Zasto Srbi jos uvek slave Gavrila PRINCIPA?

Nije to nikakva naivnost, nego ocigledan razlog. Vidi dok svi govore o cinjenicama i o nekom pomirenju vi o tome šutite, jer vas cinjenice, priznanje istih kao i prica o pomirenju obavezuje na priznanje grijeha, na pokajanje, i na zavjet da to nećete više nikada, nikome i nigdje učiniti.

Помирењу?

Осуђује се сваки могући Србин, а Анте Готовина и Насер Орић шетају слободно?

О каквом ти помирењу говориш? Па тај суд и јесте ту да помирења не би било ни у причи.

Magistar Čolović

Да, јер је и последњој будали јасно да се то никад не заврши на "привременом припуштању 30 инспектора"; потребно је имати неки скривени циљ и веровати у тако нешто.
Ниси ти будала; ти имаш скривени циљ.

Ovako smo ih prozreli na vreme i syebali im planove time što nam je izginulo stanovništvo.
To je ta neka Proleterska Logika.

I da!
Ja imam skriveni cilj.
A on podrazumeva da se sačuva čak i tvoje nevisoko cenjeno doope, kao i životi tvojih potomci.
Dočim ti svojima za rođendan i Novu Godinu zaželiš šta? Slavnu pogibiju? Kažeš li im to?

Poslednja izmena:
У суштини нема доброг одговора на питање "због чега вреди да ти погине пола мушког становништва".

Ovdašnji proletarijat smatra da bi on bio toliko taličan pa bi zakačio onu drugu, preživelu polovinu.
Kad ono, ne bi ...

- - - - - - - - - -

Nema. Ali na to se ne misli kad si napadnut i nemas izbora.

Izbor je bio full saradnja u istrazi i suzbijanje mafijaških skotova iz Crne Ruke

Да будемо искрени, четвртина становништва Србије вреди више од четири хиљаде Југославија, четири стотине хиљада Босни и четрдесет милијарди Гаврила Принципа.

На жалост, та рачуница им није бљеснула пред очима на време.

Ovo treba repostovati....

Onaj maniti Drašković je na Bećkovićev čemerno kvazimudri utuk ("Kosovo je najskuplja srpska reč") dao jedan dobar tuk ("Srpski narod je skuplji od bilo koje srpske reči")

Другари увек имају неки узвишени принцип због ког би вредело жртвовати милионе.

"Па шта фали да вас изгине пола, после ћемо живјети у праведном и прекрасном друштву" и сл.

Не улазећи у слабашну логику која велике жртве чврсто повезује са добрим резултатима, што је тужно, не капирају ни да друштво које садржи њих никад неће бити добро, и да је њихова присутност директно пропорционална сличности државе са свињцем. А то је смешно.

Znam ali, imaš onu filosofiju "I'd rather die on my feet than live on my knees."

Na tu filologiju se pretplaćuju ljudi kao Tixi i Gromovik

Боље Мацо и таква философија од оне друге. Друга би била, боље да моја фамелија и ја фумамо кобаса сваком ко дође овде и нешто захтева. Бићемо живи да одемо на посао и платимо пдв власнику кобаје.

Другари увек имају неки узвишени принцип због ког би вредело жртвовати милионе.

"Па шта фали да вас изгине пола, после ћемо живјети у праведном и прекрасном друштву" и сл.

Не улазећи у слабашну логику која велике жртве чврсто повезује са добрим резултатима, што је тужно, не капирају ни да друштво које садржи њих никад неће бити добро, и да је њихова присутност директно пропорционална сличности државе са свињцем. А то је смешно.

U ovom slučaju primereno je citirati druga Rola
Ниси ти будала; ти имаш скривени циљ.

:)

Po vladajucim kriterijumima danas u svetu Princip je najveci terorista koji se ikada pojavio na Balkanu....

Njegovim nerazumnim teroristickim cinom je proizrokovao smrt miliona Srba i drugih naroda u svetu.

