Zašto nisam KOSMOPOLITa?

• Začetnik teme Začetnik teme Omen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
omen, ti nemas pojma sta znaci termin kosmopolita...to uopste ne znaci da su svi jednaki, da se svaka himna isto oseca, da neces navijati za svoje dete kad igra...
ne mozes se tako frljati terminima i kaciti im neko znacenje koji oni nemaju...

Dzekil, svaka cast na jakim nervima....

anakin:
omen, ti nemas pojma sta znaci termin kosmopolita...to uopste ne znaci da su svi jednaki, da se svaka himna isto oseca, da neces navijati za svoje dete kad igra...
ne mozes se tako frljati terminima i kaciti im neko znacenje koji oni nemaju...

Dzekil, svaka cast na jakim nervima....
Ko kaže da ja ne znam!?
NE... ti ne znaš da ja ovde nisam Omen! Meni je zapala uloga ne-kosmopolite (sa čijim se nekosmopolitizmom intimno slažem ili ne slažem... sasvim nebitno) i ne samo to... :arrow: Moj zadatak je bio da potaknem Jekyll na valjano argumentovanje.
Da je Jekyll dokazala da je DOBAR IGRAČ - JESTE!!!
A ti anakin?

anakin:
pravila podrazumevaju da ne koristis argumente koje nemaju veze sa terminom...tipa "kosmopolita nece navijati za svoje dete"....
to je klasicna zamena teza...
a tako necu da se sigram... :lol:
Ja TO rekla!!!? :shock:
:D Pa ja se sve vreme trudim (prilično uspešno 8) ) da se ispoštuje afirmativno argumentovanje! Nikako NEGACIJOM i navođenjem onoga ŠTA NIJE... pričali smo o tome i-hi-hi... :wink:

Jekyll_doesnt_Hyde:
Omen:
:arrow: Moj zadatak je bio da potaknem Jekyll na valjano argumentovanje.
Da je Jekyll dokazala da je DOBAR IGRAČ - JESTE!!!

Pa dobro bwe jesam li ja dokazala da sam ja kosmopolita ili nisam? Da li se ti to nekosmopolito predajes? :lol: :lol: :lol:
DOKAZALA SI! 8)
A, jel može sad...
"pusti (koju) suzu... daj mi znak..." za onim "nesrećnim" NN pokojnikom? Eto, mooolim te! :D

posto je omen postavila pitanje kosmopolitizma kao debatnu temu a s obzirom da je potrosheno x stranica potrebno je da se konacno podvuche crta pa da se lepo kaze: omen, dzekil ti je temeljno raskantala argumentaciju. ono sto vec nekoliko stranica radish je prosto ponavljanje iste kruzne priche sa pocetnom na drugom mestu. iz ove debate sledi samo jedan zakljucak (kao sto je anakin primetila): omen ne zna sta kosmopolitizam uopste znachi.

PAK PAHA:
posto je omen postavila pitanje kosmopolitizma kao debatnu temu a s obzirom da je potrosheno x stranica potrebno je da se konacno podvuche crta pa da se lepo kaze: omen, dzekil ti je temeljno raskantala argumentaciju. ono sto vec nekoliko stranica radish je prosto ponavljanje iste kruzne priche sa pocetnom na drugom mestu. iz ove debate sledi samo jedan zakljucak (kao sto je anakin primetila): omen ne zna sta kosmopolitizam uopste znachi.
TI li si moja PAK PAHA!? :roll:

Omen:
DOKAZALA SI! 8)
A, jel može sad...
"pusti (koju) suzu... daj mi znak..." za onim "nesrećnim" NN pokojnikom? Eto, mooolim te! :D

Ma Omen bwe ko kaze da ja ne osecam tugu zbog necije smrti, nemoj da me zezas, ja samo kazem da ja ne mogu da osecam isto kao i njegova familija. Prosto to nije normalno i nije moguce. Kao sto ne mogu da osecam isto kad cujem Marseljezu i Vostani Serbie 8) To je bila ta analogija. Ne moze se osecati jednako :)

Pobeda! Pobeda!

goodday:
hahahah...pa, imala je tezi zadatak :?
u svakom sluchaju....ali JDH "el sudi neko....alo sudija BREEEEE....sviraj ovo BREEE :evil: "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa videla sam da se vrtimo u krug, iako su mi argumenti dobri ona nece da ih prihvati. Zato sam trazila nepristrasnog posmatraca. A ti nisi znao za koji tim igra Omen, pa zena izgubi.
Goodday: hahhaah Omen a sta si ti ono? ...cisto da znam pa da za to glasam....
Jekyll : uaaaaaaa sudija :P

of kors... ali kosmopolitizam je pojam i ima svoju definiciju/vishe saglasnih definicija. u tome je stvar. dakle nije to mislim da znam sta je nesto pa onda na osnovu toga izmislim sopstvenu definiciju na osnovu koje, fala bogu, sada kao temelja mogu da argumentujem ovo ili ono. ono sto ti oduzimas kosmopolitama niti jednom definicijom nije oduzeto kosmopoliti (primer: naklonost nacionalnom fudbalskom timu... to je "blaga" zamena teze).

Jekyll_doesnt_Hyde:
Omen:
DOKAZALA SI! 8)
A, jel može sad...

Ma Omen bwe ko kaze da ja ne osecam tugu zbog necije smrti, nemoj da me zezas, ja samo kazem da ja ne mogu da osecam isto kao i njegova familija. Prosto to nije normalno i nije moguce. Kao sto ne mogu da osecam isto kad cujem Marseljezu i Vostani Serbie 8) To je bila ta analogija. Ne moze se osecati jednako :)

Pobeda! Pobeda!
Ma, MOŽEŠ da osećaš (istu tugu) kao i njegova familija - samo ne znaš da možeš! :D

Pobedila si, pobedila si... ajd' sad malo u ne-kosmopolite! :wink:

anakin:
ma....sta pobeda...posle 6 strana uspeli smo da se primaknemo tacnom znacenju termina....eeeej....

Anakin igra je u tome da jedan igra negativca koji se pravi da je pao sa Marsa i da nista ne zna. Ti treba da ga ubedis u svoj stav.
Dakle svime ovim sto sam kuckala ja sam objasnila termin kosmopolitizam. Dokazala svoju definiciju sa pocetka tj. onu koja postoji u Vujakliji a odbranila svoje pravo da budem i Srbin u isto vreme.

Omen:
Jekyll_doesnt_Hyde:
Omen:
DOKAZALA SI! 8)
A, jel može sad...

Pobeda! Pobeda!
Ma, MOŽEŠ da osećaš (istu tugu) kao i njegova familija - samo ne znaš da možeš! :D

Pobedila si, pobedila si... ajd' sad malo u ne-kosmopolite! :wink:

"ok, ok stop with all thee question!"

Back