Zašto se podsmevamo drugim ljudima?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
8.002
a-photograph-of-a-single-intricately-car_mPZZc_nmRKqUQTUPemrNEw_C0s-UNYVS96bfciG_5Sk_Q.jpeg
Podsmevanje znači ismejavanje, izrugivanje prema nekome, najčešće verbalno.

Kada smo u nekom društvu potpuno je u redu da se smejemo sa drugim ljudima. Kada se podsmevamo drugima u nekom društvu, žargonski rečeno kada se "zezamo" to nije loše.

Popravlja se atmosfera u tom društvu. To je zdrav humor.

Problem nastaje kada podsmevanje postane maliciozno, kada se podsmevamo nekome kako bismo ga ponizili, povredili.

I svi to radimo. Neko svesno, kada želi da povredi neku osobu, ponizi je.

Nesvesno se smejemo kada gledamo neki video klip, u kome se neko okliznuo, povredio. Ti video klipovi su "smešni" i kao takve ih prihvatamo.

Zašto to radimo?

Da li tim podsmehom pokazujemo sebi i ( ili ) drugima da smo pametniji, bolji?

Kako bi izgledao život bez podsmeha? Da li bismo tada imali bolje odnose sa drugim ljudima?

Šta mislite?

Kada smo u nekom društvu potpuno je u redu da se smejemo sa drugim ljudima. Kada se podsmevamo drugima u nekom društvu, žargonski rečeno kada se "zezamo" to nije loše.

Problem nastaje kada podsmevanje postane maliciozno, kada se podsmevamo nekome kako bismo ga ponizili, povredili.

Nesvesno se smejemo kada gledamo neki video klip, u kome se neko okliznuo, povredio. Ti video klipovi su "smešni" i kao takve ih prihvatamo.

Zašto to radimo?

Kako bi izgledao život bez podsmeha? Da li bismo tada imali bolje odnose sa drugim ljudima?

Šta mislite?
Kada sam bio mladji,jesam se rugao,pojedinoj deci,dok me stariji nisu ibedili da to uopste nije dobro.Tako da u buducnosi nisam vise radio to,jer kako su mi rekli, svako moze da se nadje u toj situaciji,pa i ja sam.

Zašto to radimo?

Šta mislite?
podsmeh je posledica sujete....potrebe da pokažemo publici da vredimo više od nekog drugog...podsmeh nije ništa drugo nego stavljanje drugog u poziciju niže vrednosti u odnosu na sebe...čovek koji se oslobodi gordosti nema potrebu da se podsmeva..sujeta je gordost kojoj treba publika da se ispolji...podsmeh je posledica gordosti a ispoljavanje sujete

Nepotpuna analiza.
U vezi čega se podsmevamo,... i da li taj to isto radi - tj. preferira isti stil.
utuk na utuk.
Jer verovatno na njega to najbolje deluje, tj taj 'jezik' najbolje razume.
A, na Krstarici taj stil nije kažnjiv. Mnogima je simpatičan,.. u njemu ima i smisla za duhovitost, što je opet delom i znak intiligencije.

Naš predsednik je najbolji u tome, pa se narod ugleda na njega. I ranije, kao opozicija i sada kao pozicija.

Nepotpuna analiza.
U vezi čega se podsmevamo,... i da li taj to isto radi - tj. preferira isti stil.
utuk na utuk.
Jer verovatno na njega to najbolje deluje, tj taj 'jezik' najbolje razume.
A, na Krstarici taj stil nije kažnjiv. Mnogima je simpatičan,.. u njemu ima i smisla za duhovitost, što je opet delom i znak intiligencije.

Naš predsednik je najbolji u tome, pa se narod ugleda na njega. I ranije, kao opozicija i sada kao pozicija.

Napisala sam kratak post kako bismo mogli da diskutujemo o svim aspektima lošeg ponašanja. Ismevanje drugih je loša navika i loše ponašanje.

Tema nema veze sa forumom.

Bold: Na potforumu Psihologija ne pišemo o politici.

ih al ste se rasprdeli,podsmevamo se jer je zabavno drugo je pitanje zašto kome i pod kojim okolnostima se tako nešto radi svako će da roka to nešto iz svog ugla bitno je da se nekako potrudimo da se nametnu neki standardi kome se to ne radi a ko je zaslužio podsmevanje to je valjda najteže pogotovu u eri totalitarne vladavine lika u pelenama

Ovde ne pišemo o politici.

Podsmevanje je zabava onome ko se podsmehuje drugoj osobi. Osoba kojoj se neko podsmeva oseća se poniženo, povređeno.

Mislim da niko nije zaslužio podsmevanje. Pre nego što se podsmehnemo nekome, treba da se upitamo kako bismo se mi osećali kada bismo bili poniženi.

Ponoviću, ovo nema veze sa politikom.

I van politike se ljudi podsmevaju, povređuju jedni druge.

ne znam zasto to ljudi rade, ali znam da se podsmevanje i podrugivanje javlja jos u ranom detinjstvu.
Mozda kod odraslih u nekim slucajevima se bolje usecaju tako sto se podsmevaju drugom. Misle da uzdizu sebe.

Da, to najčešće rade mala deca i ukoliko roditelji ne razgovaraju sa detetom i ne ukažu mu da je to loše, to dete će se podsmevati i kada odraste.

Zašto to radimo?​

Šta mislite?
Podsmevaju se ljudi duboko nezadovoljni svojim zivotom. Oni koji to nezadovoljstvo kriju i od njih samih. Ovo je najgori slucaj.

Razliciti su razlozi, tema moze da se podeli na vise tema…

Back