Zasto samo 6 meseci?

A sada ozbiljno.

Ova idiotska mera, ako nije neki verbalni populizam i klasican Vucicev proliv, moze ozbiljno da poljulja i tu neku kakvu-takvu ekonomsku stabilnost koju on ima.

Znaci ako on ozbiljno hoce da se bavi ovime, i ako je iskren u tim idiotizmima, Srbiji se smese nestasice, recesija, inflacija i potpuni raspad.

Nadamo se da je ovo samo kao po obicaju neki njegov verbalni proliv i populizam.
brate sad ga pretera.. ne valja kad je skupo, sad ne valja kad ce oboriti cene

slusam jednog "strucnjaka" na N1 kako kaze, male prodavnice ce propasti..
pa brate.. da prica samnom pitao bih ga.."znaci vi ste za visoke cene, vise nego u okolnim zemljama"?...

to je ono sta mi se ne dopadsa kad pricamo.. i sto smatras da sam caci :D
u redu je kritikovati ali brate kad se uradi nesto dobro kao sto ne placam prevoz ili ako cene zaista pojeftine, ne mogu reci da je lose, samo ce licemer ili ostraseni reci da je lose i da ce se urusiti ekonomija ako imamo normalne cene kao svuda okolo.

Gde kontrola cena moze biti dobar potez?

Pa to je uzas komunjarskog uzasa.

To unistava ekonomije, kulture i drustva.
tako je kamala heris izgubila izbore od trampa - isto se hvalila da ce da zamrzne cene po piljarnicama, i ljudi videla ova ********* luda, i samo su svi glasali za trampa
samo pustiti aljeka da radi sto je naumio, lakse ce da bude oduvan, nema trgovca koji ce da glasa za sns sada, osim koji kradu iz budzeta

Ako gledas opsirnije drzava gubi PDV zbog manjih prometa i profita malih trgovaca, kao sto rekoh ovaj vestacki predah ce nam se svima obiti o glavu kad prodje ova mera, ovo se obicno radi da se odlozi dolazeca inflacija.
ako su nize cene i vise se kupouje onda je i veci priliv od PDV-a

sta mislis zasto USA subvencionise hranu i ostale stvari? jer kupuje socijalni mir i visim trosenejm vise zaradjuje...

Zasto nije trajna odluka?
zato sto bi posle tog vremena sve sto je zamrznuo nestalo iz ponude, a ta marza se nadoknadila na drugoim proizvodima
sta mislis zasto USA subvencionise hranu i ostale stvari? jer kupuje socijalni mir i visim trosenejm vise zaradjuje...
a sta se to u usa subvencionise? koja hrana, gde? koje jos stvari? ja zivim ovde vec ihahaj, i prvi put cujem za to, evo sad je kafa poskupela npr. bas se vidi razlika

Gde kontrola cena moze biti dobar potez?

Pa to je uzas komunjarskog uzasa.

To unistava ekonomije, kulture i drustva.
Vidi cela evropa komunjarska tri puta jeftinije meso nego u srbiji z:shock:

1000007285.jpg

brate sad ga pretera.. ne valja kad je skupo, sad ne valja kad ce oboriti cene

slusam jednog "strucnjaka" na N1 kako kaze, male prodavnice ce propasti..
pa brate.. da prica samnom pitao bih ga.."znaci vi ste za visoke cene, vise nego u okolnim zemljama"?...

to je ono sta mi se ne dopadsa kad pricamo.. i sto smatras da sam caci :D
u redu je kritikovati ali brate kad se uradi nesto dobro kao sto ne placam prevoz ili ako cene zaista pojeftine, ne mogu reci da je lose, samo ce licemer ili ostraseni reci da je lose i da ce se urusiti ekonomija ako imamo normalne cene kao svuda okolo.
Ovo cak i nema veze sa time sto ja smatram da si ti za SNS, ovo je mnogo bitno popljuvati i SVAKOG u opoziciji kome i padne na pamet da ovo radi posle Vucica.

Da, ne valja kada se cene ne formiraju na trzistu, nego kada ih drzava kontrolise.

Imas civilizacijske dokaze, ekonomske dokaze, dokaze svuda po istoriji i drustvu planete Zemlje.

Ljudi su UMIRALI OD GLADI, u desetinama i stotinama miliona jedinki, zbog drzavne kontrole cena.

To je inace jedna od glavnih razloga propasti i starih civilizacija.

