Zasto Srbi jos uvek slave Gavrila PRINCIPA?

Mnogo površno ljudi gledaju na stvari. To bi bilo kao kada ja ne bih poštovao Dražu Mihailovića jer je nosio naočare, zato što recimo mislim da su Srbi najviša rasa u univerzumu i ne bi smeli da imaju fizičkih mana.

to je zato sto je vecina inace povrsna.Da je Princip izveo atentat,a da je Srbija ispunila sve uslove iz ultimatuma do rata ne bi doslo,jer nisu pronadjeni nikakvi dokazi o umesanosti Srbije.Srbija ne bi stradala ,a Princip bi i dalje bio to sto jeste,rodoljub
samo treba to drvenim glavama objasniti,a drvene glave ne pokazuju interesovanje za prosirivanje vidika

Istina, nego ja samo reagujem na one gluposti koje Srbe predstavljaju gubitnicima, pored svih pobeda u svim ratovima.
To kilo jada zoblje ono sto im se baci da bi prodali srpske interese.

Ovde smo imali i tvrdnje da su Srbi sisice, kukavice, zamisli pobegli pred Nemcima na Krf i tamo ostali na sigurnom do kraja rata, da bi se potom vratili nazad na repovima savezničkih konja...

Istina je da je nemoral osvojio srbiju , pa su isplivali svi neljudi u srpskom korpusu.
Gamad koja prodaje svoj patriotizam ostalim srbima, a sami su sluge svakoga ko im plati par rakija,
bolesna seljacka klika koja sebe naziva razumnom srbijom.
Razumem da sebe zovu pametnim kriminalcima, ali da se deklarisu kao srbi to je unizavanje za sve ostale srbe.

- - - - - - - - - -

:)

Blajbi i njegovi snovi ...

Varvari su Blajbijeva civilizacija, stavise, nevazno sto su njegovi on moze da bude i lud i glup, ali ima ih ovde gomila
kojima je civilizacija proizvodnja ratova i ratnog pribora i majstora rata.
Koliko ja znam to su uvek bili varvari...necivilizovana divlja horda.

Istina je da je nemoral osvojio srbiju , pa su isplivali svi neljudi u srpskom korpusu.
Gamad koja prodaje svoj patriotizam ostalim srbima, a sami su sluge svakoga ko im plati par rakija,
bolesna seljacka klika koja sebe naziva razumnom srbijom.
Razumem da sebe zovu pametnim kriminalcima, ali da se deklarisu kao srbi to je unizavanje za sve ostale srbe.

Јбга кад се нико не држи ПРИНЦИПА и идеала.
А да се ПРИНЦИП пита сви би они прошли као Фердинанд.

to je zato sto je vecina inace povrsna.Da je Princip izveo atentat,a da je Srbija ispunila sve uslove iz ultimatuma do rata ne bi doslo,jer nisu pronadjeni nikakvi dokazi o umesanosti Srbije.Srbija ne bi stradala ,a Princip bi i dalje bio to sto jeste,rodoljub
samo treba to drvenim glavama objasniti,a drvene glave ne pokazuju interesovanje za prosirivanje vidika[/QUOTE

Glupost je nemerljiva....ali napisana glupost je idiotluk.

Da te cuje Zivojin Lazic ministar policije izmedju dva rata, morao bi da te apsi zbog prevelike gluposti, da ne zarazis narod.

samo treba to drvenim glavama objasniti,a drvene glave ne pokazuju interesovanje za prosirivanje vidika

Povrsnost je osobina "umnih" ljudi, pa si se tako kvalifikovao za to.

Sta mislis koliko treba nemcima da se spreme za rat? Koliko da se stvori pakt sa drugim drzavama?
Koliko da se spremi svoja javnost za ratovanje?
Par godina pametnjakovicu.:)

Sarajevo_trial.jpg

"Суд: Гаврило Принцип.

Г. П.: Овдје.
Суд: Колико година?
Г. П.: Деветнаест сам година навршио до атентата.
...

Суд: Које сте вјере?
Г. П.: Српско-православне.
...

(Са саслушања Недељка Чабриновића)

Суд: Како је ваше становиште?
Н. Ч.: Моје је становиште анархистичко.
Суд: Јесте ли били када националиста?
Н. Ч.: Јесам, али су остале ове анархистичке идеје.
...