Sta tu ima da se slavi?

Po aktualnim kriterijima danas je Trump ozbiljan političar, Elton Džon uzorna majka, Haradinaj i Milo i Zajev potpuno neovisni politički autoriteti, Nikolas Marudo opasnost po demokratiju diljem svijeta, Luka Modrić zvanično najbolji nogometaš na svijetu!
Ne mogu vjerovati da još postoje idioti koji uistinu misle da je Veliki rat započeo samo zbog tog događaja u Sarajevu. To je priča samo za one koji na osnovu naslova teksta donose zaključke, a knjigu cijene po izgledu korica.

Po aktualnim kriterijima danas je Trump ozbiljan političar, Elton Džon uzorna majka, Haradinaj i Milo i Zajev potpuno neovisni politički autoriteti, Nikolas Marudo opasnost po demokratiju diljem svijeta, Luka Modrić zvanično najbolji nogometaš na svijetu!
Ne mogu vjerovati da još postoje idioti koji uistinu misle da je Veliki rat započeo samo zbog tog događaja u Sarajevu. To je priča samo za one koji na osnovu naslova teksta donose zaključke, a knjigu cijene po izgledu korica.

Босна је одувек омча око врата Србији.

Увек се појави неки терориста принцип....

Тешко је знати шта би било без Принципа.Овдје се прича о тези да је Србија требала и морала избећи велика страдања и рат са којом се условно речено слажем.Међутим у једно сам сигуран.Србија је могла избјећи мноштво ратова не само први велики.Зашто нам је требало да се између себе кољемо у другом великом рату док нас тамане у Јасеновцу и осталим стратиштима као овце?
Србија после балканских ратова је била измрцварена али је осјетила дашак слободе.То се не пушта тако лако.
Али и као таква измрцварена,слаба (треба се ставити у контекст времена) никада не би прихватала било какве услове АУ јер у том тренутку није била савазник АУ чак јој је АУ уводила санкције.
Што се тиче великог рата, Први велики рат би се десио (у то сам сигуран),сви индикатори, од масовног наоружавања, војних вјежби на сваком кораку, звецкању оружја, дијаметрално супротним ставовима-супростављеним интересима великих сила,као пренадуван балон који мора пукнути.
Е сада ако кренемо од претпоставке да ли би био формиран фронт према Србији ( Србија не би стала на страну АУ а с друге стране превише смо били поносни да се само повучемо без покушаја одбране или дозвољавању проласка АУ војника кроз територију Србије, да се рецимо споје са Бугарским, Турским снагама).Руси, Французи би дигли на ноге Србију, пишите пропало.Дакле десио би се опет рат, десила би се страдања.Наша је несрећа што смо се нашли у трокуту.Све озбиљне анализе првог великог рата кажу да је АУ морала да се споји са Бугарима и Турцима.Постоји опција преко данашње Румуније али руске снаге су преблизу.Дакле остаје Србија као једини логичан потез који би АУ војни стратези направили.
Не постоји теоретска шанса чак ни у теорији да нам Турци,АУ, Бугари тада буду савезници.Једноставно лоша геостратешка позиција, лоша процјена врха Краљевине, једина опција за спас Срба ако мене питате је била да се сви моментално повучемо(заједно са цивилима) до Грчке па заједно са Француским, Грчким, Британским снагама пробамо држати фронт тамо негдје код Македоније.То би била једина опција.Али ко би тек тако без борбе напустио своје?
Евентуално опција је постојала да су нам стигле свјеже снаге у Србију(од савезника) и да Србија никада не падне то јесте да се Бугарска и Турска изолују.
Међутим очигледно да нису имали довољно снага за толико развлачење.Све остале теорије како спасити што више Срба ако мене питате лично, анализирајући озбиљно историјску грађу првог великог рата, су неосноване и недоказиве у пракси.
Мислим довољно је само погледати из птичије перспективе и мени је све јасно.
WWI.png