Strasno je koliko Srbi nista ne znaju :sad2:

Da ne ulazim sada u detalje, gde cak i kada je drzava kontrolisano smanjivala cene, to je radila da bi se cene jos vice povecale kasnije, do mere gde se proizvodjacima isplati da proizvode, to ti je npr FDR radio.

Ali on je to radio sa fasistickim institucijama, koje su isle i fasisticki terale proizvodjace da proizvode i po manjim cenama, obecavajuci im da izdrze itd.

P.S. Inace, primetio sam da tvoji IT strucnjaci nemaju blage veze sa vezom o bilo cime iz ekonomije i ekonomskoj teoriji. Bukvalno je isto kao da slusam neobrazovanu babu koja nije zavrsila 4 razreda osnovne, kada oni pricaju o ekonomiji i zale se na velike cene.

na nize cene zaboravi, svuda je inflacija, a i narod nece da jede duplo, nego isto, koliko mora
od cega ce da plati 30% skuplju struju?
kako bi nestalo?
lepo, ti pricas o trgovackoj marzi, a sta je sa uvoznickom? svi bi leba bez mot`ike, i onda da se kola slome na trgovcima, a zasto?

jer male trgovine ne moze da zavalja kao javna preduzeca, te pare ako i ustedite na rezanom lebu 5x vise cete ih dati za struju i drugo

i ovde imas jeftin za dolar dva, a imas i za 4 ili 5

Da ozbiljno, jedino ti vučić omogućava da ovako beskrupulozno marketi pljačkaju srbe.

Pogledajte prilog 1774891Pogledajte prilog 1774894
'Svinjski sol' je besmislena glupost, izmisljena da bi ti trgovci uopste i opstali, jer im se ne isplati da vam to prodaju po ceni obicne svinjske butke.

U doba SFRJ nisi imao proizvod 'Svinjski sol'.

Dozvolite veci uvoz svinjetine iz inostranstva, pa cete imati manje cene.

Ne kupujte svinjsko meso na tone, pa cete imati manje cene.

Prosto.

Inace, nema vece lazi od one Druga Save sa foruma da Srbi danas jedu manje mesa nego u doba SFRJ.

Danas siromasne kuce u Srbiji bacaju meso.

Ja ne mogu da udjem u mesaru subotom, jer je prepuna baba i deda.

Naguraju se 20 u redu, kao da bas eto moraju da 5 puta nedeljno jedu meso u 75-oj godini zivota.

P.S. Inace, primetio sam da tvoji IT strucnjaci nemaju blage veze sa vezom o bilo cime iz ekonomije i ekonomskoj teoriji. Bukvalno je isto kao da slusam neobrazovanu babu koja nije zavrsila 4 razreda osnovne, kada oni pricaju o ekonomiji i zale se na velike cene.
a sto bi IT strucnjaci ista znali o ekonomiji?
da znaju bili bi ekonomsti .. gde uglavnom idu propali studenti masinca :mrgreen:

inace kao sto gresis da su moji sns gresis i da su moji IT
ja sam masinski inzenjer :mrgreen: nemas ti pojmas o meni :kez:

tako je kamala heris izgubila izbore od trampa - isto se hvalila da ce da zamrzne cene po piljarnicama, i ljudi videla ova ********* luda, i samo su svi glasali za trampa
samo pustiti aljeka da radi sto je naumio, lakse ce da bude oduvan, nema trgovca koji ce da glasa za sns sada, osim koji kradu iz budzeta
Oni reketiraju sve trgovine, i sve u tom lancu od industrije hane, do trgovina.

Pa onda posto ovi veliki marketi ili gube pare, ili su na granici da gube pare i nelikvidni su, ne placaju nista dobavljacima na vreme, onda ti dobavljaci budu pritisnuti sa obe strane.

Pa industrija hrane, koja je isto tako nelikvidna, bude pritisnuta i od strane tih koji su dobavljaci trgovcima sa jedne, i od njihovih dobavljaca, tj. seljaka i nakupaca sa druge strane.

Srpske firme su uglavnom nelikvidne, ove koje se bave robom siroke potrosnje pa tek.

U takvom sistemu, samo jedan mali poremecaj moze da izazove nuklearnu katastrofu.

I u takvom sistemu, Srbi se setili da je resenje, pazi sad- KONTROLA CENA!! :dash: :dash:

U SAD je to uradjeno preko subvencija i budzetske podrske, a Srbiji preko prisilnog rezanja marzi, sto ima rizike od nestasice, propast malih trgovaca, cenovni skok nakon isteka mere...

Back