Суд: Је ли Војо Танкосић слободни зидар?
Н. Ч.: Зашто питате о слободним зидарима?
Суд: Присташа кршћанске науке не бави се атентатима.
Н. Ч.: Јест био.
Суд: По чему Ви то знате?
Н. Ч.: Знам позитивно из приповиједања Циге. И он је био слободни зидар.

(Са саслушања Гаврила Принципа)

Суд: Сматрате ли се кривим?
Г. П.: Нијесам злочинац, јер сам уклонио онога који је чинио зло. Мислио сам добро.
Суд: Што сте њу усмртили (мисли се војвоткињу Хохенберг)?
Г. П.: Њу нијесам хтио, нехотице сам је убио.
Суд: Не сматрате ли се кривим?
Г. П.: Не.
Суд: Којег сте политичког мишљења?
Г. П.: Ја сам националиста Југословен. Моја је тежња ујединити све Југословене у којој било државној форми и ослободити их од Аустрије.
Суд: Како сте то мислили оживотворити?
Г. П.: Терором.
Суд: Шта то значи?
Г. П.: То значи уопће убијати, уклонити оне који сметају уједињењу и који чине зло. Главни мотив који ме је потакао на то дјело била је освета за све муке које подноси мој народ под Аустријом.
...

Суд: Какво је било мишљење што се тиче Србије, да ли би било за Босну корисно да се припоји Србији?
Г. П.: Било је мишљење да се уједине сви Југословени. Разумије се, Србија као слободни дио Југословена, имала би моралну дужност да помогне том уједињењу, да буде као што је био Пијемонт у Италији.
...

Суд: Да није предложио који други мотив за чин са вјерског гледишта. Наиме, вјерујете ли у Бога?
Г. П.: Зашто питате?
Суд: Ви имате право одговорити или не.
Г. П.: На то нећу одговорити.
Суд: Познајате ли Танкосића и Цигановића?
Г. П.: Познајем.
Суд: Је ли Вам познато да су обојица слободни зидари?
Г. П.: Једном је Цигановић у кавани "Моруна", кад се је разговарало о атентату, казао да су слободни зидари те и те године осудили Фрању Фердинанда на смрт.
Суд: Али то је било послије како сте се одлучили на атентат.
Г. П.: Јест.
...

Суд: Ви нијесте слободни зидар или јесте?
Г. П.: Нијесам слободни зидар.
Суд: Знате ли да је Чабриновић слободни зидар?
Г. П.: Говорио је да ће ступити у ту ложу, али не знам да ли је ступио.
...

Суд: Јесте ли читали револуционарна дјела?
Г. П.: Јесам Крапоткина, социјалистичку литературу руску.
...

Суд: Знадеш ли штогод о Жерајићу?
Г. П.: То је мој први узор. Ноћу сам одилазио на његов гроб као младић од 16 година и присизао да ћу учинити исто што и он.
Н. Ч.: То сам исто и ја учинио кад сам дошао у Сарајево. Изрезао сам његово име на гробу.
Г. П.: Гроб је био неуређен и ми смо га уредили.
Суд: Предочује оптуженоме Принципу да је у истрази рекао да је извршио атентат и да је "освета крвава и слатка". Онда је поновио на главној расправи да је починио атентат из освете, а касније је казао да је радио на уједињењу Југословена. Касније је казао да није имао на мисли да ће услијед атентата настати рат. Шта је код Вас претежније: идеја освете, мржње, или идеја уједињења Југословена?
Г. П.: Обје су биле еквивалентне.
...

Суд: Да ли ти вјерујеш у Бога, или си више атеиста?
Г. П.: Атеиста."

Poslednja izmena:
Povrsnost je osobina "umnih" ljudi, pa si se tako kvalifikovao za to.

Sta mislis koliko treba nemcima da se spreme za rat? Koliko da se stvori pakt sa drugim drzavama?
Koliko da se spremi svoja javnost za ratovanje?

Par godina pametnjakovicu.:)
o cemu pricas,budi precizniji,nisam u stanju da citam misli umni covece

- - - - - - - - - -

Što bi bilo šta radio sa Francom?

Zbog cega su Irci ubijali predstavnike Engleske u irskoj?

ne prdi tupane.Bosanski Muslimani su najvse odlikovani vojnici u KK monarhiji (dobro je da koristis ispravan termin muslimani) na italijanskom frontu. Himler niije napravio muslimansku divziju zbog iskazane hrabrosti muslimana u 1 Sv. rati,pravio je SS dvizije od mnogo drugih naroda,baltickih ukrajinaca,...znas li da je 8000 muslimana bilo kod Draze Mihajlovica :per:

Ti, grbavi, i ne razumiješ da sam napisao "muslimani " kao ni zašto...

