misliš opšteg laganja raje - neko to zove obrazovanje
Ne, jer da bi nešto uklavirio, trebaju ti dirke u mozgu, popularno zvane "klikeri".

Opšte znanje o osnovnim pojmovima se stiče još od malih nogu.
Ne znam koji kompleksi vuku ljude da ovo prenebregnu kada omatore i načisto prolupaju sa tako važnim, dragocenim organom za život...

Biti, sa druge strane, "dete u duši" ne znači biti kretenoid koji u matore dane lupa ko otvoren prozor i svima viče da je trava plava, a ne zelena...
Sem ako nije pesnik, "plava trava zaborava", i tome slično...

Ne ličite mi na pesnike pojedinci ovde...Nc... Nimalo.

E, pa šta ja da vam radim... Nije knjiga tj. znanje bežalo vama iz ruku, nego ste ga vi voljno odbacili, svrstavši se u red polupismenih prizemnjaka i ignoranata...

Da se razumemo: nikome ja ne branim da fantazira i iznosi smele pretpostavke... Ali i za to je potrebno zrno soli i barem minimum uvažavanja nekog osnovnog znanja, čisto fakt-čekinga radi. Ovako, ispadate - u nepotkrepljenim, blesavim spekulacijama - isprazno smešni, kao one poluprazne gumene lutke na naduvavanje što se lomataju danas u vidu prebanalnih reklama ispred kojekakvih uslužnih objekata... Zapravo, bilo bi smešno da nije tužno u čemu spekulativa danas hramlje sa tako poraznom zaleđinom u poznavanju minimuma neke ljudske, naučne i životne faktografije... Ali dobro. Sunce sija svakome, recimo bar jedan fakt na kraju...