Zašto neki Srbi ne vole Dodika?

Poljoprovredu, zaštite od poplava, sisteme za navodnjavanje...

Stadioni i expo su trosak, nisu ulaganje.

Ako dignes kredit i kupis traktor - ti si domacin koji ulaže.

Ako dignes kredit i spiskaš pare - ti si imbecil.

Tu nema filozofije, to je i baba moja znala.

To je jedna, objedinjena investicija

bez navodnjavanja danas nema više ozbiljne proizvodnje hrane, kome to nije jasno taj je ćaci na kvadrat

Mi moramo drastično povećati površine pod sistemima za navodnjavanje i napraviti sisteme za prikupljanje i akumulaciju vode u kišnim i poplavnim periodima inače ćemo svake godine preoravati osušeni kukuruz.

Svako ko ne vidi da je ovo najvažnija investicija u zemlji je ili slep kod očiju ili naš smrtni neprijatelj

Dok sunce uništava preostali rod @Тихи i ostali ćaciji se raduju betoniranju po Surčinu i pripremama za vašar zvani EXPO, baš ih briga za hranu, računaju biće pljeskavica na vašaru

БЛОКАДЕРИ, ЈЕСТЕ ЛИ ПОНОСНИ НА СВОГ ИДЕОЛОГА? Бартулица поручио: Требамо славити дане кад су протерани и убијани Срби​

ХРВАТСКИ посланик у Европском парламенту Стеван Никола Бартулица (група конзервативаца ЕЦР), србофоб и усташа изјавио је како Хрватска треба да слави дане када су убијени Срби.​

БЛОКАДЕРИ, ЈЕСТЕ ЛИ ПОНОСНИ НА СВОГ ИДЕОЛОГА? Бартулица поручио: Требамо славити дане кад су протерани и убијани Срби (ВИДЕО)

Фото: Новости

- Дан данас се проматра ту војно-редарствену акцију као један школски пример како извести брзо и муњевито једну такву акцију - срамно је изјавио Бартулица.

Целокупан видео погледајте у видео линку:

https://www.novosti.rs/c/vesti/poli...slaviti-dane-kad-proterani-ubijani-srbi-video

Nlokaderi u parlamentu EU u Strazburu su aplaudirali Bartulici sa galerije kada je izjavljivao da Srbija mora da isplati ratnu odstetu Hrvatskoj za ratove 90tih
31602.gif

bez navodnjavanja danas nema više ozbiljne proizvodnje hrane, kome to nije jasno taj je ćaci na kvadrat

Mi moramo drastično povećati površine pod sistemima za navodnjavanje i napraviti sisteme za prikupljanje i akumulaciju vode u kišnim i poplavnim periodima inače ćemo svake godine preoravati osušeni kukuruz.

Svako ko ne vidi da je ovo najvažnija investicija u zemlji je ili slep kod očiju ili naš smrtni neprijatelj

Dok sunce uništava preostali rod @Тихи i ostali ćaciji se raduju betoniranju po Surčinu i pripremama za vašar zvani EXPO, baš ih briga za hranu, računaju biće pljeskavica na vašaru
....a suše zahvatile celu Evropu

Opet izjednačavaš mržnju prema Dodiku i prema narodu, zašto?
Lagerta, ne izjednačavam narod i Dodika – razlika je jasna. Ali kad neko sistematski pljuje Dodika samo zato što je iz RS, onda se ta mržnja preliva i na narod. To je problem, a ne moja rečenica. Ako kritikujete politiku – radite to argumentima, ali kad se koristi etiketiranje i gaženje RS-a, to više nije kritika nego otvorena mržnja.

Dodik je taj koji radi licne sigurnosti i teznje da vjecno ostane na vlasti " ceprka" taj Dejton, negira odluke drzavnog suda, prijeti odcjepljenjem, manipulise narodom koji pljacka 2 decenije.

Čeprka je dobar termin, ne sme on direktno da udari i da ga ruši ali stalno čačka nešto i buška.

