Ако је у Сребреници наводно био геноцид, онда ово геноцидно чишћење би више него испуњавало критеријуме.
Nije zato sto sam Srbin, nije uopste to...
Ali po mom misljenju vise je genocid Oluja, iako nije zvanicno niko ubijen , ali 4000 je mnogo ako je to tacno , ali uzmimo za sada da je 0 zrtava, po mom misljenju bi obet bio genocid, jer je etnicko ciscenje....
E sad nasli se Eu i hrvati da kad nekog zelis da satres na jednom terenu, to se ne zove genocid nego etnicko ciscenje...osim ako ih bas ubijas, ali to meni nije prihvatljiva definicija, ako ti trebis, cistis sa jednog terena ljude...
A ako je ubijeno 4000 Srba, svejedno sto su matori , nije zbog toga genocid, genocid je i etnicko ciscenje, ali onda zadovoljava i pozerima tu njihovu definiciju.
Etnicko ciscenje u BIH , kad se tera narod sa neke teritorije, uzimam kao genocid, ako im se ne omogucava da se vrate nazad posle rata...
Jer to je kao da im kazes postoji negde zabole me gde, samo ne ovde...mozes i u izraelu..
Naravno ja sam svestan da na balkanu rulja vlada i da se svi prave spanci ili englezi , i da nema nista od toga da jos neko brisanje jedne nacije sa neke teritorije to zove genocidom...ali za mene je to genocid, isto kao sto je genocid kad izbrises jedan narod , zabranis njegovo postojanje, a ne mrdnes ih uopste, pretvoris austrijance u nemce, pretvoris Srbe u SNS lopove...
U BIH je bilo dosta tog preseljenja udaljenja, ciscenja za vreme rata, ali ja sam za to , zato sto od budala ne mozes zastiti zrtve nocu i kad pobudale...znaci idi , nece ti valjda niko dirati kucu , namerno nece , ali sacuvaj glavu pa se vrati kad se rat zavrsi..
Sto se toga tice, isto bih podrzao i hrvate u etnickom ciscenju da su to kasnije vratili na nulu , ali nisu...niti ce..
Ali dosta o tome, ovo nisu bajke, znaci nije vise rec o ljudskom ponasanju nego o kretenima savremenog sveta..
Dakle sta je po njima genocid...ako je samo ubijanje jedne nacije, onda je oluja genocid i na taj nacin...Nije olaksavajuca okolnost to sto je 20 zrtava, a ne 300 000 zrtava...jer ako se krene licitiranje koliko zrtava treba za nesto da bi postalo genocid..naebali su svi...Po istoj analogiji da svaka kradja do 12000 rsd nije kradja, bilo bi i svako ubijanje u grupi koje je manje od 20 30 nije genocid, nego salili smo se...
Zao mi je sto ovako bezvezno pisem jer ovaj narod je pokazao da moze da bude nemerljivo glup i prizeman i nepismen, pa da krenemo na taj naprizemniji nacin..
Da uvedemo donju granicu sta znaci genocid, 20 ubijenih ljudi , necijih oceva, necijih baba i deda, necijih majki...ili iskljucivo ako bude silovanja pa ubijanja ili klanja ili odsecanja glava...,Sta je tacno za ovaj ili onaj hrvatski narod genocid...
Konkretno pa cemo dalje , jer da se svi pravimo stoka, to nece da bude, Srbija trenutno uziva bas u tom periodu da vas svi prave debilima, ako ste iole prosveceni ili obrazovani , svesni , odmah vam relativizuju i banalizuju sve...
Rugaju se ljudima iz ugla budaletina jer to im je prikaz moci..
A sto se tice drzave ona je sad u vlasti takvih budaletina, pa ne mozemo ocekivati od njih da kriticki razmisljaju prema oluji , kad su im granice za genocid mozda isto pomerene na 20 000 , 40 000 ljudi ...od 300 000 ko zna koliko bi oni pobili da im je neko dao automat ili avion pa da zapucaju..
Cim postoji etnicko ciscenje i etnicka mrznja istovremeno , uz postojanje ljudskih zrtava i diskriminacije nad prezivelima, to je genocidna namera, ne znam koliko to treba da se skupi da bi nesto bilo ociglednije genocidno , a i na terenu je genocidnost itekako moguce osetiti...
Zasto da se glumata sudija kad sudije u mnogo slucajeva ustvari glumataju da su ljudi , tj itekako znaju da sude protiv zakona a na strani ljudskog , dok se samo slabici i neznalice prave obrnuto , da ih samo interesuje papir i objektivnost papira...a kad je papir bio objektivan.,..nikad...ili nikad..