pa kada si povodljiv, prepisujes od drugihMožda, ali to ne znači da bi takvo moje vjerovanje bilo ispravno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa kada si povodljiv, prepisujes od drugihMožda, ali to ne znači da bi takvo moje vjerovanje bilo ispravno.
imas istorijskog Isusa, Budu, Muhameda, itd,pa biras, svi su oni fakticki postojali kao ti i jasvi tvrde da imaju dokaze.
da je dokaz konkretan ne bi se zvala vera nego fact.
?pa kada si povodljiv, prepisujes od drugih
Imaš, ali istorijski Buda i istorijski Muhamed su dosta drugačiji od tradicionalne perspektive budizma i islama o pomenutim.imas istorijskog Isusa, Budu, Muhameda, itd,pa biras, svi su oni fakticki postojali kao ti i ja
ako ti se ne svidjaju poljubi pa ostavi, ne mozemo mi da te teramo, Bog se pita, a ti mu ocigledno ne trebas - kao sa je bitno zato postoje razne religije?
priznajes da s e nikada ne bi obratio da nisi riodjen vec u pravoslavlju, znaci dato ti je
to je sada nebitno, sve se menja sa vremenom, a tabu smeta preveliki izbor, hteo bi da mu drugi suzi taj izbor, i odatle se on pita zasto, pa kako toliko mnogo religija?Imaš, ali istorijski Buda i istorijski Muhamed su dosta drugačiji od tradicionalne perspektive budizma i islama o pomenutim.
Ovo "ako" je bitno. Mož' bit', a i ne mora. Stvar vere.Ako je Bog jedan
Kako je nebitno? Pa to jasno pobija budizam i islam.to je sada nebitno, sve se menja sa vremenom, a tabu smeta preveliki izbor, hteo bi da mu drugi suzi taj izbor, i odatle se on pita zasto, pa kako toliko mnogo religija?
ti kazes, uzmi kao ja onu u kojoj si rodjen, da ne lupas mnogo glavom
ali ti nemas potrebu da ih pobijas ako si rodjen u nekoj drugoj veriKako je nebitno? Pa to jasno pobija budizam i islam.
Да, Бог је један. А ово друго је све људски изум. Додуше и Бог је људе поделио по језицима да се не уједињују у злу.
Sve te lokacije još nisu arheološki istražene u potpunosti, tako da ne mora da znači da je priča u Bibliji pogrešna.Da, to je tačno. Priča iz Starog zaveta. Veliki Vavilon.
Međutim, ta priča kao i mnoge druge je kontraverzna. Zašto je izgradnja Vavilonske kule bila zlo? Tu nema nikakvog zla.
Ako čitamo Bibliju, Knjigu postanja, nema ništa zlo što je čovek radio što se tiče Vavilonske kule.
11:1 A beše na celoj zemlji jedan jezik i jednake reči.
11:4 Posle rekoše: Hajde da sazidamo grad i kulu, kojoj će vrh biti do neba, da stečemo sebi ime, da se ne bismo rasejali po zemlji.
11:5 A Gospod siđe da vidi grad i kulu, što zidahu sinovi čovečiji.
11:6 I reče Gospod: Gle, narod jedan, i jedan jezik u svih, i to počeše raditi, i neće im smetati ništa da ne urade šta su naumili.
11:7 Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore.
11:8 Tako ih Gospod rasu odande po svoj zemlji, te ne sazidaše grada.
11:9 Zato se prozva Vavilon, jer onde pomete Gospod jezik cele zemlje, i odande ih rasu Gospod po svoj zemlji.
Jedino zlo koje je ovde neko radio je sam Bog. Ljudi su živeli svoje živote i organizovali se da sazidaju grad i to sa ciljem da se ne raseju po zemlji. Bog namerno, gotovo zlonamerno, pakosno sišao i još kaže ajde da im pometemo jezik. Ajde neko zlo da im nametnemo i nek se baš raseju po zemlji.
