Zasto Srbi jos uvek slave Gavrila PRINCIPA?

Дакле, @Magistar Čolović, Бењамин калај је остао упамћен по стварању бошњачке нације. Јер су на тај начин хтели да направе од муслимана независне поданике АУ монархије.

Ето, сад си нешто научио. ;)

Super, eto utvrdio sam se u znanju još jedne istorijske basne, što se ovde prilježno prenosi s jednog u drugo uho klempavo

Ma, jasno, ti si ovlašćeni izdavalac certifikata merodavnosti....

Нисам ни ја, него сам веома добра у млаћењу ''непријатеља'' његовим оружјем.

Је л' да да је гадњикаво?

- - - - - - - - - -

Super, eto utvrdio sam se u znanju još jedne istorijske basne, što se ovde prilježno prenosi s jednog u drugo uho klempavo

Негираш историографију, документе? Па добро, ко губи, има право да се љути. ;)

Дакле, Бењамин Калај је остао упамћен по покушају стварања бошњачке нације.

И плус једна битна ствар тј. питање на које такође ниси знао одговор- који је најмањи заједнички чинилац свим српским крвницима уназад 100 година, посебно руководећем комунистичком кадру?

Да, као жива бића.

Али као нацију, оквир вам је дала АУ, управо тај Калај о коме би мој сународник да не прича али би да се трпа у прекодринско-прекосавско-прекодунавска питања и ако га нико није звао, ни овластио, а сам се није потрудио да неке ствари сазна.

Дакле, @Magistar Čolović, Бењамин калај је остао упамћен по стварању бошњачке нације. Јер су на тај начин хтели да направе од муслимана независне поданике АУ монархије.

Ето, сад си нешто научио. ;)

Dobro je, inače takvi kao ti kažu da nas je Alija izmislio, ušićarili smo 90 godina historije...

Нисам ни ја, него сам веома добра у млаћењу ''непријатеља'' његовим оружјем.

Је л' да да је гадњикаво?

- - - - - - - - - -

Ja se ne sećam da sam ikoga na ovoj temi dezavuisao kao sagovornika.
Taj pristup je, ipak, neka tvoja invencija...

Негираш историографију, документе? Па добро, ко губи, има право да се љути. ;)

Дакле, Бењамин Калај је остао упамћен по покушају стварања бошњачке нације.

И плус једна битна ствар тј. питање на које такође ниси знао одговор- који је најмањи заједнички чинилац свим српским крвницима уназад 100 година, посебно руководећем комунистичком кадру?
Moraš malo i ti obratiti pažnju na semantiku.
U jednoj poruci tvrdiš
Бењамин калај је остао упамћен по стварању бошњачке нациј

Pa, se onda u drugoj ispraviš
Бењамин Калај је остао упамћен по покушају стварања бошњачке нације.

Ja sam basnom nazvao tezu da je Kalaj stvorio naciju Bošnjaka.
Kao i underlying tezu da je to bila stalna politika Austrije tokom čitavog vremena do 1918. godine.

Stvaranje amalgamske bošnjačke nacije bio je jedan neuspešni projekat, jednog od austrijskih guvernera BiH

Ma vi ste napravili piramidu prije starije Egipcana.

Kako ono velis, ja sam bio gost u svojoj kuci i Hrvate sam trebao pitati sta cu i kako cu.

Budite vi sretni sto vam mjesto Srba nijesu Bugari odje ili Madjari. Vjerujem da bi oni zavrnili vam muda da vam vise nikad ne padne na pamet gluposti praviti. Ali imate srece, Srbi vas smatraju za bracu i za svoje i vas i Hrvate. Sto naravno niko normalan na svijetu ne bi.

Kao i underlying tezu da je to bila stalna politika Austrije tokom čitavog vremena do 1918. godine.

Stvaranje amalgamske bošnjačke nacije bio je jedan neuspešni projekat, jednog od austrijskih guvernera BiH

Ma kakav Kalaj to su gluposti.
Da su Srbi gledali samo svoja posla ko i sav normalan svijet i da nijesu stvorili takozvanu "jugoslaviju" i zabijali nos u svacije smrdljivo prkno, ne bi imalo ni 5% od problema koje imamo u zadnji 100 godina. Tu spadaju i Bosnjaci.

