Zašto ne volim zimu

Ne volim zimu zbog, zimske obuce, jakni, bundi, kapa, rukavica , šalova
Jedino volim maksimalno nedelju dana na planini zimi kada napada sneg i sija sunce
a u bungalovu kamin ,vino i...:lol: u mom slucaju muško koji ce da otvori flašu vina i sipa nam za pocetak :zkez:
Untitled.jpg

zar ti nije romanticno da nakon šetnje po snegu ili skijanja, sediš sa njim, piješ kuvano vino
ili neki drugi alkohol ispred kamina ako ga ima i posle kada se zagrejete ..zna se šta dalje bude..:lol:
Nema alkohola na skijanju,...uveče večera, partija bilijara i ležeš rano u krevet. Sutradan se rano ustaje,...jer ti treba bar sat vremena da se dopremiš do skijališta. Obzirom da rano pada mrak, dok noću skoro niko i ne skija. :zper:
Uveče izgledamo k'o da se vučemo iz nekog rudnika. :rotf:

Hladno je
Moraš se oblaciti tip luk
Šal , kape rukavice su predmeti koji me nerviraju
Čizme ne volim
Bljuzgavo vrijeme
Leden vjetar
Hladna kiša
Brzo pada mrak

Šta još treba dodati? Da li volite zimu ?

Pogledajte prilog 1653290
Naravno da volim..ja sam seveno od 49 paralele kako bi preživio da ne volim..ako si gledao/la seriju Northern Exposure, ili ti život na severu po naškem ..isto kod mene..😊

Ja bih se nacvrcala vina i zaspala pored tog kamina,...onda bih tamo verovatno prespavala naredna tri dana. :rotf:
hahaha ne treba da se olešiš od alkohola..vec jednu casu popiješ, taman da te zagreje i ubaci iz prve u trecu brzinu kada navališ na njega :lol:
Tako je. Tek na kraju, kad sve završe, mogu da se naroljaju zajedno. :lol:

To mi nije od pomoći

Hladno je čim se moraš oblaciti
Nije bas uvek tako. Skoro 10 godina Kanade.... 9 meseci godisnje je zima.
U septembru te podilazi jeza ako je vetrovito onda je brrr bas. U oktobru oces da umres od zime. U novembru, prihvatas da ti je ladno pa se obuces adekvatno - kazes pa i nije bas ladno. U decembru ti vise uopste nije hladno osim kad pocne da prelazi -20 i duva vetar (onda je bas neprijatno). Ostatak zime (recimo do aprila) temperatura je standardno -20 do -30. Sve je OK. Ne osecas zimu - zima ti ubila receptore za hladnocu. Preko -30 i nize pocne da mi se spava potpuno isto kao na +30. Macka nocu hoce da udje pod pidzamu. U maju u majci sa kratkim rukavima na -5 ides u garazu i nije ti zima jer je temperatura poprasla za 15-20 stepeni. Odledjujes se do sredine Juna (koliko god da bilo sunca da te greje osecas se jos uvek zaledjeno) onda pocnu opet da ti rade receptori za hladnocu i toplotu. Onda bude kratko vruce i vlazno leto. I idemo ispocetka od septembra.

Poslednja izmena:
Voljela sam zimu dok sam bila dijete
Pamtim te zimske idile na selu...snijeg obavezno pola metra i bijele boje,sankanje po cijeli dan.U pauzama gledanje Zimskog bioskopa i ostalih djecijih emisija uz pucketanje smederevca i babin vruc domaci hljeb.
Kasnije,kad odrastes,zima predstavlja brigu za ogrev,lozenje,zagadjen vazduh,zagrijavanjezaledjenog auta ujutro,bljuzgavicu,maglu,mrak.
Ali sve to bi se i dalo podnijeti da nije asocijacija na najtuzniji dio zivota.
Uglavnom,ne volim zimu.
Nisam nikad imala zadovoljstvo da je dozivim na romantican nacin,na planini,uz kamin,dok snijeg pada napolju...obicno to bude ovo prethodno opisano,uz depresiju i melanholiju.
Sti bi pokojni Bora Corba rekao..teoretski,zima lijepo zvuci...samo malcice je drukcije u praksi.

Poslednja izmena:

Back