- Poruka
- 89.906
Zašto roditelji puštaju decu da idu u umetničke škole poput dizajnerske ili akademije za slikara ili glumice?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dizajnerska je poznata po vezarenju. Nekad dok nije bilo privatnih škola, bila je rezervisana za decu crvene buržoazije.
Drugarica koja je bila ekstra talenat, jedva se upisala, a posle je bila najbolji đak.
Jer je inače poznat princip da se hemijski tehničar zapošljava u hemijskoj industriji, mašinski u mašinskoj...Razumem dobrostojeće gde dete ne mora da brine od čega će kasnije da živi.
Počelo je od crvene, posle je požutelо, sad je skroz crno.Pa sad, da li crvene ili novokomponovane buržoazije?
NIje da kultura nije potrebna već da se disproporcionalno mnogo dece školuje za to a samo mali procenat, verovatno isod 10% može da nađe posao iole u struciŠta će kultura u sendvičarskoj državi.
Znam desetak tih koji su krenuli sa dizajnerskom pa onda na likovnu ili nešto slično.U te škole kao i na umetničke akademije, raspodela je 90% veze, 10% talenat. Taj trend traje još iz vremena komunizma
Osim ako nemaš toliku lovu da ga izdržavaš celog života, ili nameru da je "dobro udaš", cilj roditelja bi trebao da bude da ga osposobiš za samostalan život.Najgore misliti sta je bolje placeno gde uvaliti dete i sputavati zelje i talente
Uvek može da nauči da lepi pločice ili frizerajRazumem dobrostojeće gde dete ne mora da brine od čega će kasnije da živi.
Nije bilo privatnih škola, a razmažena deca funkcionera su morala negde da se uvale.Znam desetak tih koji su krenuli sa dizajnerskom pa onda na likovnu ili nešto slično.
Samo je jedna devojka pravi talenat, ostali su prosečni sa možda par ispod proseka.
Samostalan zivot znaci da opere sudove i nesto skuva,da vodi racuna o sebi a ne da postane rob potrosackog drustva,ja nisam imao pa sam preziveo,sad imam sve duplo pa mi nista ne znaci,nek zna da sadi i gaji,bolje nego da buba do 30e i na kraju opet vlast da ga guziOsim ako nemaš toliku lovu da ga izdržavaš celog života, ili nameru da je "dobro udaš", cilj roditelja bi trebao da bude da ga osposobiš za samostalan život.
Ti iz dizajnerske su osuđeni na propast. Možda jedan u sto nađe posao vredan pomena.
Nekada su imale logiku u modernoj civilizaciji sfrj ali od 90tih je izgubilo bilo kakvu logiku upisivati dizajnersku pa potom fpu ili flu.Zašto roditelji puštaju decu da idu u umetničke škole poput dizajnerske ili akademije za slikara ili glumice?
Kad malo bolje pogledaš, tek napolju je još crnje.Samo u Vučićevoj Srbiji se obrazovanje smatra budalaštinom.
Razni prostaci koji se dokopaju para na neku foru prosto obožavaju da ponize pametne i obrazovane ljude.
Nije jer tamo vrediš onoliko koliko znaš da radiš. Niko ti ne traži diplomu nego fleksibilnost i sposobnost.Kad malo bolje pogledaš, tek napolju je još crnje.
To i kažemNije jer tamo vrediš onoliko koliko znaš da radiš. Niko ti je traži diplomu nego fleksibilnost i sposobnost.
U srbiji samo članska karta i ništa više.
Da bi upisao neku od umetnickih akademija moras da imas ocigledan talenat jer se na stvarno mali broj mesta prijavi veliki broj kandidata. OK, upisu te akademije (pogotovo dramsku) i deca koja nemaju bas nekog talenta ali imaju poznate roditelje no oni tebe ne brinu u ovom tekstu jer ih ti poznati (i cesto bogati) roditelji malo "poguraju" i sa upisom i kasnije sa karijerom. No takvih slucajeva imas i drugim oblastima, deca sudija ili advokata su takodje u toj struci, lekra i inzenjera takodje...I naravno, podržavam kada je dete očigledan talenat. Za takvu situaciju bih zajmio pare, samo da mu omogućim