Zasto se uvodi vojni rok?

Jednaka prava ne znaci i izjednacavanje u fizickom smislu jer to nikad ne moze da bude isto.

Opet ponavljam, koje se zene osecaju voljnim i sposobnim, naravno da im treba odobriti obuku, ili bilo sta slicno.

Toliko od mene.
Као што сам већ написао, приликом обуке коју бих ја предложио би разлика у физичком смислу једва и постојала. Ако не можеш да дигнеш ни 5 килограма, а не ради се о здравственом проблему, ја не знам како идеш у трговину.
Дакле, нема избора. Када је држава угрожена, сви који су способни да држе пушку треба да је бране. Или би ти оставила жене да буду лак плен за непријатеља, па да од њих тражиш права жена?

Као што сам већ написао, приликом обуке коју бих ја предложио би разлика у физичком смислу једва и постојала. Ако не можеш да дигнеш ни 5 килограма, а не ради се о здравственом проблему, ја не знам како идеш у трговину.
Дакле, нема избора. Када је држава угрожена, сви који су способни да држе пушку треба да је бране. Или би ти оставила жене да буду лак плен за непријатеља, па да од њих тражиш права жена?
Ma ljudi nije drzva ugrozena, zasto tako gledate?

Ali za svaki slucaj, treba ponesto i da se zna, tj. muskarci da znaju.

Sta ste se odmah "ufugali"?

Jednaka prava ne znaci i izjednacavanje u fizickom smislu jer to nikad ne moze da bude isto.
Postoje rešenja koje koriste bolje stojeće građevinske firme na Zapadu. Robotske jakne na tržištu oko 3000 dolara komad koje omogućuju pojedincu da bez problema rutinski dižu teret od 150 kg. Veliki ugovor od nekolkiko godina od strane vojske Srbije bi sigurno spustio ovu cenu. Pošto je uvoženj vojnog roka plan za budućnost, ovo a i druga pomagala koja mogu da izjednače fizičke mogućnosti vojnika bi omogućilo da i žene služe vojni rok. Time bi imali veće ljudstvo, onda kada zagusti i dođe vreme da se pokaže koliko dobro su naši mladi naučili da ubijaju.

Postoje rešenja koje koriste bolje stojeće građevinske firme na Zapadu. Robotske jakne na tržištu oko 3000 dolara komad koje omogućuju pojedincu da bez problema rutinski dižu teret od 150 kg. Veliki ugovor od nekolkiko godina od strane vojske Srbije bi sigurno spustio ovu cenu. Pošto je uvoženj vojnog roka plan za budućnost, ovo a i druga pomagala koja mogu da izjednače fizičke mogućnosti vojnika bi omogućilo da i žene služe vojni rok. Time bi imali veće ljudstvo, onda kada zagusti i dođe vreme da se pokaže koliko dobro su naši mladi naučili da ubijaju.
Vojni rok ne znaci naucii da ubijas, nego da se branis. Eto zasto je potreban, jer vi poneki a mozda i mnogi muskarci sve izvrnete naopako, pa kako ce nam onda drustvo napredovati?

Ubijas u odbrani vojnike, unistavas tehniku a ne kao sto se danas radi, da ubijas civile i prekoracujes ratna pravila.

Izjednaciste odbranu sa ubicama, potreban je ne samo vojni rok za neke, nego i prevaspitanje i ucenje osnovnim vrednostima.

______

Ne mogu vojska, ili daleko bilo rat, da budu "ventil" za ubice, i to se uci na obuci (Zenevka konvencija i pravila ratovanja), zato je i potrebna.

Poslednja izmena:
Vojni rok ne znaci naucii da ubijas, nego da se branis. Eto zasto je potreban, jer vi poneki a mozda i mnogi muskarci sve izvrnete naopako, pa kako ce nam onda drustvo napredovati?

Ubijas u odbrani vojnike, unistavas tehniku a ne kao sto se danas radi, da ubijas civile i prekoracujes ratna pravila.
O kakvoj vrsti odbrane je reč, ako je ocenjivanje veštine gađanjem u vojsci RS podrazumeva da je vojnik ocenjen najvišom ocenom ako sruči svih 5 metaka bojeve municije u predelu grudimete u obliku čoveka, a ne u njegovu ruku, nogu ili rame. takvi ponavljaju gađanje sve dok barem jedan od pet metaka ne završi u predelu grudi. Zar to nije obuka za ubijanje. U čemu je problem ako vojnik pet puta pogodi cilj samo u predelu kolena, osim ako se ne traži da bude obučen da ubije?