Druga stvar, veoma bitna, ova priča iz Biblije nije tačna, neodgovara realnim događajima. Za vreme Vavilona ljudi već jesu bili rasuti po svetu i već jesu govorili različitim jezicima. To je period od pre nekih 6 hiljada godina pa na ovamo, a sama Vavilonska kula je Zigurat star oko 4 hiljade godina. U to vreme su već postojale druge civilizacije na dalekom istoku, Indijska i Kineska i Japanska.
Pri tome dodati da su npr Indijanci prešli preko Aljaske i naselili Američki kontinent pre 30 hiljada godina. Milenijumima pre nego što je nastao Vavilon.
Takođe napomenuti, da se ovde opet provlači množina, kao da nije jedan Bog već više Bogova. Hajde da siđemo.. i da im pometemo jezik. Koliko vas to silazi da pomete narodu jezik?
To se vraćamo na kontradiktorno pitanje: Ako je Bog podario slobodnu volju čoveku, zašto tako oštro kažnjava čoveka za istu tu slobodnu volju?
A prema onima koji su prvi Vavilon stavili u istorijski kontekst, tu se mislim ističe Josif Flavije, motiv i razlog igradnje Vavilonske kule, a mi je znamo pod tim nazivom, ustvari je to bio Zigurat kao i mnogi drugi Zigurati u Mesopotamiji samo je ovaj bio najveći, taj motiv uopšte nije onako kako je opisano u Bibliji.
Druga je stvar što se ovde govori o simbolici Velikog Vavilona kao kolevke moderne civilizacije i mesto gde je nastala "plava krv" od koje potiče sva aristokratija Evrope i sve vladarske dinastije imaju tu "plavu krv". I nije samo drevni Vavilon već i drevni Egipat.
kako nema zla, ako bi da stecu sebi ime, misli se na slavno ime, i na ovozemaljsku slavu? a nebeska, kome ona?Međutim, ta priča kao i mnoge druge je kontraverzna. Zašto je izgradnja Vavilonske kule bila zlo? Tu nema nikakvog zla.
Ako čitamo Bibliju, Knjigu postanja, nema ništa zlo što je čovek radio što se tiče Vavilonske kule.
11:1 A beše na celoj zemlji jedan jezik i jednake reči.
11:4 Posle rekoše: Hajde da sazidamo grad i kulu, kojoj će vrh biti do neba, da stečemo sebi ime, da se ne bismo rasejali po zemlji.
to je vec vojna tajnaKoliko vas to silazi da pomete narodu jezik?
pa, ispravi bibliju, bas nas zanima taj motivustvari je to bio Zigurat kao i mnogi drugi Zigurati u Mesopotamiji samo je ovaj bio najveći, taj motiv uopšte nije onako kako je opisano u Bibliji.
i nemaju pojma o nekim "slavnim" vaviloncima, ili faraonima i sl.Druga stvar, veoma bitna, ova priča iz Biblije nije tačna, neodgovara realnim događajima. Za vreme Vavilona ljudi već jesu bili rasuti po svetu i već jesu govorili različitim jezicima.
Sve te lokacije još nisu arheološki istražene u potpunosti, tako da ne mora da znači da je priča u Bibliji pogrešna.
Ma ne verujem u to. Svet nije toliko star. To se ne slaže sa biblijskom arheologijom, to što zvanična nauka i ti pričate.Poprilično su istražene.
Vavilon bi morao biti star 15 ili 10 hiljada godina, ili 30 hiljada godina da bi ova Biblijska priča bila tačna. Ljudi su se rasejavali svetom i komunicirali različitim jezicima mnogo pre Vavilona.
Pa dobro šta je tu zlo?kako nema zla, ako bi da stecu sebi ime, misli se na slavno ime, i na ovozemaljsku slavu? a nebeska, kome ona?
pa, ispravi bibliju, bas nas zanima taj motiv
Ma ne verujem u to. Svet nije toliko star. To se ne slaže sa biblijskom arheologijom, to što zvanična nauka i ti pričate.
to sto ne slusaju Boga koji im rece da idu i napune zemljuPa dobro šta je tu zlo?
pa to i ja kazem, ali sta je ovozemaljska prolazna slava naspram vecne nebeske?Nisu li narodi i posle toga hteli steći sebi imena? Ovozemaljsku slavu svako pa čak i pojedinici žele steći i stiču je.
