Zašto nismo JAT prodali Rusima?

E pa bas mi je drago sto ga nismo prodali... Ne znam kako verujete svim tim informacijama sto vam plasira tv i novine, kad se ne zna sta se desava u samoj srzi...
Zbog tih rusa i jesmo ovde gde jesmo, jer navodna nasa braca nikad nisu tu kad nam zatrebaju, samo nas koriste. Meni vise odgovara put za evropu, preko amerike, nego sa rusima...
Ja bih uz Ruse zaobisla i USA.

ma da, kako da ne, prijatniji od vecine drugih kompanija, aha...
British Airways, Lufthansa, Continental, Virgin, United, Swiss, Hawaiian da ne nabrajam dalje ne mozhe da se meri sa Jat-om po pitanju "prijatnosti", u rangu Jat-ove "prijatnosti" jedino mozhe da bude Delta.

Jat-ove stjuardese su matore i ruzhne, stjuarti nevaspitani, piloti idu onim sistemom "kad god dosho dobro dosho", pa makar i kasnili 3 sata...

moj poslednji let iz Londona za Bgd je i izgledao ovako....

stuardesa: hocete novine?
ja: hvala, dajte mi blic...
putnik do mene: i meni mozhe politika.
stuardesa: eee, pa ne mozhe to tako....jedne novine za jedan red putnika...
punik do mene: gleda je u neverici...
ja: ozimam dve zadnje strane i ostatak dodajem ovome do mene...
stjuardesa (btw. prenashminkana gospodja u godima): eee tako, tako shta ste vi mislili..svakom po jedne novine.....e p ane mozhe...

stjuart: (prolazi sa kolicima sa pitjem) jeli, shta ce pijesh?
putnik do mene i ja se pogledasmo: nishta.... hvala....

prijatnost na nivou nema shta

i zbog tog primera ti pljujes JAT?

Lazes i za novine i za pice,a pogotovu za novine.Vec 15 godina letim jatom po nekoliko puta godisnje i jedina stvar koja je losija nego ranije je hrana i nista vise!A sto se tice starosti osoblja,sta bi ti hteo da te striptizete sluze!Posto vidim da si ti plave krvi,predlazem ti da ubuduce letis privatnim avionima.

Hvala na komplimentima. :per:
Ti samo nastavi da letiš Jat-om nekoliko puta godišnje a ja ću da ga zaobilazim koliko god mogu. Fala Bogu nadam se da će se ostvariti to što si mi gore poželeo :super:
A to da li mi veruješ ili ne uopšte me ne interesuje...

Hvala na komplimentima. :per:
Ti samo nastavi da letiš Jat-om nekoliko puta godišnje a ja ću da ga zaobilazim koliko god mogu. Fala Bogu nadam se da će se ostvariti to što si mi gore poželeo :super:
A to da li mi veruješ ili ne uopšte me ne interesuje...

Jatom letim prvo iz bezbedonosnih razloga,a druga stvar,zbog patriotskih pobudjenja.

Koliko god da je Jatova eskadrila stara i koliko god da je Jat imao finansijskih problema za sve ove godine pogotovu devedesetih,jedno im se mora priznati i skinuti kapa jer su bezbednost letova njihovom flotom odrzali na visokom nivou.
Koliko god da su plate Jatovih pilota niske u odnosu na Evropske kompanije,Jat ima visoko profesionalne pilote.
Krajem novembra kad sam se vracao za Moskvu iz BG. sa Surcina su poletela dva aviona sa razlikom od nekih pola sata Jat i Aeroflot.U to vreme u Moskvi je bio strasan uragan,dovoljno je reci da za svih 15 g. koliko letim avionom nisam tako nesto doziveo,imao sam osecaj da sedim u ringispilu (balerina) bio je haos.Da neduljim dalje,Jatov pilot je spustio avion iako je vecina aviona taj dan odlazila za Sankt Peterburg,a Aeroflotov avion je kruzio nad Moskvom 2 sata dok se pilot nije resio za spustanje.

Mogli smo prodati 51% JAT-a Aeroflotu za dobrih 150 miliona evra, sada je nazalost izgleda kasno Aeroflot kupuje cesku nacionalnu aviokompaniju CSA umesto srpske nacionalne aviokompanije JAT.
A u NIN-u sam citao da ce i madjarska nacionalna aviokompanija MALEV verovatno preci u vlasnistvo ruske VTB banke zbog dugova i zatim u vlasnistvu Aeroflota.

http://www.emportal.co.yu/vesti/region/76104.html

Pa verovatno mislili kupit ce ih Cathay Pacific :hahaha:

Jatom letim prvo iz bezbedonosnih razloga,a druga stvar,zbog patriotskih pobudjenja.