Ne ruši se postojeće ukoliko nemaš jasan plan šta posle i garancije da će ti to proći

Ali, ko sam ja da ih savetujem, sami neka biraju svoj put i snose posledice, kako dobre tako i loše

....a suše zahvatile celu Evropu

Klima se menja, to je jasno

Međutim u Izraelu su suše već stolećima pa su ipak našli način da proizvode hranu i izvoze

Da li je normalno da Izrael koji ima 10 puta manje pustinje nego mi obradive zemlje, proizvodi više hrane od nas i da oni nama izvoze a ne mi njima

Reci mi molim te da li je to tebi normalna situacija

Klima se menja, to je jasno

Međutim u Izraelu su suše već stolećima pa su ipak našli način da proizvode hranu i izvoze

Da li je normalno da Izrael koji ima 10 puta manje pustinje nego mi obradive zemlje, proizvodi više hrane od nas i da oni nama izvoze a ne mi njima

Reci mi molim te da li je to tebi normalna situacija
Otkud normalna.
Klimu menjaju.
Ko?
Zainteresovani kupci poljoprivrednog zemljišta.
Možda baš i ratove izazivaju sa istim ciljem

Buudala, Piano, Frederick i ssmpmd – svi vi lupetate u krug: jedni izmišljate da je plaćanje kazne priznanje, drugi maštate o stranim silama, treći se krijete iza gladne dece, a četvrti potežete ustaške citate. Sve je to ista matrica – mržnja prema Dodiku i sopstvenom narodu, bez ijednog dokaza i bez trunke logike.
Druze, u svakon pravnom sistemu na ovoj plavoj, lijepoj planeti, placanje kazne JESTE priznanje pravnog sistema koji ju je izrekao.
Koji su razlozi da je to pojedinac, u ovom slucaju politicar Dodik, ucinio, zavisi samo od njega.
Nadam se da to nije ucinio iz sebicnih razloga, nego da odrzi Deyton na snazi.

Meni ovo ima logike ali nekako imam utisak da će na kraju, USA biti ta koja će doneti glavnu odluku, EU je postala samo puki izvršilac američkih odluka.
Posrtana Evropa koja je tokom 2 svjetskog rata unistena i razorena , onaj zapadni dio jeste bio uvijek pod americko britanskim uticajem, " Marsalovim planom" je dobar dio zapadne Evrope, pa i " zapadna" Njemacka obnovljen, i tesko ce se zapadna Evropa ikada odreci Usa, ali ako se uzme u obzir nekadasnja razlika u kolicini ljudskih prava, ekonomskom napretku, ta zapadna Evropa je bila 100injak godina ispred istocne i srednje Evrope, i sve to i Vucic i Dodik dobro znaju, ali manipulisu gradjanima Srbije i RSa lazima i kroz licne veze sa Moskvom ( nesto poput Lukasenka u Bjelorusiji) da ce i gradjanima da krene procvat,a koliki je procvat u RSu dovoljno govore penzije od 150 eura za 60% penzionera, samo oni sa 40 godina staza imaju 300 Eura....

Zato sam i stavio to zajedno, jer je Srbija u velikoj frci sa vodom.

Ja bih 90% investicija usmerio upavo u sisteme da obezbedim dugorocno da ima vode za sve sto treba.

Tihi zivi blizu Raske, botuje ovde po ceo dan, a ignorise cinjenicu, sa kojom je dobro upoznat, da varoš Raška ima 3 reke, a da svekog leta žestoko kuburi sa vodom jer od sedamdesetih godina proslog veka, dakle pola veka, nista nije uradjeno! Samo se seku usi i krpi duppe.

Jos se zalagao svojevremeno ovde za morbidnu ideju da se skrene tok Ibra i da korito od Ribarića do Raške (predeo gde živi desetine hiljada Srba) presuši.

Samo gledam dokle ide mentalna bolest.

Druze, u svakon pravnom sistemu na ovoj plavoj, lijepoj planeti, placanje kazne JESTE priznanje pravnog sistema koji ju je izrekao.
Koji su razlozi da je to pojedinac, u ovom slucaju politicar Dodik, ucinio, zavisi samo od njega.
Nadam se da to nije ucinio iz sebicnih razloga, nego da odrzi Deyton na snazi.
Piano, to što pričaš lepo zvuči u teoriji, ali u praksi nije tako. Plaćanje kazne u ovom slučaju nije priznanje presude, nego procedura da bi se iscrpele sve instance i otvorio put Strazburu – tako funkcioniše međunarodno pravo. Da je Dodik priznao krivicu, ne bi se ni žalio. Zato prestani da mešaš pravnu proceduru sa ličnim motivima – to je osnovna nepismenost.

