Zašto se Srbi van Srbije ponašaju srpskije od Srba u Srbiji?

Onda se i nazivaš Srbinom, crnogroskog porekla a ne Crnogorcem.
Niko nije rekao da nemaju logike već da mi je više preko glave vas stručnjaka iz daleka koji ste mnogo bolje upućeni u sva dešavanja od nas, koji živimo ta dešavanja. Inače, prababa mi je poreklom iz Crne Gore ali svi njeni su se izjašnjavali kao Srbi iz CG.
Pa ja sma rekao da imam crnogorsko poreklo , a imam i makedonsko 😂 jesam i onda Srbin ? A rodjen u Vojvodini ( Jugoslaviji ) 😂
Jesam li ja onda Srbin ?

Joj,Enigmo...ne pisi to sijecamo...bode mi usi.😀
Sjecamo..to je ispravno.
Та верзија сијећамо је архаични израз којег су се тврдоглаво држали старији људи у неким крајевима, дакле у суштини није неисправан, сјећамо је поједностављена верзија, а екавица је отишла најдаље у том правцу, генерално сви језици теже ка поједностављивању.

Ne. Nama SRBIJANCIMA su obraz spasili ljudi kao što je to bio general Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovo Divjak, ROĐENI BEOGRAĐANIN koji je vodio odbranu Sarajeva. Neka mu je večna slava i hvala!

Pogledajte prilog 1767675
E,sad se bas vidi da si "Srbijanac". 😂
http://www.zlocininadsrbima.com/Zlocinac.aspx?ImeZlocinca=Јован-Дивјак-Генерал
Dakle,tebi kao Srbinu je obraz spasio onaj koji je cinio zlocine nad Srbima?
Sta reci...ili si mazohista ili lazov...trece nema.

и стриптиз
Јавио ми се школски путем видеа синоћ, и он у Чикагу. Показује ми како то изгледа, ја сам био згрожен. Каже, до цркве помоћна зграда, ту има клопа и све остало, све на латиници готово.
Видим у позадини, клинке се напуцале ко да иду на сплав, и једино што је било ок, има наше коло и народна ношња. Прича ми да је причао са неким људима од 60-70 година који су течно говорили српски, све остало мало српски, мало енглески или готово ништа српски.
Најгори смо по питању очувања традиције и културе.

Та верзија сијећамо је архаични израз којег су се тврдоглаво држали старији људи у неким крајевима, дакле у суштини није неисправан, сјећамо је поједностављена верзија, а екавица је отишла најдаље у том правцу, генерално сви језици теже ка поједностављивању.
U Krajini se odvajkada govori rjeka, bjelo, rječ, snejg, ljepo, bjes, itd, a ne rijeka, bijelo, riječ, snijeg, lijepo, bijes.

Da je to neko rekao cist od bilo kakve primJEse bugarstine uvrIJEdio bih se. Ovako sve sto dolazi od nase zaostale istocne brace oprastam,svJEstan da nam predstoji ogroman rad po pitanju vase srbizacije.

po alekseju sam muslimanka, po tebi bugarka....:rotf: a vidim ni oko (i)jekavstine ne mozete da se dogovorite.
:zcepanje:

znas sta je razlika izmedju tebe i mene. sta god da mi kazes i kako god da me nazoves, ja svoje poreklo znam, jer sam iz cistog dela...a ti tu izbosne ko zna s kim si i kako mesan. zato je tebi toliko bitno da budes veliki srbin. ja znam da jesam, ti si taj ko nije siguran. :D

U kojim krajevima?
U mom nisu nikad tako govorili ni stariji ljudi.
Ali oni su govorili poneke rijeci ikavicu.A i danas se tako govori.
Npr.nije sjekira,nego sikira.
Oduvijek sam se pitala otkud to jer nismo ni blizu tim podrucjima.

I treba da imas. Dace Bog da ijekavicu propricas. Sve cemo vas srbizirati. Bice od vas Srbijanaca posteni i pravi Srbi!
@limunada @Enigma @Koslav75 evo mene, nepoštene ''nesrpkinje' a posle ćete da pitate ko srbuje više a neki ćemo da se pitamo dokle će omalovažavanje Srba iz Srbije...

Da je to neko rekao cist od bilo kakve primJEse bugarstine uvrIJEdio bih se. Ovako sve sto dolazi od nase zaostale istocne brace oprastam,svJEstan da nam predstoji ogroman rad po pitanju vase srbizacije.
Još jedan lep primer omalovažavanja i degradacije Srba iz Srbije. Nemojte da se posle pitate kakvo ćemo mišljenje da formiramo ako nas ovako Srbi prozivaju, skačete na Hrvate sa foruma, a ovo je još gore, kada te neko, koga smatraš ''svojim'' ovako unizi.

po alekseju sam muslimanka, po tebi bugarka....:rotf: a vidim ni oko (i)jekavstine ne mozete da se dogovorite.
:zcepanje:

znas sta je razlika izmedju tebe i mene. sta god da mi kazes i kako god da me nazoves, ja svoje poreklo znam, jer sam iz cistog dela...a ti tu izbosne ko zna s kim si i kako mesan. zato je tebi toliko bitno da budes veliki srbin. ja znam da jesam, ti si taj ko nije siguran. :D
U Bosni ima najviše izvorne srpske genetike.

Back