Zasto se uvodi vojni rok?

Ne moram i neću. Od danas navijam Samo za Vulkane.
Ovom planettom Djavo vlada. Ne svidja mi se ništa osim prirode i životinja. Odavno navijam za bikove u arenama, a sad i za vulkane.

Ljudi su previše zlobni i krvoločni. Gospodari stalno tjeraju u ratove.

Koji je prosjek ratovanja na Balkanu? Svakih 20-30 godina?
40 , a po potrebi i cesce, ali svrbi na 40

Za vođenje države i vojske trebaju jaki ljudi, svejedno muškarci ili žene. Šta će Vučić, Vulin, Dačić ili Brnabićka. Ova trojica su pofarbani, našminkani, kao da su ih deca crtala. Vulin izgleda ko Gavran. Grupa za Evroviziju.
Oni da prave vojsku i državu. Oslobađaju.... :)

40 , a po potrebi i cesce, ali svrbi na 40

Čemu i kome zapravo služi patriotizam?

Gledam nedavno u Sarajevu onaj Švabo drži govor bosancima da neće moći ovo i ono. Mislim ne drži govor nego naredjuje..i mislim se “E moj Valtere..”..al onda pogledam zgradu iza njega što su Autrougari izgradili, pravo lijepa..na starom popločanom putu koji su Turci izgradili..fino od njih, neko je morao to srediti i malo unaprediti da bi prosječan seljak prošao tuda.
Nije problem da Sami sebe i lažemo i žmurimo and istinom ali to je tako.
Šta to prosječan mali čovijek dobilja na kraju svega? Spomenik, penziju od 200 eura djeci i ženi? Besplatnu psihoterapiju najbližih nakon junačke pogibije? Neko nas magarči i pali dok broji svoju kasu. “Nada” je naš najveći neprijatelj. Neće nikad biti bolje običnom bjerniku.

...pojam profi_vojnika cesto vezemo za svjetski ofirane Legije
i sluze za specijalne tj. izmecarske operacije...pokazivao mi je u Sloveniji ,gdje sam sluzio vojni rok, jedan kapetan L.Stranaca
novcanik od ljudskih usiju i td...na moje pitanje , kako moze sa takvim "trofejima " da zivi , njegov odgovor je bio ,- ja sam odavno mrtav...

Какве везе има за шта се везује? То што држава има професионалног војника не значи да мора да га шаље у Африку, или било где у иностранство.
Посао му је да брани земљу.
Баш као и професионалном официру. Официр није ништа друго него војник са стручним образовањем. Па кад официр може да буде професионалац, зашто да не може и војник?

Neko će reći Borimo se za Pravoslavlje.
Svi piju, na bensedinima, nemoral tipa Farme na Pinku, klanjaju se Gucciju i Versaciju..
Za pravoslavlje se bori unutar sebe i niko mene ne može i neće pokrstiti da hiljade vojski prodje.

Za šta ginuti majke ti?

niko ne glasa za ne-gospodina basibozuka,jedino ko je prisiljen,verovatno si i ti.Moje saucesce sto moras da glasas za to
Не, ја гласам из убеђена. Заправо, верни сам гласач СРС, али на последњим изборима СРС је била преслаба, а СНС је једина опција која има снагу да води политику. Та политика није идеална,али реално боље тренутно нема .

Za vođenje države i vojske trebaju jaki ljudi, svejedno muškarci ili žene. Šta će Vučić, Vulin, Dačić ili Brnabićka. Ova trojica su pofarbani, našminkani, kao da su ih deca crtala. Vulin izgleda ko Gavran. Grupa za Evroviziju.
Oni da prave vojsku i državu. Oslobađaju.... :)
niti predsednik nit premijer pa ni ministar obrane ne vode vojsku i ne stvaraju vojnike
to je stvar profesionalaca - staresina koji su za to skolovani i obuceni

Vučić je imao već par prilika da pošalje vojsku i policiju na Kosovo i Metohiju i da izađu na međunarodno priznate granice Republike Srbije i mogao je to napraviti ali mu fali neka stvar u gaćama
Тебе баш брига, лако је из иностранства, на тастатури глумити ,,ратник" и бити добровољни давалац туђе, србске, крви.

Врло је ружно кад се поједини Срби ругају србској војсци и србским војницима!
То могу да разумем да раде Хрвати и домаћи аутошовинисти, али Срби родољуби то да раде ми је несхватљиво.

Не дозволите браћо да вас политичка острашћеност према власти толико заслепи да станете у исти табор са усташама, исламистима и домаћим аутошовинистима!
Ено доле шиптари шумокрадице пуцају на Србе и шумочуваре и нико од полиције и војске не реагује.

Ено доле шиптари шумокрадице пуцају на Србе и шумочуваре и нико од полиције и војске не реагује.
Лако је за тастатуром писати пароле. Војници Србије су сваког дана на терену. Сутра да им се да налог, одмах крећу.

Али, тешко је да ти из удобне фотеље, имаш представу о томе.

Zašto misliš da svaki muškarac treba da bude obučen za ubijanje, a ne recimo da vozi ili da pliva?
Šta fali, recimo u razvijenoj Švajcarskoj 2 godine u Izraelu vojni rok traje 3 godine.Nema to veze sa ubijanjem, vojska može da nauči mnogo dobrih životnih navika prosječnog momka-muškarca od 18 do 30 godina.Neće mu sigurno odmoći.Nema ozbiljne države bez ozbiljne vojske.Ja bih naravno i dalje ostavio civilno služenje vojnog roka za ove što ne žele da imaju posla sa oružjem iz nekih svojih ubjedjenja.

vojska može da nauči mnogo dobrih životnih navika prosječnog momka-muškarca od 18 do 30 godina.Neće mu sigurno odmoći.Nema ozbiljne države bez ozbiljne vojske.

O kojim dobrim životnim navikamama, osim podučavanja o tome kako se ubija, se radi koje se ne stiču u porodičnom domu i civilnom životu? Kako te navike nakon sticanja istih u vojsci preneti u civilni život? Starije generacije su ih, skoro bez izuzetaka, izbacivale iz prakse čim bi skinuli uniformu.

Vojni rok je sve izvesniji.

Zasto se uvodi?
Zasto je uopste i ukinut?

1652028257-BG-VOJNI-ROK-PKG-19-ZTA20220508-162051620.mxf_.00_02_48_23.Still002-1200x800.jpg
Ja stvarno ne znam sta ti imas toliko protiv vojnog roka, pa postavljas svako malo ovakvu temu?

Pa nije to kao nekad, po godinu dana, pa ispracaji i te gluposti, pa ode daleko, ovo je vise obuka za "zlu ne trebalo" a i uvodjenje omladine narocito muske, u jedan ipak malo ozbiljniji zivot.

Ipak, po mom misljenju trebalo bi da traje bar 4-6 meseci, moze naravno i u gradu u kome zivis, i nije ni trebalo da se prekida.

Back