Zašto se žene ne kaju zbog razvoda?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Žene se ne odlučuju teško na razvod. Naprotiv, one uglavnom iniciraju razvod braka prema svim istraživanjima koja se mogu pronaći na lažljivom internetu.
Mislim, možda se iz ženske perspektive čini da je teško,ali ako kao referencu za poređenje uzmemo jedinu preostalu, tj. mušku stranu koja to čini još teže, onda je diskutabilno reći da je odluka za žene baš teška.

Tako da, ako prihvatimo podatak da žene uglavnom iniciraju razvod braka, onda mi se čini nekako smisleno da je to promišljena odluka i da one ne bi trebalo da se kaju.
U svakom slučaju niko ne bi trebalo da se kaje.

Mnoge žene kažu da razvod od lošeg braka ne znači kraj, već početak novog života u kojem ne moraju više da se prilagođavaju tuđim očekivanjima.
Е сад то је питање шта је коме лош брак?
Ја мислим да људи улазе у брачну заједницу без довољно зрелости и разумевања.

Доста жена улази у брак мислећи да може да промени мушкарца, а мушкарац јер мисли да жена неће да се промени.

Искрено, људи имају превелика очекивања.

Verujem da se žene teško odlucuju na razvod..ali kada se odluce i to urade..kajanju tu mesta nema.

Da li je tako ?..Da li ipak postoji mali tracak kajanja zbog razvoda ?

Mislim da svaki razvod u sebi nosi kajanje u smislu velikog poraza i dugog procesa oporavka...zasto sam pristala, zasto sam uradila, zasto sam trpela, zasto nisam videla, zasto mi je toliko vremena otislo...razloge covek vidi brzo i vise godina ti razlozi sazrevaju dok se u razvod ne udje. Vreme se ne vraca nazad tako da zal za vremenom prirodno mora da postoji.

Takodje mislim da postoji i pravo kajanje ako je zena strana koja je do razvoda dovela, recimo, ako je varala i nadala se drugome pa je ostala bez obojice.

Iz slicnih razloga nikada nisam bila pristalica braka, mnogo je lakse jednostavno raskinuti vezu nego se potucati po sudovima i izvrtati advokatima dusu.

Verujem da se žene teško odlucuju na razvod..ali kada se odluce i to urade..kajanju tu mesta nema.

Zavisi od osobe do osobe. I od situacije ili razloga, koji je dovela do razvoda, ofc. U principu,...kad se reše, osećaju veliko olakšanje, ako se i kaju to dođe kasnije.
Msm da generalno žene prilikom razvoda braka najviše greše u tome, da kada već reše da stave tačku na "bračnu priču", sa bivšim mužem treba ostati u dobrim odnosima, jednim delom zbog dece , drugim delom što i same mogu proći kasnije mnoge bolje nego u samom braku. U braku ili ne,...budite pametne!

MIslim da ne, rijetko se koja kaje. Sam razvod nikom ne pada lako, ali razloge za i protiv žene pomno vagaju u sebi. Na kraju ako donesu takvu odluku, one su već dobrim dijelom prošlost ostavile iza sebe.

Back