ.

Страхотна дубина ове теме није уопште у томе зашто српске бабе носе мараме већ је у томе зашто српске бабе носе мараме преко главе?

Зашто баш преко главе? Ексцентричност? Егзибиционизам? Фобија нека? Великосрпски хегемонизам? Великобапски клерофашизам?

И молим вас лепо да ли, у крајњој линији, таквим бабама американска амбасада може рећи:"Ви сте свет!"?

И да ли те мараме преко главе чине бабе бабама или их само улепшавају или их само руже?

И које бабе имају осећај да су нешто пропустиле у животу, ове са марамом преко главе или ове са марамом преко ко зна чега?

И још стотине и хиљаде сличних, а тешких енигми, дилема и питања ниче само од себе, а одговора нема нити се обичном смртнику

уопште могу бар наговестити. И тако тај смртник/смртница остају у свом окамењеном исчуђавању вечно заробљени у овом мистично

контемплативно бапском мисаоном лавиринту без икакве наде да ће икада изнаћи излаз из њега.

С тога сматрам да тему треба пребацити на форум "Философија", јер ако ико може докучити одговор на ове тешке мистерије

онда су то Барби и локална екипа са Ф.Ф.-а едукована и обучена за правилну употребу свих философских оруђа неопходних за решавање

ових екстремних недоумица.

Благодарим на пажњи.

Звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост:

Даме и господо извињавам се што нарушавам вашу бурну расправу, али бих вам скренуо пажњу на један мали,

не толико небитан, детаљ.

Страхотна дубина ове теме није уопште у томе зашто српске бабе носе мараме већ је у томе зашто српске бабе носе мараме преко главе?

Зашто баш преко главе? Ексцентричност? Егзибиционизам? Фобија нека? Великосрпски хегемонизам? Великобапски клерофашизам?

И молим вас лепо да ли, у крајњој линији, таквим бабама американска амбасада може рећи:"Ви сте свет!"?

И да ли те мараме преко главе чине бабе бабама или их само улепшавају или их само руже?

И које бабе имају осећај да су нешто пропустиле у животу, ове са марамом преко главе или ове са марамом преко ко зна чега?

И још стотине и хиљаде сличних, а тешких енигми, дилема и питања ниче само од себе, а одговора нема нити се обичном смртнику

уопште могу бар наговестити. И тако тај смртник/смртница остају у свом окамењеном исчуђавању вечно заробљени у овом мистично

контемплативно бапском мисаоном лавиринту без икакве наде да ће икада изнаћи излаз из њега.

С тога сматрам да тему треба пребацити на форум "Философија", јер ако ико може докучити одговор на ове тешке мистерије

онда су то Барби и локална екипа са Ф.Ф.-а едукована и обучена за правилну употребу свих философских оруђа неопходних за решавање

ових екстремних недоумица.

Благодарим на пажњи.

Звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост:

Velikobabski klerofasizam 😂😂😂

Back