Zanima me zasto se Njegosev Gorski vijenac zove bas tako. Nigdje ne pise konkretno. U analizi djela na kraju knjige pise da se prije zvao Izviiskra ili Izvijanje iskre , ali nigdje ne pise zasto je njegos dodijelio ime Gorski vijenac.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Његош је био Србин![]()
Koji su u pravu, oni tadašnji ili ovi sadšnji?Наравно, Србин Црногорац.
Тада су се сви Црногорци изјашњавали као Срби.![]()
Aaaa, pa pitanje je s' kim mu je keva pila kaficu po komšiluku, dok je njegov babo Toma isprobavao kubure po Crnogorskim vrletima.Његош је био Србин![]()
Bilo je tu i izviiskra, i izvijanje iskre itd... Mislim, prosto, Njegos, kao veliki pesnik je trazio pravi naslov. I to ne treba mesati sa pricom oko Crnogoraca. Prosto, zasto se " Drina na cupriji " zove bas tako ? Njegos je, kao i svi veliki pisci, menjao i dopunjavao svoja dela, pa i naslove.
Неко измисли тамо неки точак и сви му захваљују до неба, а Мило измисли потпуно нов народ и још га псујемо, а какав је то изум, батице...I danas se veliki dio Crnogoraca izjasnjava kao Srbi i uvijek ce se i izjasnjavati... Petar I je definisao da je Crnogorac svako ko zivi na teritoriji Crne Gore, ali da oni pripadaju srpskom narodu i onda se magicno pojavi Milo Djukanovic koji je izmislio novi narod! E to ja zovem inovativnost!Sto se tice imena Gorskog vijenca ono predstavlja simboliku herojskih djela onovremenih Crnogoraca sapletene u jedan veliki vijenac koji ce ih cuvati od zaborava i cinjeti da ona i dalje zive...
Неко измисли тамо неки точак и сви му захваљују до неба, а Мило измисли потпуно нов народ и још га псујемо, а какав је то изум, батице...
Aj priznaj da te mrzelo da čitaš za lektiru, a sad ti se i primakao pismeni iz matiša i kontrolni iz hemije.Gde mogu da nadjem prepricanu verziju ovog dela? Hitno mi je![]()
Zanima me zasto se Njegosev Gorski vijenac zove bas tako. Nigdje ne pise konkretno. U analizi djela na kraju knjige pise da se prije zvao Izviiskra ili Izvijanje iskre , ali nigdje ne pise zasto je njegos dodijelio ime Gorski vijenac.