Zasto Srbi Krajisnici se ne vrate iz Srbije da zive u Knin?

Žiot u Kninu, kao icijeloj Hrvatskoj, ima perspektivu za Hrvate i manjine koje se civilizirano ponašaju.
Za ostale- nema.

Glede tlapnji oko Z4- zaboravite n to. Tu krajnju drskost koju je iz rukava izvukao Galbraith i koji je zbog toga, da je bilo više emocija, trebao biti nogiran, ne bismo prihvatili N-I-K-A-D-A. To bi bila guja u njedrima, i Hrvoje Šarinić je godinama nakon Oluje rekao što sam znao i bez njega- izazvali bismo incident i vojno slomili SAO krajinu jer nema teorije, ni u snu, da bismo trpjeli neke protuhrvatske tumore u tijelu nacionalne države.

Žiot u Kninu, kao icijeloj Hrvatskoj, ima perspektivu za Hrvate i manjine koje se civilizirano ponašaju.
Za ostale- nema.

Glede tlapnji oko Z4- zaboravite n to. Tu krajnju drskost koju je iz rukava izvukao Galbraith i koji je zbog toga, da je bilo više emocija, trebao biti nogiran, ne bismo prihvatili N-I-K-A-D-A. To bi bila guja u njedrima, i Hrvoje Šarinić je godinama nakon Oluje rekao što sam znao i bez njega- izazvali bismo incident i vojno slomili SAO krajinu jer nema teorije, ni u snu, da bismo trpjeli neke protuhrvatske tumore u tijelu nacionalne države.

I danas je kninska krajina vecinski srpska, i vijori srpski barjak hvala Bogu. Zivio srpski kralj Zvonimir

Drzava Republika Srpska Krajina je egzistirala 1991-1995 godine sa glavnim gradom Kninom, sto je tada bio 90% srpsko. 1995 Srbi su procerani iz Krajine zlocinackom akcijom Olujom, oko 200.000 Srba procerano u Srbiju i u svijet.

Danas u Beograd i Novi Sad zive bar 100.000 Krajisnika, ili rodjeni tamo ili prva generacija rodjena u Srbiju. Ali drze ljubav prema zavicaju i Krajini.

Danas u Knin, grad od 10.000 stanovnika, Srbi su ipak preko 20% grada, sa 2.500 Srba koji tamo zive. Grad je istorijski vazan za Krajisku istoriju, mediteranski grad, astetski mnogo ljepsi od sivog Novog Sada i Beograda, tamo postoji ziva srpska kultura i korijeni. To je EU standard. Zasto vise Srba Krajisnika se ne vrati u Knin da zivi? Da samo 1% dodje, opet bi Knin bio vecinski srpski, i opet bi Krajisnici i Krajina blistali u svom punom sjaju.

Наш циљ је да посрбијанчимо и београдизујемо Крајишнике, а не да од њих правимо нове усташе у Книну.
Није територија увек битна, као што ни опстанак Републике Српске није битан, ако се Херцеговина припоји Црној Гори, а босански део Републике Српске постане део Србије.

Наш циљ је да посрбијанчимо и београдизујемо Крајишнике, а не да од њих правимо нове усташе у Книну.
Није територија увек битна, као што ни опстанак Републике Српске није битан, ако се Херцеговина припоји Црној Гори, а босански део Републике Српске постане део Србије.

Sto bi htio srbijancit Krajisnike kad su dovoljno Srbi i bez Beograda? Hocemo bogatu raznovrsnu srpsku kulturu i civilizaciju, a ne sve sajkaca i beogradski akcenat. A drugo sto jedva mozete Srbijancit Srbiju a ne sta drugo...srbijanska/beogradska kultura ima veoma ogranicen domet i nije toliko aktraktivna ostalima.

Kulturno najbogatiji srpski krajevi su jug/sopluk i CG/Krajina.

Pa ni 95 nije blizu užasa NDH. Procerani su ljudi, ali hvala Bogu nije bilo logora smrti, jame i ostalo. Nego su ljudi išli u Srbiju traktorima, i nekih hiljadu ljudi su stradali od bombi i drugih zločina.

Da se ne zaboravi da Milosevic je krivio Krajisnike za 95, reče da su izdali i nijesu htjeli da se bore.