Ma vi ste napravili piramidu prije starije Egipcana.

Kako ono velis, ja sam bio gost u svojoj kuci i Hrvate sam trebao pitati sta cu i kako cu.

Budite vi sretni sto vam mjesto Srba nijesu Bugari odje ili Madjari. Vjerujem da bi oni zavrnili vam muda da vam vise nikad ne padne na pamet gluposti praviti. Ali imate srece, Srbi vas smatraju za bracu i za svoje i vas i Hrvate. Sto naravno niko normalan na svijetu ne bi.

istina :ok:

Dobro je, inače takvi kao ti kažu da nas je Alija izmislio, ušićarili smo 90 godina historije...

Такви као ја? Какви су то? :lol:

- - - - - - - - - -

Ja se ne sećam da sam ikoga na ovoj temi dezavuisao kao sagovornika.
Taj pristup je, ipak, neka tvoja invencija...

Moraš malo i ti obratiti pažnju na semantiku.
U jednoj poruci tvrdiš

Pa, se onda u drugoj ispraviš

Који је најмањи заједнички чинилац српским крвницима, посебно тим између два рата, Првог и Другог?

Сложићемо се да у Стамболу на Босфору чувају документе ко сте, шта сте и одакле сте.

Složićemo se zasad da ti nemaš tih dokumenata da nam dadneš na uvid i da pričaš onako samo da pričaš...

- - - - - - - - - -

Такви као ја? Какви су то? :lol:

- - - - - - - - - -

Који је најмањи заједнички чинилац српским крвницима, посебно тим између два рата, Првог и Другог?

Pošto si dama pokušao sam biti čin, ali kad već tražiš, mislio sam na krezave i grbave botove...

Da su Srbi gledali samo svoja posla ko i sav normalan svijet i da nijesu stvorili takozvanu "jugoslaviju" i zabijali nos u svacije smrdljivo prkno, ne bi imalo ni 5% od problema koje imamo u zadnji 100 godina. Tu spadaju i Bosnjaci.

Пази сад њега. :lol:

Калај јесте покушао стварање бошњачке нације као први намесник анектиране БиХ. То је историјска чињеница.

Zajednicki cinilac svim srpskim dusmanima je JUGOSLAVIJA.

Bez nje nikad njihova bolesna mrznja prema Srbima ne bi bila sprovedena u praksu. Bili bi zabavljani svojijem problemima i ne bi se imali kad baviti o Srbima i misliti o Srbima.

Srbija je poražena u tome ratu. Spašena je vojska jer su obećali praviti Jugoslaviju...

Пази сад њега. :lol:

Калај јесте покушао стварање бошњачке нације као први намесник анектиране БиХ. То је историјска чињеница.

Muslimani u Bosni su imali svoju POSEBNOST i brez i prije i poslije Kalaja. Dakle, da li je to cinjenica? To je bila cinjenica.
Muslimani u Bosni kao i Hrvati, konsoliduju svoje redove, politiku USMJERENU PROTIV SRBA, bez IKAKVE SMETNJE, 1918-1941! I sprovode u djelo najludje bolesne snove 1941-1945.

Sve zahvaljajuuci SRBIMA i JUGOSLAVIJI.
Nikad prije toga nije bilo prillike za tako nesto.

Zajednicki cinilac svim srpskim dusmanima je JUGOSLAVIJA.

Bez nje nikad njihova bolesna mrznja prema Srbima ne bi bila sprovedena u praksu. Bili bi zabavljani svojijem problemima i ne bi se imali kad baviti o Srbima i misliti o Srbima.

Није Лички.

Муслимани уопште нису били против Југославије, ни Македонци (тад нису ни постојали), ни Црногорци (тад нису ни постојали).
Само су Хрвати били против Југославије.
И ја истински видим слабовидост нашег Краља у прихватању истих у државу. И ако сматрам да је та држава идејно била занимљив пројекат. То је могла бити респектабилна држава да није било тих за заједничким најмањим садржиоцем. Који је то био нзс?

