Zasto je lazirano sletanje na mesec

misliš opšteg laganja raje - neko to zove obrazovanje
Ne, jer da bi nešto uklavirio, trebaju ti dirke u mozgu, popularno zvane "klikeri". ;) Opšte znanje o osnovnim pojmovima se stiče još od malih nogu.
Ne znam koji kompleksi vuku ljude da ovo prenebregnu kada omatore i načisto prolupaju sa tako važnim, dragocenim organom za život... :roll: :lol:
Biti, sa druge strane, "dete u duši" ne znači biti kretenoid koji u matore dane lupa ko otvoren prozor i svima viče da je trava plava, a ne zelena...
Sem ako nije pesnik, "plava trava zaborava", i tome slično...:cool: Ne ličite mi na pesnike pojedinci ovde...Nc... Nimalo. :cool: ;)
E, pa šta ja da vam radim... Nije knjiga tj. znanje bežalo vama iz ruku, nego ste ga vi voljno odbacili, svrstavši se u red polupismenih prizemnjaka i ignoranata...:confused: Da se razumemo: nikome ja ne branim da fantazira i iznosi smele pretpostavke... Ali i za to je potrebno zrno soli i barem minimum uvažavanja nekog osnovnog znanja, čisto fakt-čekinga radi. Ovako, ispadate - u nepotkrepljenim, blesavim spekulacijama - isprazno smešni, kao one poluprazne gumene lutke na naduvavanje što se lomataju danas u vidu prebanalnih reklama ispred kojekakvih uslužnih objekata... Zapravo, bilo bi smešno da nije tužno u čemu spekulativa danas hramlje sa tako poraznom zaleđinom u poznavanju minimuma neke ljudske, naučne i životne faktografije... Ali dobro. Sunce sija svakome, recimo bar jedan fakt na kraju...;)

Let na Mesec je tada Amerikance koštao 150 milijardi dolara u današnjim dolarima. Armija ljudi bila je zaposlena oko tog projekta, skoro 400 hiljada ljudi. To je ogromna mašinerija. Trošak je morao da odobri Kongres, a jedina institucija koja je mogla da ga izvede bila je NASA. Tada je maltene 5% kompletnog državnog budžeta USA išlo za NASA, a danas je to 20 puta manje, a cena takvog projekta bi lagano bila još i veća nego što je bila. Zato nikome ne pada na pamet da uopšte izađe sa takvim zahtevom. A i što bi?

Cela ideja Apolo projekta bila je da se porazi SSSR u svemirskoj trci. I to su i uspeli i zato su pristali na taj trošak. U naučnom smislu, prvo sletanje je bilo najvažnije, jer su praktično doneli sav materijal koji je trebao, uzorke i fotografije, a svako sledeće sletanje bilo je sve manje ekonomski opravdano, do trenutka do kad su odustali. Danas više nema interesa u tom nekom smislu, ali postoji interes da se napravi stalna naseobina i naučna baza. Problem je što para nema, pa sve ide sporo, danas bi kongres teško odobrio trošak od par stotina milijardi dolara za nešto što nema neku naročitu svrhu osim turističke. Pre će to uraditi SpaceX nego NASA.

Posle Apolo programa NASA je krenula da razmišlja o "reciklabilnim" letelicama, pa je krenula da ulaže pare u Čelendžer program, gde bi letelice bile ponovo upotrebljive, kao i teleskope, Habl i tako dalje. Nije bilo nikakve šanse da ponovo dobiju takve pare za tako nešto kao što je Apolo.