90ih hrv i NDH skoro da nemaju dodirnih tacaka osim u izolovanim pojavama folklornog tipa. Srbi su neprihvatanjem Z-4 i onda bez ispaljenog metka bjezanje iz Krajine, maltene sami sebe procerali odande.

Tо је твоје виђење, а виђење оних које су заклали људи са словом U на капици се вероватно мало разликује...

Знам, и Јевреји су својин неодласком на Мадагаскар, сами себи преписали Холокауст... Све јасно.

Гледам ове слике. Веома леп пејзаж. Али знам да живот у Книну нема перспективу. Тамо нема посла. Не знам од чега живе људи у њему. Мени се чини да би Хрватска сад пристала да прода за паре Крајину Србији када би Србија имала ту жељу и новац.
Pre bi je prodala i Irancima nego nama. :lol:

Iako sumnjam da bi tako zapuštene krajeve iko kupio. Ali ni nama više ništa ne znače...

Mislim da je njima ovo prihvatljiva situacija. Neka su ti delovi i prazni - važno je da Srba više nema i da ne mogu da imaju uticaj na politiku.

Поменут је Доњи Карин као једино српско место на мору, што доста људи зна. Доњи Карин је био чисто српско место до 1995 https://sr.wikipedia.org/wiki/Доњи_Карин#Попис_1991.
До 1941. Срби су били већина у Трибњу који је исто на мору (https://sr.wikipedia.org/wiki/Трибањ). Али су страдали у троцифреном броју у другом рату, углавном од усташа. Један део трибањских Срба је након 1945. је колонизован у Војводину. Оба ова фактора су их претворила у мањину у другој Југославији. 1991. Срба је у Трибњу било 27-28%.

Марија Пољак Српкиња из Трибња која се вратила прича да Срби ту нису од јуче и да имају дубоке корене, навио сам на тај део. У сваком случају читав видео о животу преосталих Срба у Трибњу је занимљив за погледати.

@guslar1389 @KraNp @Biserna @Perperius @Brđanin @Bosonosorg @'Clint' @kapetanmark @cronnin @zx16 @GeorgeV @Rakela778 @Reefer

Nece da se vracaju . Naselili su se u okolinu Beograda ,upoznao sam ih dosta ,cak sam i prodao nekoliko placeva Krajisnicima, Ono sto sam cuo bili su ljuta poljoprivreda ,radili zemlju od jutra do sutra a ovde su ipak nasli drugacije lakse poslove. Vrlo su porodicni i ne prate sport a ni u politiku se ne razumeju u stvari gledaju je samo iz svoje vizure. Napravili su ovde kuce i zapoceli nove zivote,imanja u Hrvatskoj i Bosni nemaju kome da prodaju jer se na te prostore nisu naselili ni Hrvati u vecem broju, Dobri su domacini a najvise vole proslave kada se okupljaju i pevaju svoje cudne pesme. Dosta su zamerljivi pa cak i sitnice dovode do toga da prestanu da razgovaraju .

Pazi par stvari prije svega kakva su to prezimena Altoman Kotroman, lice vise na rumune ili neke druge no na Srbe, bar po porijeklu. Drugo pricam o 8. i 9. vijeku. Stari Vlah je kako su stari Srbi zvali to mjesto jer su to tamo zivjeli Romani/Vlasi/Rumuni, Srbi su zivjeli amo prema moru. Sad nadji jednu porodicu u Uzice da nije dosao juce iz Hercegovine ili CG dacu ti kilo zlata.
Крај познат као Стари Влах је мања регија у оквиру веће регије Рашке. А Рашка је била једна од српских држава/територија од раног средњег в. Многи историчари Рашку сматрају језгром првобитне Србије.

Nece da se vracaju . Naselili su se u okolinu Beograda ,upoznao sam ih dosta ,cak sam i prodao nekoliko placeva Krajisnicima, Ono sto sam cuo bili su ljuta poljoprivreda ,radili zemlju od jutra do sutra a ovde su ipak nasli drugacije lakse poslove. Vrlo su porodicni i ne prate sport a ni u politiku se ne razumeju u stvari gledaju je samo iz svoje vizure. Napravili su ovde kuce i zapoceli nove zivote,imanja u Hrvatskoj i Bosni nemaju kome da prodaju jer se na te prostore nisu naselili ni Hrvati u vecem broju, Dobri su domacini a najvise vole proslave kada se okupljaju i pevaju svoje cudne pesme. Dosta su zamerljivi pa cak i sitnice dovode do toga da prestanu da razgovaraju .