- - - - - - - - - -

Srbija je poražena u tome ratu. Spašena je vojska jer su obećali praviti Jugoslaviju...

Срби су истински поражени тек у Другом светском рату. То јесте чињеница.

Ne znam kako je porazena ako je Solunski front otvoren odma cim su Srbi stigli dolje?

Srbi su bili saveznica Antante, a ja kolko se sjecam, Antanta nije porazena nego je dobila taj rat??

Ma daj, ne debeli, ostavili zemlju i pobjegli preko 7 gora i to tebi nije poraz? Ne da je poraz, nego Švabo počistio kao metlom. Stvarno ne kontam to izvrtanje javno dostupnih činjenica.

- - - - - - - - - -

бежи бре мујо читај исламску декларацију, причају озбиљни људи

Nemoj mene, ja ne volim vas religijske fanatike bilo koje boje. Ja bih vama krezubima svima zabranio da pričate o religiji.

Није Лички.

Муслимани уопште нису били против Југославије, ни Македонци (тад нису ни постојали), ни Црногорци (тад нису ни постојали).
Само су Хрвати били против Југославије.
И ја истински видим слабовидост нашег Краља у прихватању истих у државу. И ако сматрам да је та држава идејно била занимљив пројекат. То је могла бити респектабилна држава да није било тих за заједничким најмањим садржиоцем. Који је то био нзс?

- - - - - - - - - -

Срби су истински поражени тек у Другом светском рату. То јесте чињеница.

Baš ne. Imaš dosta jakih ljudi Srba a i Srbija je lijepo stala na noge pod komunistima. Vojno je poražena srpska vojska kad su se povukli na Krf. Da li je RSK poražena ili se povukla? A da, ona je prodana, oni bi junaci se održali da ih Sloba nije prodao...How yes no

- - - - - - - - - -

Tebe bi trebalo da bude sramota što toliko prdiš.Ali pošto te ničeg nije sramota, ni laganja ni neznanja bio bi red da pročitaš kako je Frojd definisao glupost i gde se takvi kao ti nalaze u njoj.

To što ja vas grbave dominiram ne znači da ja lažem. Šta sam ja slagao?

- - - - - - - - - -

A gde ste bili vi, Bušmani?

Zna se!

Ma daj, ne debeli, ostavili zemlju i pobjegli preko 7 gora i to tebi nije poraz? Ne da je poraz, nego Švabo počistio kao metlom. Stvarno ne kontam to izvrtanje javno dostupnih činjenica.

To jest privremeni poraz, ali i kasniji poraz druge strane.
Nikakvo to izvrtanje cinjenica nije, jer je sasvim normalno da Srbi sa svojim ljudskim i materijalnim resursima u tome trenutku nijesu mogli dobiti rat na tri fronta - protiv Njemaca, AU i Bugara. Mogli su sa jednim od njih se nositi ali ne sa sve troje odjednom.
To je prosta matematika.

Ko ju je izliječio, nahranio i obukao, mali?

To je bio vojni savez.
Dakle, izljecili su ih, nahranili i obukli saveznici.
Isto kako su Njemci pomagali AU i Bugarima, tako su Rusi, Francuzi i Englezi pomagali Srbima.

To jest privremeni poraz, ali i kasniji poraz druge strane.
Nikakvo to izvrtanje cinjenica nije, jer je sasvim normalno da Srbi sa svojim ljudskim i materijalnim resursima u tome trenutku nijesu mogli dobiti rat na tri fronta - protiv Njemaca, AU i Bugara. Mogli su sa jednim od njih se nositi ali ne sa sve troje odjednom.
To je prosta matematika.

To je bio vojni savez.
Dakle, izljecili su ih, nahranili i obukli saveznici.
Isto kako su Njemci pomagali AU i Bugarima, tako su Rusi, Francuzi i Englezi pomagali Srbima.

Hajde, dobro je, i ti si iz Krajine pobijedio Tuđmana. Još samo da NATO razori Hrvatsku pa da se vi ušetate...mislim Stvarno...

Back