Zasto pljujete po zapadu, a bezite u zapadne drzave?

Pitanje za rusofile, nacionaliste, komuniste, i dezurne pljuvace zapada.

Zasto pljujete po zapadu, a vozite nemacka kola?

Zasto pljujete po zapadu, a ne ostajete u zajednici/zadruzi sa primarnom porodicom, nego kupujete svoj stan?

Zasto pljujete po zapadu, a SVE cene racunate u evrima?

Zašto pljuješ svoga šefa na poslu a sutra opet odeš na posao?

Jeste.

Njegova metafora ima smisla da Srbi ne vole nemacka kola, internet i evre.

Ali Srbi to vole vise nego hleba da jedu.

Srbi ne vole zivot na srpskom selu, Srbi vole da pobegnu u Bec, pa da iz stanova u Becu pricaju kako je Rusija obecana zemlja i kako Rusija ima dusu.

Zasto pljujete po zapadu, a ne ostajete u zajednici/zadruzi sa primarnom porodicom, nego kupujete svoj stan?

Ne plujem ni po kome.
Jedmostavno se događaju promene koje okončavaju eksploatatorski položaj zapada.

Nije to pljuvanje nego surova stvarnost.

Jeste.

Srbi ne vole zivot na srpskom selu, Srbi vole da pobegnu u Bec, pa da iz stanova u Becu pricaju kako je Rusija obecana zemlja i kako Rusija ima dusu.
Vole Srbi i japanska kola.
Nema to veze.
Rusija jeste bogata energentima i sirovinama koje zapad više nema i ne može ih otimati kojekude po svetu.

Pobeci iz primarne porodice i uzivati u svom novom stanu, sto je samo i iskljucivo zapadna vrednost, nikako ne spada pod tu metaforu.

Bolja metafora je- 'Zasto imas seks i zaljubljena si u svog sefa, a javno ga pljujes gde god stignes?'

Pa niko nije pobegao.
Tamo su na privremenom radu, kad odu u penziju, vraćaju se.

Tamo za sva vremena ostaju samo ovi vaši, koji tamo idu zbog slobode i prava a ne zbog para (LOL).

Ali zato ih ne mrzi da putem interneta pljuju Srbiju ili bivšu devojku koju su ostavili.. :)

Jeste.

Pa internet je više kineski nego nemački.
Od naših centrala do modema i telefona i lap-topova.

A uskoro će i kola biti kineska.
Gud najt Dojčland.. :)

Zato što se ne uklapaju u civilizovan život.
I to po pitanju kulture, dobrog vaspitanja, obrazovanja, tolerancije prema drugima, ženske neovisnosti i zaštićenosti i mnogih drugih stvari koje im ne dopiru do mozga, a i nisu kapacitet za prihvatiti bolje i normalnije.

Zato što se ne uklapaju u civilizovan život.
I to po pitanju kulture, dobrog vaspitanja, obrazovanja, tolerancije prema drugima, ženske neovisnosti i zaštićenosti i mnogih drugih stvari koje im ne dopiru do mozga, a i nisu kapacitet za prihvatiti bolje i normalnije.

Kao što se i ti ne uklapaš u život Republike Srpske ali ipak živiš tamo i pljuješ po njoj.. :)

Kao što se i ti ne uklapaš u život Republike Srpske ali ipak živiš tamo i pljuješ po njoj.. :)
Zašto misliš da se ne uklapam?!
Griješiš. I te kako griješiš.
Imam ovdje familiju, prijatelje, komšije, radne kolege, ali selektovane po onome šta misle, kako se ponašaju i šta rade.
Ne trudim se biti voljena ako vidim da su neki u mojoj blizini otišli u ćoravu stranu. Takvi mi ne trebaju. Ja njima okrećem leđa, a ne oni meni.

Zašto misliš da se ne uklapam?!
Griješiš. I te kako griješiš.
Imam ovdje familiju, prijatelje, komšije, radne kolege, ali selektovane po onome šta misle, kako se ponašaju i šta rade.
Ne trudim se biti voljena ako vidim da su neki u mojoj blizini otišli u ćoravu stranu. Takvi mi ne trebaju. Ja njima okrećem leđa, a ne oni meni.

Isto važi i za ove što su otišli na zapad, samo suprotno.

Ne druže se oni tamo sa nekim Johanom čiji dečko Olaf ima dve mace Leu i Tinu, nego sa sebi sličnima.

Međutim, pljuju većinsko okruženje u kome žive isto kao i ti.

Isto važi i za ove što su otišli na zapad, samo suprotno.

Ne druže se oni tamo sa nekim Johanom čiji dečko Olaf ima dve mace Leu i Tinu, nego sa sebi sličnima.

Međutim, pljuju većinsko okruženje u kome žive isto kao i ti.
I ja sam živjela vani. Bježala od naših papaka.
Jedna rođaka mi je u Kanadi, kod tetke već godinama. Uspjela je. Kupila kuću, ima dobar posao, ali je poslušala tetkin savjet. A on je glasio: ,,Bježi od naših budala što dalje ako ne želiš probleme i ako želiš uspjeti,,!
To važi i za Evropu.

I ja sam živjela vani. Bježala od naših papaka.
Jedna rođaka mi je u Kanadi, kod tetke već godinama. Uspjela je. Kupila kuću, ima dobar posao, ali je poslušala tetkin savjet. A on je glasio: ,,Bježi od naših budala što dalje ako ne želiš probleme i ako želiš uspjeti,,!
To važi i za Evropu.

Nije bitno gde si živela, nego gde živiš sada.

Ova tema zamera ljudima koji beže na zapad a pljuju po njemu.

Žive i mnogi u Srbiji koji pljuju po njoj.

Nije bitno gde si živela, nego gde živiš sada.

Ova tema zamera ljudima koji beže na zapad a pljuju po njemu.

Žive i mnogi u Srbiji koji pljuju po njoj.
Ja volim RS, ali ne volim kriminal koji je ovladao, ne volim mentalitet pojedinih ljudi, što ne znači da ne volim ljude ovdje. Imam jako dobrih prijatelja. Imam divnih momenata ovdje, ali je sistem problem. Sistem i jedan dio ljudskog otpada.

Back