Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.509
A што ви желите да се уједините са не-Србима?Srbija bi se ujedinila sa Republikom Srpskom,tako da bi vi postali Srbi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A што ви желите да се уједините са не-Србима?Srbija bi se ujedinila sa Republikom Srpskom,tako da bi vi postali Srbi.
Srbijanci. Reč je o Srbima i SrbijancimaA што ви желите да се уједините са не-Србима?
Ne mi,nego vi.A што ви желите да се уједините са не-Србима?
Da, sećamo se. Neki pomislili da će da nas ujedini i sa ČikagomNe mi,nego vi.
Još je Milošević 1989.na Gazimestanu pozivo na "svi Srbi u jednoj državi".
Poslije ste prečane optužili za početak rata,i toga se sijećamo.Da, sećamo se. Neki pomislili da će da nas ujedini i sa Čikagom![]()
Jesi li svestan da ja nikad nisam upotrebila reč "prečani" za Srbe iz Srpske? Pogrešnoj si se obratio. Mene sada nervira podržavanje srpskih lopova na vlasti od strane Srba iz Srpske.Poslije ste prečane optužili za početak rata,i toga se sijećamo.
Sve potpisujem osim da su Srbijanci jedini pravi Srbi. Pa vi i ne pricate srpskim jezikom, a onaj juce jedan lamentira nad cinjenicom da smo vas djelomicno odvojili od Bugara. Vi Srbijanci kao nasa zaostala istocna braca morate biti drzani pod snaznom srpskom vlascu kroz Srbe cije porijeklo je zapadno od Drine kako vam nikakva bugarstina ne bi nikada naumpala.To što je grof Vronski došao ovde da se bori za nas SRBIJANCE bio je njegov lični čin. Nikakve intervencije Carske Rusije kao države ovde nije bilo.
Inače vidi se da o našoj SRBIJANSKOJ istoriji znaš samo ono šta čitaš po ovakvim forumima na kojima najmanje učestvuju SRBIJANCI, a najviše Crnogorci, Bosanci, Hrvaćani i ostali.
Jedino šta bi eventualno moglo da se nazove pomoći od strane Carske Rusije prema nama SRBIJANCIMA jeste to što se u dokumentima Bukureškog sporazuma kojim je završen Tursko-ruski rat (1806-1812) Porta obavezala da nam dodeli unutrašnju upravu, a to je pomoglo našem SRBIJANSKOM vladaru Milošu Obrenoviću da 1815. godine osnuje Kneževinu Srbiju.
Međutim, Carska Rusija je to praktično poništila kada je Sanstefanskim mirom – to je zadnji put kada se nešto na ovim prostorima stvarno pitala – htela da naše SRBIJANSKE gradove Niš, Leskovac, Vranje, Pirot i Prokuplje preda Bugarima ispunjavajući maksimalističke bugarske pretenzije prema našim SRBIJANSKIM teritorijama. To je bio izrazito neprijateljski čin Carske Rusije prema Srbiji i nama Srbijancima kao jedinim PRAVIM SRBIMA.
Nisam ni mislio na tebe,ali često čitam na forumu da su se prečani jedno jutro 91 probudili i pobili nevine komšije.Jesi li svestan da ja nikad nisam upotrebila reč "prečani" za Srbe iz Srpske? Pogrešnoj si se obratio. Mene sada nervira podržavanje srpskih lopova na vlasti od strane Srba iz Srpske.
Bosanski Srbi su jedini koji su nesto uradili za srpsku stvar ovog veka. Otud...Primijetio sam kroz forume i komentare da su Srbi koji žive izvan Srbije, pogotovo oni iz Republike Srpske ili tzv. Krajine, često puno radikalniji, nacionalističkiji, i pravoslavniji od samih Srba koji žive u Srbiji.
Kod njih je sve epsko, zavjereničko, dramatično, svaki pokušaj kritike države ili društva se doživljava kao izdaja, a svaki kontakt s Hrvatima kao podmukli napad. Dok s druge strane, Srbi u Srbiji, barem oni koje sam upoznao, znaju bit itekako autoironični, pragmatični, i svjesni da nije sve crno-bijelo.
Zanima me je li to stvar traume, nostalgije, izgubljenog doma pa sad postoji potreba da se "identitet" pojača do maksimuma? Ili je možda lakše držati se mitova kad si daleko od svakodnevice i problema Srbije?
Nisam jedini koji je ovo primijetio, kažu mi čak i neki vaši ljudi iz Beograda da im je ponekad neugodno koliko se oštro i radikalno ponašaju oni koji ne žive tamo.