Koliko god da je Jatova eskadrila stara i koliko god da je Jat imao finansijskih problema za sve ove godine pogotovu devedesetih,jedno im se mora priznati i skinuti kapa jer su bezbednost letova njihovom flotom odrzali na visokom nivou.
Koliko god da su plate Jatovih pilota niske u odnosu na Evropske kompanije,Jat ima visoko profesionalne pilote.
Krajem novembra kad sam se vracao za Moskvu iz BG. sa Surcina su poletela dva aviona sa razlikom od nekih pola sata Jat i Aeroflot.U to vreme u Moskvi je bio strasan uragan,dovoljno je reci da za svih 15 g. koliko letim avionom nisam tako nesto doziveo,imao sam osecaj da sedim u ringispilu (balerina) bio je haos.Da neduljim dalje,Jatov pilot je spustio avion iako je vecina aviona taj dan odlazila za Sankt Peterburg,a Aeroflotov avion je kruzio nad Moskvom 2 sata dok se pilot nije resio za spustanje.

Da mi je neko rekao da cu se sa Jevdjom sloziti u necemu, ne bih mu verovao...:)...svaka cast na komentaru!

Da "zacinimo" malo jednom fotkom...obratite paznju, avion slece, a pista je ono sto vidite u dnu fotografije....da, prakticno pod pravim uglom u odnosu na osu aviona, izuzetno jak bocni vetar. Sletanje uspesno, avion naravno JAT B737.

Zato Rusofili gore od ljubomore:)
Mi smo barem dio nase zemlje prodali za zesce pare, a oni bi je poklonili:)

A 3 najjace mafije u svijetu su ruska, albanska i crnogorska.

Само што просечан црногорски мафијаш не сме да делује по Црној Гори да га ћаћа не би истрес`о из гаћа...!
Ђе несрећа да брука племе!

Da ne citam sve postove ... nego eto . Nama je EU dala mogucnost da letimo po istoj , jer imamo samo par aviona , ili nepar nema veze . U svakom slucaju mali broj , pa ne mozemo biti smetnja a kamoli konkurencija .
S druge strane Rusi su nam dali ( samo nama ) povlascen status u trgovini . Samo za nase proizvode ne vazi carina ., to jest vazi ali je 1 % , dok je za ceo ostali svet 20% . Ovu preddnost mi ne koristimo . To jest koristimo malo . Za sad , najvecu korist od ovakvog statusa Srbije u Rusiji imaju Frikom , Dijamant , ona slovenacka mlekara sto je u Novoj Pazovi i tamo proizvodi Alpsko mleko ( neverovatno , zar ne . ) i jos gomila hrvatskih i slovenackih firmi , kao i gomila fantomskih preduzeca , kaja se samo vode da su u Srbiji ., a nikakve veze nemaju sa Srbijom , osim sto se ovde prave papiri za Rusiju . To je nas veliki problem , nedostatak , nesposobnost, ali eto, dobar broj nasih ljudi ne voli Ruse , a voli Hrvate , sto je meni neshvatljivo . Drugi i te kako nisu gadljivi. Mada mislim da tu ima uticaja i to sto Srbija vrvi od stranih obavestajnih sluzbi , a narocito hrvatskih agenata . Jedini ko je u jednom momentu hteo da kupi JAT , je ruski Aeroflot , da prosiri cceo aerodrom i da dotera jos oko 30 aviona . Medjutim , nastala je panika kod EU prevoznika , jer bi ih konkurencija Aeroflota dokusurila , onzirom da je ceo avioprecoz u krizi . U Beograd je dosla zabrana preko zapadnih Ambasada , da se JAT proda Rusima , a mi smo poslusali . Sad u ovom momentu , vise niko nije zainteresovan da kupi JAT , pogotovo po ceni koja je onda vazila . Slicna zabrana i lobiranje je doslo i pred potopisivanje energetskog sporazuma sa Rusima , ali je Tadic odoleo , na , meni nepoznat nacin , a za to ce biti odmazde ... budite uvereni . Sad samo treba da izdrzimo .

Eh , eto poceo sam sam sebe da citiram . Samo jos da dodam da ce JAT da propadne , to jest da bankrotira .
On je . kako nas narod kaze ... propala firma , a mi smo , kao drzava, propustili jos jednu priliku ...

Da mi je neko rekao da cu se sa Jevdjom sloziti u necemu, ne bih mu verovao...:)...svaka cast na komentaru!

Da "zacinimo" malo jednom fotkom...obratite paznju, avion slece, a pista je ono sto vidite u dnu fotografije....da, prakticno pod pravim uglom u odnosu na osu aviona, izuzetno jak bocni vetar. Sletanje uspesno, avion naravno JAT B737.

Eto vidis da sam i ja ponekad realan!z:lol:

Back