Зашто не верујемо у уроке?

Неприлагођен

Početnik
Banovan
Poruka
12
мислим, читам по часописима (доватио сам неки девојкин Космополитан) како има особа шире негативну енергију око себе и како има енергетских вампира који краду, тј. сишу енергију жртава... зашто онда исмејавати концепт и постојаност урока? Мислим, ако постоји енергетски вампир, онда постоји и енергетски урок.

@Неприлагођен - уводни пост

Какве "њу ејџ" будалаштине!!! Сем тога, где си ти видео да се овде, у овој Србији исмева концепт и постојаност урока? Ех да је бар тако.... овде сви куцкају у дрво, пљуцкају, враћају се три корака уназад, носе црвене кончиће на рукама и раде ко зна шта све још, а све у циљу "заштите" од зла, урока, баксузлука и ко зна чега још... страшно сујеверје и још страшнији мрак, духовни пре свега...

Poslednja izmena:
uroci,a? :think:
Mene je, kada mi je curica bila mala beba, baba mog muža kritikovala da je ne ljubim toliko "da je ne uročim" :confused:
Ja ne fermam, a ona će: a šta je ljubiš toliko, dupe joj ljubila dabogda, pusti je neka raste!
:eek:
( a paz' što me "proklela", kao da ne ljubim malu guzu kad god imam priliku :zcepanje::zcepanje::zcepanje: )
Pa me jurili za taj crveni konac, pa za beli luk uz glavu bebe, pa makazice i nožić ispod jogija... joooj trista čuda :lol::lol::lol:
Ja im rekla da ću dete da ljubim koliko mi se hoće, a za ostalo - pravac u crkvu pa ako pop kaže tako, tako ima da bude ;)
Odjedared, nema više priče o urocima, više nikoga neću da "uročim". :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Ma, kakvi crni uroci, urekli, tj. "uročili" su samo mene, tako da pošizim kada mi neko spomene najnovije orudje u borbi protiv uroka :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Uroci... hehehe, a nekad mi i zanimljivo da gledam svo to sujeverje, mada me češće iznervira nego što mi je smešno :lol:

jao ata tako su i mene mucili... :lol:
crveni konac nisam ni dana drzala deci na rukicama a babe su me zbog toga gledale namrgodjeno. posle nedelju dana, kad sam dosla iz porodilista, krenula sam da prvrnem dusek bebi i skontam da su na kvarno ubacile beli luk, noz i jos neke gluposti ispod. umrla sam od smeha. kad su mi one oblacile decu obavezno su im oblacile nesto naopako :huh: ma samo kad se setim... vremenom sam uspela da ih ubedim da su to najobicnije nebuloze i da mi na pamet ne pada nista od toga da uradim, te su digle ruke i mogla sam da odahnem. ;)

е о томе причам, исмева се концепт урока зато што га БАБЕ негују, пази молим те, а да је Лејди Гага ставила црвени кончић и бели лук онда би то било ИН, а најсмешнија ми ова лујка што би да пита ПОПА око урока! Испадоше и попови-лопови паметнији од наших баба. :evil:

ма верују, више него икад, у хороскопе, медитације, транге-вранге духовност, али им се традиционална духовност приказује у лику старе, ружне, неписмене бабе (терор вечне младости) и ако ћемо сви ми једног дана бити бабе и деде. Ето зато не верују у његово величанство - урок, али верују у много примитивније духовне системе.

Oh, Neprilagodjen, pa ne svodi se sve paranormalno na uroke :D
Eto, ti veruješ u uroke, neko drugi veruje u nešto drugo, neko treći u nešto treće... pa i ja u nešto paranormalno verujem. Često jedno potire drugo, pa šta ima veze? :D
Eto, ti si stavio znanje baba ispred znanja popova... ne bih komentarisala, ali neko bi se žestoko uvredio i krenuo u diskusiju :D Ja neću, poštujem pravo svakoga da veruje u šta god hoće. :ok:
Ipak, mislim da nekako nije fer da ne procunjaš malo po ovom pdf-u, da pogledaš malo ko u šta veruje, pa da onda kritikuješ. Paranormalno je širok pojam... nisu samo uroci... ;)

ма верују, више него икад, у хороскопе, медитације, транге-вранге духовност, али им се традиционална духовност приказује у лику старе, ружне, неписмене бабе (терор вечне младости) и ако ћемо сви ми једног дана бити бабе и деде. Ето зато не верују у његово величанство - урок, али верују у много примитивније духовне системе.

