Zasto se uvodi vojni rok?

Између осталог, војска има и сврху одвраћања од непријатељских активности, самим тим повећава шансе за мирна рјешења у евентуалним сукобима. Србија заговара неутралност, да би неко био неутралан, мора имати војску којом ће то моћи и обезбиједити, а то тренутно не може без служења војног рока и резервног састава.

Да би ово мало преосталих "професионалних" војних лица имало шта да ради, и да би кроз набавке за војску и даље могле да се перу паре.

Војска је на 70% попуњености професионалним саставом, што је очигледан показатељ да држава Србија (као уосталом и многе друге државе) нема капацитет да привуче људе ни у професионалну, ни у добровољну војну службу. И ту су, у читавој причи, најмање битне плате.

А ту "институцију" ваља одржати, превасходно због политичких, системских и социјалних разлога, а најмање због њене прокламоване сврхе - одбране земље и народа (за коју је де факто неспособна, а биће неспособна и у будућности).

Drugosrbijansko krdo je protiv uvođenja roka, zato što ne žele da kači njih ili članove njihovih porodica. Lakše je iz udobnih fotelje tipkati po tastaturi i filizofirati nego prolaziti vojnu obuku po blatu i šumama. A najveći strah im je da će eventualno biti poslani u rat ako do njega dođe, te da će ostati invalidi ili izgubiti svoje bjedne živote.

Drugosrbijansko krdo je protiv uvođenja roka, zato što ne žele da kači njih ili članove njihovih porodica. Lakše je iz udobnih fotelje tipkati po tastaturi i filizofirati nego prolaziti vojnu obuku po blatu i šumama. A najveći sterah im je da će eventualno biti poslani u rat ako do njega dođe, te da će ostati invalidi ili izgubiti svoje bjedne živote.

Идемо ти и ја заједно у рат.

Важи?

Вриједи (што би рекле твоје бишве комшије)?

Између осталог, војска има и сврху одвраћања од непријатељских активности, самим тим повећава шансе за мирна рјешења у евентуалним сукобима. Србија заговара неутралност, да би неко био неутралан, мора имати војску којом ће то моћи и обезбиједити, а то тренутно не може без служења војног рока и резервног састава.
Tačno. :ok:

Drugosrbijansko krdo je protiv uvođenja roka, zato što ne žele da kači njih ili članove njihovih porodica. Lakše je iz udobnih fotelje tipkati po tastaturi i filizofirati nego prolaziti vojnu obuku po blatu i šumama. A najveći strah im je da će eventualno biti poslani u rat ako do njega dođe, te da će ostati invalidi ili izgubiti svoje bjedne živote.
Тачно. Или изигравати интернет тастатура ратнике.

Идемо ти и ја заједно у рат.

Важи?

Вриједи (што би рекле твоје бишве комшије)?
Ja sam ovog proljeća dobio rješenje o prebacivanju u rezervni sastav, pomenuo sam to na nekoj temi ovde prije par mjeseci. Tako da ako izbije rat, može me zakačiti mobilizacija. Jbg. što se mora nije teško.

Иначе, то дрндање о неком ,,рату" је стандардна флоскула другосрбијанског крда, како их је лепо колега Кришна назвао.
Чим се помене војска и војни рок, што је нормална појава свака држава то има, одмах се дрнда о неком ,,рату".

А исти ти дрндају и како је Вучић ,,издајник", не сме да ,,шаље војску" и сличне небулозе, глуме тастатура ратнике, а беже од војске ко ђаво од Крста.

Е па нећемо тако, господо.

Иначе, то дрндање о неком ,,рату" је стандардна флоскула другосрбијанског крда, како их је лепо колега Кришна назвао.
Чим се помене војска и војни рок, што је нормална појава свака држава то има, одмах се дрнда о неком ,,рату".

А исти ти дрндају и како је Вучић ,,издајник", не сме да ,,шаље војску" и сличне небулозе, глуме тастатура ратнике, а беже од војске ко ђаво од Крста.

Е па нећемо тако, господо.
Najjače mi je kad drugosrbijansko krdo kuka na sav glas apropo uveđenja vojnog roka, naoružavanja ili nekog drugog vida jačanja srpske vojske, jer se oni kao jako zabrinuti i uznemireni zbog potencijalnog velikosrpskog revizionizma i ekspanzionizana prema Šiptarima, Bošnjacima i Hrvatima. Zapravo iza te zabrinutosti za šiptarske, bošnjačke i hrvatske teritorije se uglavnom krije nešto drugo, to je da se pomenuti guzičari zapravo boje da im ne dođe u pitanje njihova udobnost i sigurnost.

kraljevine kao sistem kontrole naroda su sejane svuda po svetu, negde su se primile negde ne. čak ima i jedna dvorac u nemačkoj koji, prostim jezikom, treniraju kraljevske porodice od malena.
"nafafaju" ili ne.. istok je sila i mora se uzeti u obzir kada kažu šta može šta ne može.
Niko Srbima ne brani da uvedu parlamentarnu monarhiju kao vid drzavnog uredjenja, osim srpskih komunista i njihovih potomaka.

то руси неће дозволити.. једна од последица 2св. рата (а и 1вог) јесте збацивање краљерва.. тј елиминисање краљевина што је више могуће и увођење комунизма

Обе Велике Републике су то радиле. Не само Совјетска

Back