I šta ja dalje s tobom da pišem?

Sarajevo_trial.jpg

"Суд: Гаврило Принцип.

Г. П.: Овдје.
Суд: Колико година?
Г. П.: Деветнаест сам година навршио до атентата.
...

Суд: Које сте вјере?
Г. П.: Српско-православне.
...

(Са саслушања Недељка Чабриновића)

Суд: Како је ваше становиште?
Н. Ч.: Моје је становиште анархистичко.
Суд: Јесте ли били када националиста?
Н. Ч.: Јесам, али су остале ове анархистичке идеје.
...

Суд: Је ли Војо Танкосић слободни зидар?
Н. Ч.: Зашто питате о слободним зидарима?
Суд: Присташа кршћанске науке не бави се атентатима.
Н. Ч.: Јест био.
Суд: По чему Ви то знате?
Н. Ч.: Знам позитивно из приповиједања Циге. И он је био слободни зидар.

(Са саслушања Гаврила Принципа)

Суд: Сматрате ли се кривим?
Г. П.: Нијесам злочинац, јер сам уклонио онога који је чинио зло. Мислио сам добро.
Суд: Што сте њу усмртили (мисли се војвоткињу Хохенберг)?
Г. П.: Њу нијесам хтио, нехотице сам је убио.
Суд: Не сматрате ли се кривим?
Г. П.: Не.
Суд: Којег сте политичког мишљења?
Г. П.: Ја сам националиста Југословен. Моја је тежња ујединити све Југословене у којој било државној форми и ослободити их од Аустрије.
Суд: Како сте то мислили оживотворити?
Г. П.: Терором.
Суд: Шта то значи?
Г. П.: То значи уопће убијати, уклонити оне који сметају уједињењу и који чине зло. Главни мотив који ме је потакао на то дјело била је освета за све муке које подноси мој народ под Аустријом.
...

Суд: Какво је било мишљење што се тиче Србије, да ли би било за Босну корисно да се припоји Србији?
Г. П.: Било је мишљење да се уједине сви Југословени. Разумије се, Србија као слободни дио Југословена, имала би моралну дужност да помогне том уједињењу, да буде као што је био Пијемонт у Италији.
...

Суд: Да није предложио који други мотив за чин са вјерског гледишта. Наиме, вјерујете ли у Бога?
Г. П.: Зашто питате?
Суд: Ви имате право одговорити или не.
Г. П.: На то нећу одговорити.
Суд: Познајате ли Танкосића и Цигановића?
Г. П.: Познајем.
Суд: Је ли Вам познато да су обојица слободни зидари?
Г. П.: Једном је Цигановић у кавани "Моруна", кад се је разговарало о атентату, казао да су слободни зидари те и те године осудили Фрању Фердинанда на смрт.
Суд: Али то је било послије како сте се одлучили на атентат.
Г. П.: Јест.
...

Суд: Ви нијесте слободни зидар или јесте?
Г. П.: Нијесам слободни зидар.
Суд: Знате ли да је Чабриновић слободни зидар?
Г. П.: Говорио је да ће ступити у ту ложу, али не знам да ли је ступио.
...

Суд: Јесте ли читали револуционарна дјела?
Г. П.: Јесам Крапоткина, социјалистичку литературу руску.
...

Суд: Знадеш ли штогод о Жерајићу?
Г. П.: То је мој први узор. Ноћу сам одилазио на његов гроб као младић од 16 година и присизао да ћу учинити исто што и он.
Н. Ч.: То сам исто и ја учинио кад сам дошао у Сарајево. Изрезао сам његово име на гробу.
Г. П.: Гроб је био неуређен и ми смо га уредили.
Суд: Предочује оптуженоме Принципу да је у истрази рекао да је извршио атентат и да је "освета крвава и слатка". Онда је поновио на главној расправи да је починио атентат из освете, а касније је казао да је радио на уједињењу Југословена. Касније је казао да није имао на мисли да ће услијед атентата настати рат. Шта је код Вас претежније: идеја освете, мржње, или идеја уједињења Југословена?
Г. П.: Обје су биле еквивалентне.
...

Суд: Да ли ти вјерујеш у Бога, или си више атеиста?
Г. П.: Атеиста."

:mrgreen:

danas-u-kuriru-crna-ruka-preti-premijeru-ubiti-stakora-vucica-1363571-velika.jpg

Back