Zasto se neki ljudi srame da izadju sami u grad

Ja mislim je sramljenje od toga cista bolijest.
I da bi trebalo da ima i neki naziv.

Kad se vecina ne bi sramila toga, bilo bi vise prijateljstava i veza. Mozda i tuca, ali sve je za ljude.
kad iazdjes sam u grad moras da znas gde ides, i da to mesto bude osiguran dobar provod bez da upoznajes ikoga...
Fakticki nije za svakoga... Ja sam isao sam dosta puta letos i uvek sam se super proveo, al ono to je bas jer sam znao gde idem i sta da radim

kad izađem sam osećam se loše jer su oko mene sve grupe ljudi i shvatam da mi tu među tim grupama nije mesto....
ljudi izlaze da bi se grupisali, to je njihova snažna potreba, a kad izađeš sam to je skroz besmisleno samo se blamiraš....

a ako imam neku grupu za izlazak, onda se sve unutar nje svodi na borbu oko socijalne dominacije, ko će koliko da priča.... ja tad pokušavam u sebi da u procentima odredim koliko sam ja pričao. npr izađemo četvorica i ja bih trebao da pričam 25%, ali retko pričam više od 5-10%
mada to je bilo pre nego što sam se okrenuo samotnjaštvu, sada se klonim ljudi, popularnih trasa, udarnih termina........ plus se maskiram naočarima za sunce, kapom kad napuštam svoj brlog....

Mislim da niko ne zeli da bude obelezen kao samotnjak, svi idu sa drustvom, devojkom, a ti ides sam, malo deprimirajuce mozda.
Opet, ako idem u bioskop, ili izlozbu, normalno je da idem sam, a ne sa nekima koji jedva cekaju da se napiju uz Acu Lukasa.
S druge strane, ima neka lepota mozda u tome, onako kao boemski, neshvaceni umetnik, sam za sankom, truje se nekim otrovom.

Ja nisam napisao da uvjek idem sam, ako se odnosilo na mene.
Mislim da normalnog covjeka kad preduzima i planira akcije nije briga o tome kako ce ga ko objeleziti, osim mozda organi gonjenja ili zestoki fizicki neprijatelji koji napadaju u grupi :). Konformisti se brinu za to, a, paradoksalno, i sami konformisti misle da je konformizam bolijest (ne misle to, ali se srame toga, a cega se sramis mislis da je to bolijest, znaci misle to :)), a kamo li drugi.

kad iazdjes sam u grad moras da znas gde ides, i da to mesto bude osiguran dobar provod bez da upoznajes ikoga...
Fakticki nije za svakoga... Ja sam isao sam dosta puta letos i uvek sam se super proveo, al ono to je bas jer sam znao gde idem i sta da radim

tako nesto ili ako si manje hrabar da idesh npr na koncerte/pozorishta tamo gde je mirnije... a ovo dernek neki ako se tako kaze...
ne znam pa moze ali opet slazem se ovo da znas de ides sta radis

pa ako si ti dosadan onda valjda bolje, sta ces dosadan, sam, na dinamicnom nocnom mestu? mada mislim mozes i tako da odes, i da se vratis sam

- - - - - - - - - -

a otkud znam ako ti je samo da budes medju svetom... ne verujem da je lako samotnjaku da sklapa neka poznanstva na zurkama
nekome mozda, ali nekom prosecnom ne
Pa mozes da sklopis poznanstva na zurci, na koncertu sigurno ne mozes jer se nista ne desava. Mislim ako ides sam ides zato sto zelis da se provedes malo sam, ok su poznanstva ali ako ti je to primarni cilj, onda ides iskljucivo u mentalitetu muvanja-sto je zapravo isto validno da ides sam, ali ne verujem da je o tome rec na temi
mzoda sam to jednom uradila ili dva put, da nije imalo formu koncerta nego neki tehno
pa sam valjda zakljucila bolje ne... ali bas nisam bila drustvena
ima nekih laksih oblika
mad aotkud znam nista te ne sprecava realno
zar ti nisi neka starija zena od 50+ koliko se secam? :S
Uopste ne pises tako

Kad si žensko to ume da izgleda jako jezivo...
Često mi se dešavalo ranije da odem sama u kafić u jednom gradu koji sam retko posećivala, ali opet jesam...
Unutrašnjost je u pitanju...
Petak, odem, planiram da provedem sama celo veče za šankom i to u početku bude ok... ali kako se količina alkohola u krvi kod ostalih jedinki povećava tako imaju potrebu da ti priđu, jer si realno idealna za to...
Prvo misle da si asocijalna i da jedva čekaš da ti neko priđe, drugo sama si i to dosta olakšava situaciju...
To ume da smori...
Ali nije mi problem, ako mi se negde ide, a nemam sa kim da odem i sama.

Kad si žensko to ume da izgleda jako jezivo...
Često mi se dešavalo ranije da odem sama u kafić u jednom gradu koji sam retko posećivala, ali opet jesam...
Unutrašnjost je u pitanju...
Petak, odem, planiram da provedem sama celo veče za šankom i to u početku bude ok... ali kako se količina alkohola u krvi kod ostalih jedinki povećava tako imaju potrebu da ti priđu, jer si realno idealna za to...
Prvo misle da si asocijalna i da jedva čekaš da ti neko priđe, drugo sama si i to dosta olakšava situaciju...
To ume da smori...
Ali nije mi problem, ako mi se negde ide, a nemam sa kim da odem i sama.
koji je smisao odlaska u KAFIC sam ?

... ja tad pokušavam u sebi da u procentima odredim koliko sam ja pričao. npr izađemo četvorica i ja bih trebao da pričam 25%, ali retko pričam više od 5-10%
.

Svaki svoj razgovor tako analiziraš? :/

Elem, zavisi šta se pod izlaskom podrazumeva. Npr. u kupovinu, uvek, ali uvek idem sam. Poslednjih meseci jedino tako mogu normalno da odaberem garderobu, telefon ili nešto treće što sam pazario.

U kaficu mi je isto ok da budem sam za stolom, ako sam u starom kraju gde imam dosta poznanika koji se tu muvaju i uvek je tu bar nekoliko razloga za započinjanje razgovora.

Međutim, pošto sam sada bliže centru grada, već mi je bezveze da blejim i Costa caffe-u ili u Ajriš pabu sam. Obično bez nekog društva na takva mesta ne izađem. Jedino mogu sam da prošetam Knezom ponekad, ili Bulevarom.

E da, mogu da odem na ručak negde sam. Mada tada uvek ponesem i laptop sa sobom, tako da mi to odvuče pažnju.:lol:

Хммм...
Ако је неко такав да га је срамота да изађе сам у град...
Онда није само то - онда га је срамота нечег другог...
Напримјер, неког понашања с којим се "просуо" пред неким друштвом...
Изгледа чудно, али баш зато неће сам - јер ће та група да га прозива...
Нађеш неког другог и све је ОК...
А и срамота није неки изговор да не излазиш...обично је то маска за нешто друго.

Pa mozes da sklopis poznanstva na zurci, na koncertu sigurno ne mozes jer se nista ne desava. Mislim ako ides sam ides zato sto zelis da se provedes malo sam, ok su poznanstva ali ako ti je to primarni cilj, onda ides iskljucivo u mentalitetu muvanja-sto je zapravo isto validno da ides sam, ali ne verujem da je o tome rec na temi

zar ti nisi neka starija zena od 50+ koliko se secam? :S
Uopste ne pises tako

pa mozes i da ne sklopis na zurci a na koncertu mozes a mozes i nigde

Back