Kad bi se obnovila Republika Srpska Krajina vecina bi se vratila a taj prostor bi naselilo i dosta srbijanaca i beogradjana zbog blizine mora i mediteranske klime
Evo imas primjer Trebinja u Republici Srpskoj gde je stanogradnja u nevjerovatnoj ekspanziji a svi kupci stanova su srbijanci ,sve sto se gradi je vec unaprijed rasprodato.
Zivot je mnogo ljepsi na mediteranu 20 km od mora nego u beogradskim favelama prepunih cigana i zatrpanih smecem kakav je naprimjer Novi BG

Крајишници су способни људи. Можда није у реду да ја то кажем јер сам један од њих, али стварно је тако. Оно што је @snouden написао на овој теми да сваки Крајишник живи боље у Србији него у Крајини је мало претерано, али стварно велика већина њих тј. нас се добро снашла/уклопила/интегрисала у Србији. Притом нису имали Бог зна какву помоћ државе, и сами су се изборили за свој напредак.

Sto bi htio srbijancit Krajisnike kad su dovoljno Srbi i bez Beograda? Hocemo bogatu raznovrsnu srpsku kulturu i civilizaciju, a ne sve sajkaca i beogradski akcenat. A drugo sto jedva mozete Srbijancit Srbiju a ne sta drugo...srbijanska/beogradska kultura ima veoma ogranicen domet i nije toliko aktraktivna ostalima.

Kulturno najbogatiji srpski krajevi su jug/sopluk i CG/Krajina.
Прво боље је их посрбијанчити, не поусташити, то сам ти већ написао. Утицај средине је немилосрдан и не пита за твоје или моје мишљење, већ меље све културе.

Дођоши могу да се београдизују, али обично не прођу тај процес, међутим њихова деца која су рођена овде, они се већински београдизују, док тек њихова деца, односно унучад пролазе тај процес без проблема.

Kad bi se obnovila Republika Srpska Krajina vecina bi se vratila a taj prostor bi naselilo i dosta srbijanaca i beogradjana zbog blizine mora i mediteranske klime
Evo imas primjer Trebinja u Republici Srpskoj gde je stanogradnja u nevjerovatnoj ekspanziji a svi kupci stanova su srbijanci ,sve sto se gradi je vec unaprijed rasprodato.
Zivot je mnogo ljepsi na mediteranu 20 km od mora nego u beogradskim favelama prepunih cigana i zatrpanih smecem kakav je naprimjer Novi BG

Imas nerealno lepo misljenje o Hrvatskoj .Lepa je zemlja i lepo je more ali jedini grad u kome ima zivota je Zagreb. Sve je ostalo super ali za jedno 10~15 dana. Bio sam nesto malo nekada u Jugi zimi na moru ,nema zive duse /Ljudi su dosta zatvoreni i prilicno neobrazovani van Zagreba koji je svetski grad. Evo kako vasi vide nas grad
https://youtu.be/U97NHpE2k5k

Прво боље је их посрбијанчити, не поусташити, то сам ти већ написао. Утицај средине је немилосрдан и не пита за твоје или моје мишљење, већ меље све културе.

Sto ne mislis da ne mogu Srbi opstat kao etnicka zajednica u Hrvatskoj? Neminovno moraju postat ust*se? Kako muslimani u Srbiji nijesu vec do sada Cetnici? :think:

Дођоши могу да се београдизују, али обично не прођу тај процес, међутим њихова деца која су рођена овде, они се већински београдизују, док тек њихова деца, односно унучад пролазе тај процес без проблема.

Beograd ubija Srbe i srpstvo, 1/3 svih Srba zive tamo, ako trend nastavi nece biti Srba van njega. Svjestan li si toga?