O kakvoj vrsti odbrane je reč, ako je ocenjivanje veštine gađanjem u vojsci RS podrazumeva da je vojnik ocenjen najvišom ocenom ako sruči svih 5 metaka bojeve municije u predelu grudimete u obliku čoveka, a ne u njegovu ruku, nogu ili rame. takvi ponavljaju gađanje sve dok barem jedan od pet metaka ne završi u predelu grudi. Zar to nije obuka za ubijanje. U čemu je problem ako vojnik pet puta pogodi cilj samo u predelu kolena, osim ako se ne traži da bude obučen da ubije?
Pa i treba da bude obucen, ali ne na ovaj nacin kao sto ti tumacis, nego u odbrani, da se bolje brani, i odbrani.

Kako to ti tumacis bezveze?

Uostalom, u ratu, (daleko bilo, opet kazem), postoje i ranjenici. Mnogo ste se bre uplasili od jedne minimalne obuke, uzas i sramota.

Poslednja izmena:
Pomaganje ranjenicima zvuči i korisno i interesantno. O kakvoj obuci običnih vojnika, mislim na one koji neće biti deo, recimo medicinskih ili sanitetskih jedinica će tu biti reči?
O odbrani tebe samog, ili tvoje porodice, nekog voljenog, ukoliko neko drugi zeli da ih povredi, unisti. Samim tim i zemlje, jer svi imaju nekog voljenog u njoj.

Uostalom, ja sam zensko i pretpostavljam , ali mislim da se takve stvari na toj obuci i uce, mada se i podrazumevaju.

O odbrani tebe samog, ili tvoje porodice, nekog voljenog, ukoliko neko drugi zeli da ih povredi, unisti. Samim tim i zemlje, jer svi imaju nekog voljenog u njoj.
Znači vojnici će se obučiti da ubijaju, ali samo u odbrani, i u pružanju prve pomoći ranjenicima. Ovo će biti jedan deo tog korisnog znanja koje će moći da se primeni, osim pri odbrani zemlje, i u mirnodopskim uslovima. Pošteno, samo da su svi načisto da se radi o obuci o ubijanju nečijih sinova (i kćeri) u odbrani zemlje. Ko im je kriv što su nas napali.

Znači vojnici će se obučiti da ubijaju, ali samo u odbrani, i u pružanju prve pomoći ranjenicima. Ovo će biti jedan deo tog korisnog znanja koje će moći da se primeni, osim pri odbrani zemlje, i u mirnodopskim uslovima. Pošteno, samo da su svi načisto da se radi o obuci o ubijanju nečijih sinova (i kćeri) u odbrani zemlje. Ko im je kriv što su nas napali.
Pa ti ako vise volis, dopusti nekom da te ubije, tebe ili nekog tvog i eto, ne treba ti nikakva obuka.

Stvarno ne razumem ovakva pitanja i dileme. Jesi li ti musko?

Ja stvarno ne znam sta ti imas toliko protiv vojnog roka, pa postavljas svako malo ovakvu temu?

Pa nije to kao nekad, po godinu dana, pa ispracaji i te gluposti, pa ode daleko, ovo je vise obuka za "zlu ne trebalo" a i uvodjenje omladine narocito muske, u jedan ipak malo ozbiljniji zivot.

Ipak, po mom misljenju trebalo bi da traje bar 4-6 meseci, moze naravno i u gradu u kome zivis, i nije ni trebalo da se prekida.
ti naravno nisi protiv jer ti ne ides a ne znam da li imas dete koje treba da ide, verovatno imas zensko dete pa te zabole.

Pa ti ako vise volis, dopusti nekom da te ubije, tebe ili nekog tvog i eto, ne treba ti nikakva obuka.