Lagerta, ne izjednačavam narod i Dodika – razlika je jasna. Ali kad neko sistematski pljuje Dodika samo zato što je iz RS, onda se ta mržnja preliva i na narod. To je problem, a ne moja rečenica. Ako kritikujete politiku – radite to argumentima, ali kad se koristi etiketiranje i gaženje RS-a, to više nije kritika nego otvorena mržnja.

Ček, ček prijatelju

ko je prvi počeo, budi ljubazan pa nas podseti

Niko u Srbiji ne pljuje Dodika zbog onoga što radi u BiH, 95% ljudi u Srbiji nemaju pojma ko je Šmit i kako BIH uopšte funkcioniše.

Zvižde mu i pljuju ga zbog onoga što radi u Srbiji gde pruža vrlo direktnu i neprincipijalnu podršku režimu, često i na vrlo nezakonit način

Šta očekuješ, da mu aplaudiramo i vičemo bravo Dodo mi te volimo

Ček, ček prijatelju

ko je prvi počeo, budi ljubazan pa nas podseti

Niko u Srbiji ne pljuje Dodika zbog onoga što radi u BiH, 95% ljudi u Srbiji nemaju pojma ko je Šmit i kako BIH uopšte funkcioniše.

Zvižde mu i pljuju ga zbog onoga što radi u Srbiji gde pruža vrlo direktnu i neprincipijalnu podršku režimu, često i na vrlo nezakonit način

Šta očekuješ, da mu aplaudiramo i vičemo bravo Dodo mi te volimo
Ajde nemoj da zamajavaš – Dodika ne napadaju zbog ‘podrške režimu u Srbiji’, nego zato što brani interese RS i odbija diktat Šmita. To što ti pričaš da ‘95% ljudi nema pojma’ samo pokazuje da govorite bez znanja i podmećete priču. Ako vam je problem što stoji uz vlast Srbije, reci otvoreno da mrziš sve što je Srpsko, pa da završimo – nemoj da se kriješ iza floskula.

Zasto blokaderi mrze ovoliko Srbe iz Republike Srpske i podrzavaju teror Kristijana Smita nad narodom i rukovodstvom Republike Srpske?

Postavljam ovo pitanje

Svedoci smo da blokaderi iz dna duse mrze Dodika , a i sve ostale Srbe iz Republike Srpske i iskreno se raduju i podrzavaju teror nelegalnog visokog predstavnika i simpatizera nemackih nacista Kristijana Smita u teroru nad srpskim narodom Republike Srpske.

Iskreno se raduju svakom potezu Smita koji je na iskljucivu stetu naroda i rukovodstva Republike Srpske.

Sta mislite koji su razlozi ove mrznje prema Srbima u RS od strane blokadera i njihove podrske Kristijanu Smitu?

Svi blokaderi lajkuju ovde sve lose upereno protiv RS-a i naroda Srpske, sa izuzetkom @aleksije radicevic a ?

Zasto su blokaderi toliko antisrpski orijentisani i zele propast Srba u RSu i Republike Srpske kao najzapadnije srpske drzave?

Mozemo se ne slagati oko raznih politickih tema, al zar ne bi trebalo da budemo jedinstveni kad su interesi srpskog naroda u Republici Srpskoj u pitanju ?

Autorska tema.
Zaro sto su sledbenici i obozavatelji lika i dela Milosa Teofilovica zvanog Beba...

Ajde nemoj da zamajavaš – Dodika ne napadaju zbog ‘podrške režimu u Srbiji’, nego zato što brani interese RS i odbija diktat Šmita. To što ti pričaš da ‘95% ljudi nema pojma’ samo pokazuje da govorite bez znanja i podmećete priču. Ako vam je problem što stoji uz vlast Srbije, reci otvoreno da mrziš sve što je Srpsko, pa da završimo – nemoj da se kriješ iza floskula.