Poslednja izmena:
Imas nerealno lepo misljenje o Hrvatskoj .Lepa je zemlja i lepo je more ali jedini grad u kome ima zivota je Zagreb. Sve je ostalo super ali za jedno 10~15 dana. Bio sam nesto malo nekada u Jugi zimi na moru ,nema zive duse /Ljudi su dosta zatvoreni i prilicno neobrazovani van Zagreba koji je svetski grad. Evo kako vasi vide nas grad
Bio sam nekoliko puta u BG uzasan je grad uske ulice,kuce stracare ,sve je zatrpano smecem
Novi BG je isto uzasan ne znam ko normalan moze tamo da zivi ,podsjetilo me na slicne zgrade vele di scampia u italijanskom gradu Napoliju
Svaka cast krajisnicima koji su tamo mogli da nastave zivot prosle progona i pada Republike Srpske Krajine i delova Republike Srpske

Drzava Republika Srpska Krajina je egzistirala 1991-1995 godine sa glavnim gradom Kninom, sto je tada bio 90% srpsko. 1995 Srbi su procerani iz Krajine zlocinackom akcijom Olujom, oko 200.000 Srba procerano u Srbiju i u svijet.

Danas u Beograd i Novi Sad zive bar 100.000 Krajisnika, ili rodjeni tamo ili prva generacija rodjena u Srbiju. Ali drze ljubav prema zavicaju i Krajini.

Danas u Knin, grad od 10.000 stanovnika, Srbi su ipak preko 20% grada, sa 2.500 Srba koji tamo zive. Grad je istorijski vazan za Krajisku istoriju, mediteranski grad, astetski mnogo ljepsi od sivog Novog Sada i Beograda, tamo postoji ziva srpska kultura i korijeni. To je EU standard. Zasto vise Srba Krajisnika se ne vrati u Knin da zivi? Da samo 1% dodje, opet bi Knin bio vecinski srpski, i opet bi Krajisnici i Krajina blistali u svom punom sjaju.

1905781_79797979_ls.jpg

Verovatno zbog ovoga .

Ne mogu svakodnevno da plaćaju farbanje haube, skupo bre ! :kafa:

Bio sam nekoliko puta u BG uzasan je grad uske ulice,kuce stracare ,sve je zatrpano smecem
Novi BG je isto uzasan ne znam ko normalan moze tamo da zivi ,podsjetilo me na slicne zgrade vele di scampia u italijanskom gradu Napoliju
Svaka cast krajisnicima koji su tamo mogli da nastave zivot prosle progona i pada Republike Srpske Krajine i delova Republike Srpske
Крајишника има на Новом Београду, али не баш пуно. Они су највише концентрисани у Батајници, Новој Пазови, Инђији и оближњим насељима која раније нису постојала а која су они основали: Бусије, Грмовац, Алтина.
За Бусије се каже да су највеће крајишко село на свету https://sr.wikipedia.org/wiki/Бусије_(Земун)

Za ostale- nema.

Sarinic fantazira kao i ti. Jak ste vi faktor da odbijate ono sto najmocnije sile nude. Vi bi ste slomili nekog, fantazeri jedni, pa jel ste krenuli na Banjaluku pa vam je Holbruk zavrnuo usi jednim pozivom i jos omogucio srpskim bombarderima da vam izrokaju tenkove.

Vi ste ista boranija ko i mi, a u Krajini stecsamo imali srecu sto je protiv vas bio prosti Martic i pokvareni Milosevic koji jesa Tudjmanom istrgovao i izdogovarao celu stvar.

Ali daste vi mogli da odbijete plan i da ste ga odbili bez posledica- to samo vase vlazne fantazije.

Sto ima toliko lijepo u BG? To sto je prenatrpan ljudima ne znaci da je kvalitetan zivot. Grad je sivonja

Normalno, Trebinje ima mozda najbolju lokaciju i klimu na Balkanu. A grad vise istorijskog znacaja za Srbe no cijela Vojvodina ako cemo realno.

Normalno, Trebinje ima mozda najbolju lokaciju i klimu na Balkanu. A grad vise istorijskog znacaja za Srbe no cijela Vojvodina ako cemo realno.
Ја волим Требиње. Има доста сличности са мојим родним крајем.
Један мој пријатељ и земљак који живи у Холандију оће да купи кућу у Требињу, јербо му личи му на Буковицу одакле потиче https://sr.wikipedia.org/wiki/Буковица_(област)

Back