Stvarno ne razumem ovakva pitanja i dileme. Jesi li ti musko?
Funkcija nije bila potpuno jasna, ali dobro, stigli smo do zaključka da će to biti vojska obučena da ubija u odbrani Srbije i pomaže ranjenicima. Sigurno će biti i nekih drugih korisnih stvari za mlade momke da nauče.

ti naravno nisi protiv jer ti ne ides a ne znam da li imas dete koje treba da ide, verovatno imas zensko dete pa te zabole.
Izvini, meni je neko najdrazi iz porodice odsluzio godinu dana vojnog roka ovog malo modernijeg, ne racunam oca i ranija sluzenja vojnog roka kad se po godinu dana nije dolazilo kuci, pa mu nije dlaka falila s glave, o cemu vi pisete vise?

Pa posto je i zenama dozvoljeno da sluze vojsku, siguran sam da razmatras da se prijavis dobrovoljno da bi mogla da zastitis sebe ili nekog tvog
Ja kao zensko sam isla na elementarnu obuku jos u osnovnoj i srednjoj skoli, ali ako vidim sve "seka Perse" oko mene, necu se truditi ni toliko. Tj. trudicu se na svoj nacin, ali necu pre vas pravih i zdravih da idem, i ne bi bilo ni u redu.

Nije li vas sramota da od zena trazite cak i to?

E, zato je potreban vojni rok.

Netacno netacno ....
To kako je samo ponavljanjem i kupovinom ljudi uspeo Vucic da privatizuje vrh DB vrh policije, sudstvo , tuzilastvo , to je velika sramota za narod koji je to kupio i dozvolio...

Mislis da mene nije sram sto sam Srbin.... jeste...
Narod koji toliko pojedinacno gleda da se ebe za dinar, a kolektivno ga zabole za svoju decu unuke i sve ostale , nije za ponos...

Tacno imamo svi opravdanje, mora se preziveti , tako smo navikli 500 godina pa tako radimo i sada...
E pa za obavestenje, Srba je 1780 bilo jedva 600 000 jer su ih turci skoro potamanili a Srbija je bila cela sumadija...ne teritorija nego sume , ubijalo se ko je kad i kako stigao koga naletis, a pomislis da ima para....Tek po gradovima, varosima nije bilo tako i to samo zbog Turaka..

Da lici puno na game of thrones....

Ali dobro i sad ce se preziveti , valjda...
Nije pametno stalno provocirati sudbinu....ali hajde....kad se ne zna pametnije, onda daj tako...

U trećoj svesci Državopisa Srbije, objavljenoj šest godina kasnije, 1869, navodi se da su za vreme ustanka kroz 12 godina mnogi izginuli, puno njih je fizička nevolja u grob saterala, ali je, sa druge strane, dosta sveta došlo u Srbiju iz obližnjih krajeva Turske. Tako je pretrpljena šteta nadoknađena i broj žitelja se mogao održati u ravnoteži. Data je nešto preciznija procena, po kojoj je Srbija "i u god. 1804. ili 1807. ili 1815. brojala približno verno oko 401.350 duša". Pored toga, "u vreme ustanka stanovalo je u Srbiji i oko 60.000 turskih žitelja".

Poslednja izmena:

Sluzi na identican nacin kao i mediji ne da informisu vec u strahu da te drze.Vlast uvijek svoje strahove projektuje na narod a onda to siri viralno a vecina se primi.Inace ako neko zeli da budes zasticen npr vlast onda oni ne bi to potencirali medijski,vec bi te stitili i to ne bi ni znao.Cim informisu vecinu oni prenose svoje strahove i nemoci na narod, posebno sto su I drzave a posebno na Balkanu marionetske

Ma ljudi nije drzva ugrozena, zasto tako gledate?

Ali za svaki slucaj, treba ponesto i da se zna, tj. muskarci da znaju.

Sta ste se odmah "ufugali"?
Нисам рекао да је угрожена, рекао сам КАДА је угрожена. Дакле КАДА, не сада.

Да ли су то жене по теби неспособне? Па дајте онда да заштитимо и слабашне женице и нашу економију, и уведемо закон да се женама законски забрани да буду запослене. Да се не мучите да дижете ништа теже од варјаче, и да питате оца/мужа за дозволу да изађете из куће. Да очеви одређују ко ће да им жени ћерке. И има да рађа док јој муж не одреди. Јел тако?

Back