Često nailazim na ljude da pljuju po astrologiji i meditaciji, a da nisu čestito ni proučili šta ti sistemi predstavljaju :think: .
Inače, teror večne mladosti je zaista zavladao.

Često nailazim na ljude da pljuju po astrologiji i meditaciji, a da nisu čestito ni proučili šta ti sistemi predstavljaju :think: .

Da što smo stariji to je sve veći!

A u nahahaše vrehhemee i peehehehnzija je stazala kako valja
Jeste komšija čak je budućnost izgledala puno puno bolje. Lepo sam govorio još onomad, a ova današnja omladina?
Pa ja nemam reči.

Ma nema šanse.
Dok se diše ima da traje
Komedia Divina
Who am I to disagree?

Астрологија је "увод" у окултизам! Ја мислим да свако коме је иоле стало до себе самог ни не треба да почиње да "проучава" тако нешто.

Астрологија је "увод" у окултизам! Ја мислим да свако коме је иоле стало до себе самог ни не треба да почиње да "проучава" тако нешто.

Ne bih se složila (mada, ko će kakav stav imati zavisi i koliko je voljan da radi na sebi, i koliko poznaje materiju).
Svaki sistem dubokog proučavanja karmičkih tokova i svog položaja u vremenu i prostoru dovodi do proširenja svesti (koje nekad zna biti i radikalno, ali svakako poboljšava kvalitet duhovnog života), tako da izuzetno poštujem takve sisteme.
Ono što je okultno - skriveno - dakle, takvi sistemi - nas često navode da i sebe preobrazimo da bi preobrazili svoju "sudbinu", a malo ljudi je spremna na tako nešto; i to mogu da shvatim. U ljudskoj prirodi je da se boje svega što je različito (čak su ljudi spremni i da osude, kamenuju... razčičita ispoljavanja se mogu videti :D ).
Samo praktikovanje proste meditacije je npr dovoljno da umiri čoveka i da ga navede da malo sagleda svoje impulse reagovanja, a već i ta prosta metodologija ljudima "bode oči". Draže im je da neko bude histeričan, nego da se bavi "nekom tamo meditacijom" i da bude samokontrolisan i smiren. I to je jednostavno tako.

Ima i slucajeva da ne veruje u crnen konac oko ruke bebama, pa ga ipak stavi valja se:zper:

:) S tim se ne slažem... koju god gestu da čini, čovek mora biti svestan značenja tog čina... stavljanje nečega samo zato što se valja je ipak slab argument.
Mislim, šta se sve "ne valja" u našem narodu... "valja se" i da se našljokaš na slavi, pa ne mora da znači da ima efekta (čak je i pogubno :lol: )

(samo sam se nadovezala na tvoj post, kritika nije upućena tebi :) )

Na ovo pitanje ćeš retko kad dobiti adekvatan odgovor. Uglavnom se daju parole tipa "zato što je to đavo" ili nešto slično ...
Šteta, nekad mi je prosto žao kad primetim toliki strah od nepoznatog.

Ali jako volem da ga postavljam, a najviše ako se nekom omakne, pa mi da povoda za to pitanje u realnom razgovoru.
Od naoko mirnih i staloženih gotovo bogobojažljivih neretko izađe svašta.Religiozan da ne mož bit religiozniji, a voli da logicira i samo ga pustim da priča. Slušam naravno i kad se ugrize za rep ili me ne voli neko vreme ili steknem drugara. Zabava je svakako.

Ali jako volem da ga postavljam, a najviše ako se nekom omakne, pa mi da povoda za to pitanje u realnom razgovoru.
Od naoko mirnih i staloženih gotovo bogobojažljivih neretko izađe svašta.Religiozan da ne mož bit religiozniji, a voli da logicira i samo ga pustim da priča. Slušam naravno i kad se ugrize za rep ili me ne voli neko vreme ili steknem drugara. Zabava je svakako.

Ali, promene su tu :).

Tako da, da se vratim na suštinu teme...ne treba ismejavati uroke, ali ni druge sfere koje nedovoljno poznajemo ili kojih se plašimo.

Back