MORNAR SA PUČINE
Aktivan član
- Poruka
- 1.591
Znači opravdavaš masovne zločine i genocid u Srebrenici. To je patriotizam. Bravo!Ratko je svoj poso obavio.
Ide u raj kod cara Laze i ostalih srpskih velikana.
Ti najviše možeš do lisičjeg potoka.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači opravdavaš masovne zločine i genocid u Srebrenici. To je patriotizam. Bravo!Ratko je svoj poso obavio.
Ide u raj kod cara Laze i ostalih srpskih velikana.
Ti najviše možeš do lisičjeg potoka.
Alegorija? Nema nikakve alegorije. Jednostavno, pojam SRBIJANAC je postao "nepoželjan" tek kada su svojstva i definiciju "srpstva" počeli da određuju Vojislav Šešelj i Dragoslav Bokan, a te SRBIJANSKE pesme koje si spomenuo su snimljene pre nego su pomenuti postali "merodavni."To je više alegorija
Srbijanac je austrougarski naziv za Srbe iz Srbije.Nisu to sinonimi, Croat je neka engleska forma, ekvivalent bi bio Serb-in ili nešto slično
Postoji Hrvatska i Hrvati, ja nisam čuo da postoje Hrvatijanci
Postoji Slovenija i Slovenci, nisam čuo za Slovenijance
Postoji Makedonija i Makedonci, ispravite me ali nisam čuo za Makedonijance
Dakle ako postoji Srbija i Srbi, ko su onda Srbijanci i u čemu se razlikuju od Srba
Hrvat je uvek Hrvat, bez obzira da li živi u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Austriji ili Australiji
odakle onda Srbijanci
To je bio odbrambeno otadžbinski rat.Znači opravdavaš masovne zločine i genocid u Srebrenici. To je patriotizam. Bravo!
https://forum.krstarica.com/threads/ko-izdade-krajinu.1036244/page-51#post-51466092To je bio odbrambeno otadžbinski rat.
Nismo dozvolili da nam se ponovi 41.
Znam da si tužan.
Srbijanac je austrougarski naziv za Srbe iz Srbije.
Meni nije jasno, zašto se neko koprca, i udara nogama u zadnjicu, ako mu pomeneš, da se kaže Srpski, a ne srbijanski. I da je ovo prvo književno ispravnije. Zar je to toliko strašno, ako te neko oslovi sa Srbin, a ne srbijanac?! To su proste književne forme, kao i za svaku pripadnost na svetu. Znači, ako te neko nazove Srbinom, a ne srbijancom, ti si automatski pravoslavac, ideš u crkvu, krstiš se sa tri prsta, kolješ svinje i ždereš, piješ rakijetine, voliš gusle i Njegoša, voliš prečane, busaš se u grudi, da je Kosovo Srbija... Alo ljudi, to je književna forma i pravopis. Nema veze sa bolesnim razmišljanjima, ko će ga kome i na koji način.Alegorija? Nema nikakve alegorije. Jednostavno, pojam SRBIJANAC je postao "nepoželjan" tek kada su svojstva "srpstva" počeli da određuju Vojislav Šešelj i Dragoslav Bokan, a te pesme koje su spomenuo su snimljene pre nego su pomenuti postali "merodavni."
Forumaš zbiljaš je iz Srbije.Aha, pa onda ima logike zašto ga isključivo Srbi iz BiH koriste,
ostalo im od Poćoreka.
Dakle ne vidite problem da koristite austrougarski termin za Srbe u Srbiji
ok, ništa me više ne može iznenaditi, navikao sam
@Тихи verovatno i ovo slepo podržava i klima glavom
Aha, pa onda ima logike zašto ga isključivo Srbi iz BiH koriste,
ostalo im od Poćoreka.
Dakle ne vidite problem da koristite austrougarski termin za Srbe u Srbiji
ok, ništa me više ne može iznenaditi, navikao sam
@Тихи verovatno i ovo slepo podržava i klima glavom
Nisam ja uopšte tužan, ali nemoj zločinca nazivati herojem. To je žalosno i ti treba da si tužan, zbog takvog stava, a ne ja. I ne kaže se otadžbina, nego domovina.To je bio odbrambeno otadžbinski rat.
Nismo dozvolili da nam se ponovi 41.
Znam da si tužan.
Nadam se da ćeš da ih ugostis kad krene oluja 2 tamo.Ne . Srbi iz Republike Srpske kazu za sebe da su Srbi a ne nekakvi bosanci sto im se namece
Perfidna nemacka politika jeste da Srbe unisti i podeli.
Zato nas nemacka gamad deli , i namece nam da su Srbi iz Republike Srpske bosanci, a mi Srbi iz Srbije - Srbijanci.
A istina je da smo i jedni i drugi Srbi , i da medju nama nikakve razlike i da Drina ne razdvaja vec spaja Srbe.
Nadam se da ćeš da ih ugostis kad krene oluja 2 tamo.
To vi Hrvati kažete domovina.Nisam ja uopšte tužan, ali nemoj zločinca nazivati herojem. To je žalosno i ti treba da si tužan, zbog takvog stava, a ne ja. I ne kaže se otadžbina, nego domovina.
Kakvo je vrijeme u Tavankutu kod Subotice,ima li kiše?Mi u Hrvatskoj.Važi!
Pa odluči se. Jesam li iz "lijepe njihove", ili naše lepe Vojvodine? TavankutKakvo je vrijeme u Tavankutu kod Subotice,ima li kiše?
Hrvatsko selo kod Subotice.Tamo isto kažu domovina ko ti.Pa odluči se. Jesam li iz "lijepe njihove", ili naše lepe Vojvodine? Tavankut. Gde se njega seti?
Znači misliš da je lepo to što je Ratko Mladić granatirao Sarajevo ubijajući civile i što je počinio genocid u Srebrenici za koji je pravosnažno osuđen. Eto, to je to vaše "srpstvo." Fuj!Ratko je svoj poso obavio.
Ide u raj
Plači.Znači misliš da je lepo to što je Ratko granatirao Sarajevo ubijajući civile i što je počinio genocid u Srebrenici za koji je pravosnažno osuđen. Eto, to je to vaše "srpstvo." Fuj!![]()
A zašto bi se hvatao samo za pesme? Čuj šta Danilo Krstić, inače jedan od najobrazovanijih vladika koji je ikada hoda zemljom:Znao sam da će neki da se uhvate pesme: "Svilen konac" i reči "srbijanci" u njoj.
Niko ne napada posteni deo naroda tamo. Onu svakako ne podrzavaju cacije kao bajin uvezeni kadar.Већ 30 година другосрбијански део Београда натива Републику Српску Републику Шумском, а из тог миљеа углавном потичу пленумаши.
Odlično. Videćemo kako te raznose u paramparčad dronom.Ici cu da se borim za slobodu Republike Srpske zajedno sa njima ako do toga dodje kao dobrovoljac.
Decu sam izrodio , na put skoro izveo, sada bi mi najveca cast, da ratujem za spas i slobodu srpskog naroda i protiv srpskih krvnika i neprijatelja.
Ja sam iz ratnicke familije, nisam iz jajarske kao neki . Moji su ODUVEK ratovali, borili se i ginuli za Srpstvo i Srbiju.
Nismo setali opanke pred turskim begovima, zato smo ziveli ko vukovi u planini , jer je u planini tada bila sloboda.