Da ne citam sve postove ... nego eto . Nama je EU dala mogucnost da letimo po istoj , jer imamo samo par aviona , ili nepar nema veze . U svakom slucaju mali broj , pa ne mozemo biti smetnja a kamoli konkurencija .
S druge strane Rusi su nam dali ( samo nama ) povlascen status u trgovini . Samo za nase proizvode ne vazi carina ., to jest vazi ali je 1 % , dok je za ceo ostali svet 20% . Ovu preddnost mi ne koristimo . To jest koristimo malo . Za sad , najvecu korist od ovakvog statusa Srbije u Rusiji imaju Frikom , Dijamant , ona slovenacka mlekara sto je u Novoj Pazovi i tamo proizvodi Alpsko mleko ( neverovatno , zar ne . ) i jos gomila hrvatskih i slovenackih firmi , kao i gomila fantomskih preduzeca , kaja se samo vode da su u Srbiji ., a nikakve veze nemaju sa Srbijom , osim sto se ovde prave papiri za Rusiju . To je nas veliki problem , nedostatak , nesposobnost, ali eto, dobar broj nasih ljudi ne voli Ruse , a voli Hrvate , sto je meni neshvatljivo . Drugi i te kako nisu gadljivi. Mada mislim da tu ima uticaja i to sto Srbija vrvi od stranih obavestajnih sluzbi , a narocito hrvatskih agenata . Jedini ko je u jednom momentu hteo da kupi JAT , je ruski Aeroflot , da prosiri cceo aerodrom i da dotera jos oko 30 aviona . Medjutim , nastala je panika kod EU prevoznika , jer bi ih konkurencija Aeroflota dokusurila , onzirom da je ceo avioprecoz u krizi . U Beograd je dosla zabrana preko zapadnih Ambasada , da se JAT proda Rusima , a mi smo poslusali . Sad u ovom momentu , vise niko nije zainteresovan da kupi JAT , pogotovo po ceni koja je onda vazila . Slicna zabrana i lobiranje je doslo i pred potopisivanje energetskog sporazuma sa Rusima , ali je Tadic odoleo , na , meni nepoznat nacin , a za to ce biti odmazde ... budite uvereni . Sad samo treba da izdrzimo .
Eh , eto poceo sam sam sebe da citiram . Samo jos da dodam da ce JAT da propadne , to jest da bankrotira .
On je . kako nas narod kaze ... propala firma , a mi smo , kao drzava, propustili jos jednu priliku ...