Zanimljivo i da većina tih živi na Zapadu kojeg svakodnevno pljuje i posjeduje putovnice država koje smatraju za smrtne neprijatelje.
Vidite li i vi tu razliku? Ako da, zašto mislite da je tako?
Izvorni SRPSKI jezik je ovo (na videu je Slađan Ilić, pesnik iz Trgovišta kod Knjaževca; njegove su pesme stvarane na timočko-prizrenskom dijalektu, ili kako bi Knjaževčani kazali – na TORLAČKOM):Pa vi i ne pricate srpskim jezikom,
100 кила 188 цм, ђе спадам под ваше дефиниције молим те реци миNe mozemo dozvoliti da tako veliki Srbi, kao vi, postanu srbijanci. Bila bi prava steta.
мислим да ти је мука што смо се бранилиMisliš na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici?
Ili možda na ljudske lomače u Višegradu?
A možda misliš na logore u Prijedoru?
Ријеч је о Србијанцима и неСрбијанцима.Srbijanci. Reč je o Srbima i Srbijancima
![]()
имамBlago tebi ,mora da imas neki super posao i cenjen fakultet
покварели су братствојединствоNisam ni mislio na tebe,ali često čitam na forumu da su se prečani jedno jutro 91 probudili i pobili nevine komšije.
Cekaj bre, pa Srbijanaca vise nema.....ostala mala kolicina svi morali da idu kao najsiromasniji u inostranstvo u pecalbu...Sve potpisujem osim da su Srbijanci jedini pravi Srbi. Pa vi i ne pricate srpskim jezikom, a onaj juce jedan lamentira nad cinjenicom da smo vas djelomicno odvojili od Bugara. Vi Srbijanci kao nasa zaostala istocna braca morate biti drzani pod snaznom srpskom vlascu kroz Srbe cije porijeklo je zapadno od Drine kako vam nikakva bugarstina ne bi nikada naumpala.
срби су математички нерјешив проблемCekaj bre, pa Srbijanaca vise nema.....ostala mala kolicina svi morali da idu kao najsiromasniji u inostranstvo u pecalbu...
Sacekaj da vidis kako ce Kina da resi problem zdravstva pa ako to dobro resi , pravac kina, neki od onih bum gradova, nema guzve, sve na dugmence i mobilni , a policije kao pleve svuda, tako da nema kriminala...sta te briga sta se desava u tibetu , ako ti ne osetis do kraja zivota nikakv preki pogled, pljacku , udarac, to mi je najveci plus, nema nasilja...to mi je test polje da vidim tu transformaciju psihe, a to ce biti za nekih 24 godine prvi rezultati...имам
као прво и прво, мени дан почиње тако да припалим озбиљан џоинт
да се преселим у калифорнију удуплао би плаћу
ја и жена се мислимо да ли у калифорнију, европу или азију
био сам једини бјелац међу 500 црнаца и био поштован и цењен
сад замисли зашто, и да ли ми у животу требају братствојединственици (укључујући и србе)
вјеруј ми да не зависим од други људи да обезбједе сигурност мени и мојимаSacekaj da vidis kako ce Kina da resi problem zdravstva pa ako to dobro resi , pravac kina, neki od onih bum gradova, nema guzve, sve na dugmence i mobilni , a policije kao pleve svuda, tako da nema kriminala...sta te briga sta se desava u tibetu , ako ti ne osetis do kraja zivota nikakv preki pogled, pljacku , udarac, to mi je najveci plus, nema nasilja...to mi je test polje da vidim tu transformaciju psihe, a to ce biti za nekih 24 godine prvi rezultati...
A mozes i ti da budes svedok toga...
Nema vise zagadjenja u Kini , USA recept, zagadjujemo dok se brzo razvijamo a onda cistimo za sobom..
ти би забрањивао да се не смије ријеч рећиtema po naslovu odmah spada u debilanu pa je suvisno bil osta pricati...
kljuc
Zanimljiva je promena kad ljudi nemaju u glavi nasilje, probaj...nije to isto balkan , USA i slicno..вјеруј ми да не зависим од други људи да обезбједе сигурност мени и мојима
нити ми треба дигитализација и колектив који све контролише
ја сам слободан човјек на планети земљи
шта могу, балкан и уса је моје наслеђеZanimljiva je promena kad ljudi nemaju u glavi nasilje, probaj...nije to isto balkan , USA i slicno..
Jedan od i danas aktuelnih "branitelja":мислим да ти је мука што смо се бранили
овај пут није било да пар ага и бегова покупе цијелоо село и отјерају на клање
чудно вам је што смо се бранили![]()
нажалост борећи се с вама постали смо ко и виJedan od i danas aktuelnih "branitelja":