WWIchartX_sr.svg

U vreme kada se dogodio atentat i stigao ultimatum, Srbija je bila zemlja:
- koja je već 2 godine bila u ratnom stanju
- čije su vojne rezerve isrcpene (vojska nije imala dovoljno opreme da obuče drugopozivce ni dovoljno artiljerijske municije)
- finansijske rezerve isrcpene
- ekonomski oslabljena usled toga što je njeno većinski agrarno stanovništvo već 2 godine bilo u vojsci
- koja nije ni započela integraciju područja oslobođenih tokom balkanskih ratova
- koja ima neprijateljski element unutar svoje teritorije (Albanci na KiM i u zapadnoj Makedoniji + bugarofili u ostatku Makedonije)
- koja na 90% svojih granica ima neprijateljske zemlje, vojno premoćnije, a spremne da je napadnu u pogodnom trenutku (AU, Bugarska) + Albanija upravo stvorena (vojno ne premoćna, ali sposobna da pravi probleme)

Ove činjenice u tom trenutku nisu bile domen spekulacija, tj ŠBB KKB.
Te činjenice su bile POZNATE ljudima koji su tada bili na vlasti u Kraljevini Srbiji.
I zato, tih 7 činjenica dovoljno je da se u tom trenutku ukaže jedna topla Dobrodošlica austrijskim inspektorima i primenjuju njihove savetodavne mere u istrazi i demontira Crna Ruka.
No Pašić je procenio da je po njega mnogo manja šteta d'izgine narod, nego da se on, daleko bilo, zameri Apisu

Poslednja izmena:
U vreme kada se dogodio atentat i stigao ultimatum, Srbija je bila zemlja:
- koja je već 2 godine bila u ratnom stanju
- čije su vojne rezerve isrcpene (vojska nije imala dovoljno opreme da obuče drugopozivce ni dovoljno artiljerijske municije)
- finansijske rezerve isrcpene
- ekonomski oslabljena usled toga što je njeno većinski agrarno stanovništvo već 2 godine bilo u vojsci
- koja nije ni započela integraciju područja oslobođenih tokom balkanskih ratova
- koja ima neprijateljski element unutar svoje teritorije (Albanci na KiM i u zapadnoj Makedoniji + bugarofili u ostatku Makedonije)
- koja na 90% svojih granica ima neprijateljske zemlje, vojno premoćnije, a spremne da je napadnu u pogodnom trenutku (AU, Bugarska) + Albanija upravo stvorena (vojno ne premoćna, ali sposobna da pravi probleme)

Najmanje tih 7 činjenica dovoljno je da se u tom trenutku ukaže jedna topla Dobrodošlica austrijskim inspektorima i primenjuju njihove savetodavne mere u istrazi

Слажем се само се бојим да би Руси, Британци и Французи кроз многе медијске манипулације ( а постоји начини -видјели уживо у Београду "боље рат него пакт" који је био продукт стране силе иако не постоје 100 постотни доказе које силе) дигао на ноге опет овај наш наивни народ.
Зато мислим да не би прошло,у томе је проблем.Србија свакако није била спремна за рат,не знам да ли је постојао гори тренутак за рат икада у историји.Баксузи па то ти је...

Ne znam zašto mnogi zaboravljaju ili ne pominju razlog dolaska F.Ferdinanda u Bosnu. On je bio u obilasku trupa koje su održavale VOJNE VJEŽBE NA GRANICI SA SRBIJOM!!

Jasna poruka "želimo rat" i nije bilo nikakvog načina da ga Srbija izbjegne. Potpuni debilizam je razmišljanje "ma ne bi oni nas dirali, mi smo krivi što su oni takvi".

Jeste li svjesni faktora koji su uticali na tadašnje antisrpsko raspoloženje i načina na koji smo mi mogli uticati na njih?! Niste ovde pročitali dovoljno citata pa da izvučete zaključak?!

Kao da jasenovačkim logorašima kažete "pa znate ne bi bilo vašeg stradanja samo da ste svako jutro komšiji išli u prodavnicu".

Back