Međutim, svi ovi argumenti nekome ko je skeptik ne znače ništa, jer taj ne razmišlja racionalno u kontekstu novca i interesa. Ali eto, ako hoćeš ti razmisli o ovome što sam napisao.
Za te pare, mogli su da pošume kompletnu Saharu i Australiju. Kako ne bi bio skeptik, kad su ljudi idioti - tolike milijarde spucati u jedan let na mesec, dok gotovo ceo svet pliva u govnima...pa ovde stvarno treba jedan smak sveta.
Imam utisak da države preziru sopstveno stanovništvo. Huškaju narode da ratuju jedni protiv drugih, prave od nas još veću bedu nego što jesmo, a s druge strane se razbacuju potpuno nevažnim stvarima. Čak i da jesu sleteli na mesec, šta je konkretno postignuto time? Danas ta Amerika, pa i Rusija imaju na milione beskućnika. Šta običan čovek ima od toga što se neko tamo pentračio po mesecu? Hoće li to da reši nečije životno pitanje? Dok se oni frljaju sa tim milijardama i troše na razne gluposti, nama (većini) prođe život u bedaku.

Za te pare, mogli su da pošume kompletnu Saharu i Australiju. Kako ne bi bio skeptik, kad su ljudi idioti - tolike milijarde spucati u jedan let na mesec, dok gotovo ceo svet pliva u govnima...pa ovde stvarno treba jedan smak sveta.
Пошумљавање тако великих територија би изазвало ко зна какве ефекте, можда те пустиње одржавају неку равнотежу.

Далеко је исплативије да узмеш милијарде долара од америчких пореских обезника, даш неколико милиона Кјубрику и екипи да то сниме, и пар милијарди СССР-у да призна слетање, а све остало поделе амерички властодржци између себе.

Imam utisak da države preziru sopstveno stanovništvo. Huškaju narode da ratuju jedni protiv drugih, prave od nas još veću bedu nego što jesmo, a s druge strane se razbacuju potpuno nevažnim stvarima. Čak i da jesu sleteli na mesec, šta je konkretno postignuto time? Danas ta Amerika, pa i Rusija imaju na milione beskućnika. Šta običan čovek ima od toga što se neko tamo pentračio po mesecu? Hoće li to da reši nečije životno pitanje? Dok se oni frljaju sa tim milijardama i troše na razne gluposti, nama (većini) prođe život u bedaku.
Екстремно сиромаштво у америчком друштву има сврху, могли би то они да искорене врло лако.Сврха је да обичан амерички радник или фармер види да има неко ко је испод њега, да није он на дну лествице.

To je stvar opšteg neobrazovanja...:cool:
После свих лажи које су пласирали западни империјалисти у протеклих 50 година, било би стварно нерационално веровати у њихове приче о слетању на Месец.
Месец им је био шарена лажа да скрену пажњу америчког народа са америчке агресије у Вијетнаму.

После свих лажи које су пласирали западни империјалисти у протеклих 50 година, било би стварно нерационално веровати у њихове приче о слетању на Месец.
Месец им је био шарена лажа да скрену пажњу америчког народа са америчке агресије у Вијетнаму.
Trudim se da vidim 'n' od nauke, ali to ne nalazim ovde...:cool:

Пошумљавање тако великих територија би изазвало ко зна какве ефекте, можда те пустиње одржавају неку равнотежу.

Далеко је исплативије да узмеш милијарде долара од америчких пореских обезника, даш неколико милиона Кјубрику и екипи да то сниме, и пар милијарди СССР-у да призна слетање, а све остало поделе амерички властодржци између себе.
Ima rezona. Meni to sve nekako izgleda kao neka predstava za budale, u svrhu nečega samo njima znanog.

Meni je jedino nejasno - a zašto bi se uopšte neko pentrao tamo?
Uh, mesec je veštački postavljen tamo gde jeste, nije se odvojilo parče stene od zemlje i odlebdelo na nebo. Ne znamo šta se krije ispod površine meseca, niti šta je na tamnoj strani. Verujem da postoje baze gore i da nisu ljudskog porekla. Zabranjen nam je pristup tamo. Sad bi bio mačiji kašalj otići na mesec kad god poželimo.

Koga briga u šta veruju ravnozemljaši i ostali vampiri. :lol:

Back