Moze manjina da nametne svoje oblike ponasanja, recimo crnogorska i bosanska manjina u NS su nametnuli prelazak na crveno i bacanje djubreta po ulici , i dalje su manjina, ali su nametnuli takvu nekulturu , nisu postali vecina, ali bacaju kao da ce sutra zadnji dan, a i prelaze ulicu pa se jos i rugaju...
Sto se tice kulture i smeca,izvini,ali vise smeca ima u Srbiji.Žao mi je sto to moram da kazem,jer volim i Srbiju i RS,ali kod nas u RS je urednije i cistije,iako bi svi Srbi mogli poraditi na stepenu svoje ekoloske osvijescenosti.
Daleko smo od onog kako bi trebalo da bude.
Svako ko putuje,a to kazu i mnogi Srbi iz Srbije,iznenadi se kad vidi da je u Bosni,tj.RS koju smatraju nekom divljinom,ipak za nijansu manje smeca nego u Srbiji.Izuzetak od ovog pravila je mozda Vojvodina.
Tako da nekultura o kojoj pricas nije mogla biti nametnuta,ako i sama nema plodno tlo tu gdje jeste.
Putovala sam mnogo po svim krajevima Srbije...evo npr.Pesterska visoravan,Zlatar...onakva prirodna ljepota koja se samo pozeljeti moze je "ukrasena"smecem duz glavnog magistralnog puta u duzini od nekoliko desetina kilometara.Toliku kolicinu smeca kraj puta nigdje u RS nisam vidjela.
Sto ne znaci da je RS Svajcarska...ali nemojte izvrtati cinjenice.
Srbi,generalno,imaju problem sa urednoscu prostora,da se ne lazemo.
Pogledajte sela u Sremu ili Macvi,a pogledajte npr.sela u Semberiji.I recite mi koja imaju uredjenija i cistija dvorista.Ali budite realni i bez predrasuda.
Inace,moja kritika svim Srbima se najvise odnosi na pitanje smeca i svih vrsta zagadjenja prirode.Samo kod nas mozes baciti stari sporet ili crknutu svinju u rijeku.
I ko nam je tu kriv?
U moj grad je doslo dosta ljudi sa strane i za prljavstinu ili smece u gradu necu okriviti samo njih,kao neko nam donio nekulturu...nego sve nas koji smo stanovnici tog grada.
Niko nama nista nije donio,nego smo takvi u vecini i tako nam je jako zasluzujemo.