nema selekcijeNešto ne znam da su svi bili kažnjavani tako kao narod Vavilona. Čemu takva selekcija?
ne bi, po hriscanstvuPa kome nebeska slava? Da su hteli steći nebesku slavu, to bi verovatno bilo tumačeno kao još veći greh, još veća gordost, nego li ovo što su radili.
kakav vic?već da bi spasao narod ako Jahova ponovo napravi veliki potop. Da narod može da preživi potop tako što bi se popeo na kulu koja je visoka i neće biti poplavljena.
vazi, anunaki, to onda veruj u marduka https://sr.wikipedia.org/wiki/МардукNema ničeg ekskluzivnog kako to Biblija nalaže za Zigurat Marduk koji mi znamo kao Vavilonska kula.
Верујем првенствено Библији. А археолошка и историографска сазнања свеједно пратим.Pa ti onda veruj u Bibliju.
To bi se moglo nazvati religijska šizofrenija. Fanatizam.
To ono kad hoćeš da izmeniš realnost i istoriju da bi bila u skladu sa tvojim vjerovanjima. Umesto da ti verovanja budu u skladu sa realnošću. To zahteva da se služiš neistinama i lažima. Božija zapoveste je ne laži, a ti hošeš da lažeš. Kako to?
Treba da odeš u Kinu i Japan i da ih podučavaš da su oni poreklom iz Vavilona
A treba i nas da podučavaš novom revidiranom istorijom... Mi Srbi smo poreklom iz Vavilona. Samo tako ova priča iz Biblije može biti tačna. Da svi narodi veruju da su poreklom iz Vavilona od pre nekih 4000 godina.
Tako je. Religija je odlično smišljen mehanizam kontrole. Umesto da siromašni shvate da su potlačeni i krenu da menjaju stvari, serviraju im se "viši ciljevi", "božja volja" i "nagrada na nebu". Kad čovek poveruje da mu je sudbina već zapisana i da je siromaštvo deo nekog višeg plana, onda neće ustati protiv nepravde, nego će ćutati, trpeti i nadati se da će posle smrti biti bolje. Idealno za svaku vlast.
Верујем првенствено Библији. А археолошка и историографска сазнања свеједно пратим.
Na to pitanje imas odgovoru u 4 glavi Biblije, slucaj izmedju Kaina i Avelja.Ako je Bog jedan, zasto postoji toliko religija i vera?
ja sam probao da verujem u sve te knjige, ali mahom pisu gluposti u njima, pa nisam mogao, jednake gluposti kao i u poslednoj knjizi u bibliji, apokalipsi - znaci, mora covek precizno da se odredi, i ja se trudim maksimalno, pise i u mom potpisuA što veruješ prvenstveno Bibliji?
Jesi se nekad pitao to? Zašto ti veruješ prvenestno Bibliji?
Zašto npr ne veruješ prvenstevno u Kuran?
I jedno i drugo su svete knjige?
Zašto ne veruješ u Talmud? Isto sveta knjiga.
A sta ti mislis sto ne?A što veruješ prvenstveno Bibliji?
Jesi se nekad pitao to? Zašto ti veruješ prvenestno Bibliji?
Zašto npr ne veruješ prvenstevno u Kuran?
I jedno i drugo su svete knjige?
Zašto ne veruješ u Talmud? Isto sveta knjiga.
to sto ne slusaju Boga koji im rece da idu i napune zemlju
pa to i ja kazem, ali sta je ovozemaljska prolazna slava naspram vecne nebeske?
nema selekcije
ne bi, po hriscanstvu
kakav vic?
vazi, anunaki, to onda veruj u marduka https://sr.wikipedia.org/wiki/Мардук
i familiju
- Отац: Еа
- Мати: Дамгалауна (Дамкина)
- Брат: Шамаш (сумерски Уту)
- Сестра: Иштар (Инана)
- Супруга: Сарпанит
- cije ime neodoljivo podseca na serpent, a i seme se pominje, kada analiziramo etimolski https://en.wikipedia.org/wiki/Sarpanit#:~:text=Zarpanitu (also romanized as Ṣarpānītu,served as her cult center.
A sta ti mislis sto ne?