"srpsko" se piše malim slovom, prisvojan pridev na -ski, -čki, -ški :D

Mislim da bi jedan takav ljubitelj Srba trebalo da poznaje gramatiku svog jezika :)

Bas je
Zaro sto su sledbenici i obozavatelji lika i dela Milosa Teofilovica zvanog Beba...
svoditi sve na nekakvog Teofilovića ‘Bebu’ je smešno i jadno uprošćavanje. Blokaderi ne mrze Dodika zbog bilo kakvog ‘Bebe’, nego zato što im smeta svaki Srbin koji se ne povinuje Šmitu i stranim centrima moći. To što ti pokušavaš da pronađeš jednog krivca pokazuje da nemaš argumente – RS i Dodik su meta zato što brane srpske interese, a to je ono što boli i blokadere i njihove nalogodavce

Meni ovo ima logike ali nekako imam utisak da će na kraju, USA biti ta koja će doneti glavnu odluku, EU je postala samo puki izvršilac američkih odluka.
Zar smo mogli sumnjati u namjere USA?
Predsjednik Trump je sada, konacno, slijepima i gluhima, ostale hendikepirane da ne spominjem, rekao da se radi o deal politici.
Od 1945. nadalje...
Ko nam je kriv da smo prihvatili ideju da je " na Zapadu trava zelenija?"

Да. Тај назив је настао 90-тих година и потиче из Босне, да би се касније проширио и на "грађански" део Србије. Коришћен је на угашеном порталу "E-novine". Наводно га је користио и Милорад Додик док је другачије размишљао.

Невезано за то ко је Додик и шта ради, проблем је у томе што се Срби из Србије сукобљавају са Србима из БиХ. Намерно не желим да кажем са Србима из Републике Српске, јер Срби исто тако живе и у Дрвару, Босанском Грахову, Гламочу и др. градовима Босне и Херцеговине.

Коме то користи и ко се томе радује?
Додик је веровао да је српско питање демократско питање и да се оно може режити сарадњом са западним силама.Како се Додик политички сазревао, схватио је да Срби не могу остварити своје националне циљеве сарадњом са западним силама, и да су се западне силе трајно определиле да држе страну муслиманским круговима који желе укидање српске.

Додик никада није Српску називао "Шумском", он је учествовао у стварању Српске, био је посланик првог сазова скупштине Републике Српске.

Bas je

svoditi sve na nekakvog Teofilovića ‘Bebu’ je smešno i jadno uprošćavanje. Blokaderi ne mrze Dodika zbog bilo kakvog ‘Bebe’, nego zato što im smeta svaki Srbin koji se ne povinuje Šmitu i stranim centrima moći. To što ti pokušavaš da pronađeš jednog krivca pokazuje da nemaš argumente – RS i Dodik su meta zato što brane srpske interese, a to je ono što boli i blokadere i njihove nalogodavce
Ja podrzavam Dodika do kraja.
Srebrenica nije genocid
Kosovo je Srbija

Zato sam i stavio to zajedno, jer je Srbija u velikoj frci sa vodom.

Ja bih 90% investicija usmerio upavo u sisteme da obezbedim dugorocno da ima vode za sve sto treba.

Tihi zivi blizu Raske, botuje ovde po ceo dan, a ignorise cinjenicu, sa kojom je dobro upoznat, da varoš Raška ima 3 reke, a da svekog leta žestoko kuburi sa vodom jer od sedamdesetih godina proslog veka, dakle pola veka, nista nije uradjeno! Samo se seku usi i krpi duppe.

Jos se zalagao svojevremeno ovde za morbidnu ideju da se skrene tok Ibra i da korito od Ribarića do Raške (predeo gde živi desetine hiljada Srba) presuši.

Samo gledam dokle ide mentalna bolest.

Ne da smo u frci nego ćemo skapavati.

Biće poneka kišna godina, taman da se sve malo zaboravi ali tek svaka 3-ća, 4-ta, pa onda svaka 5-ta.

Za deset godina bićemo polupustinja, neće se više gajiti kukuruz, samim tim neće biti ni stočarstva, uvozićemo meso, mleko, sve
Rod voća će se prepoloviti, kasni mrazevi, grad i dugotrajne suše će prepoloviti višegodišnje zasade

Gajiće se malo povrće pod plastenicima i tamo gde može da se zaliva sve ostalo ćemo uvoziti

Svi ćemo piti flaširanu vodu iz kompanija u stranom vlasništvu

Svakoga leta će biti drastičnih restrikcija, na polivanje bašte i travnjaka zaboravite

To nam je izvesno ali će nas tešiti što vraćamo preskupe kredite za EXPO

Back