a da li svestan da vijaš svoj rep.
Upppps,promaklo mi,daj da cujem objasnjenje na osnovu cega si stekao takav utisak:
naravno da nisi. koliko sam primetio tebe, tebi nije u cilju da kad vidiš neko drukčije tumačenje da se zapitaš "a možda sam ipak negde pogrešio"
A odkud ti ideja da je meni cilj da svoje znanje iz Biblije modeliram na osnovu tudjih tumacenja ??
Meni su bato bitni dokazi iz Biblije,jasni i rasumljivi sa zapazenim kontekstom...A kako vidis - takve dokaze i dajem uvek kad iznosim teoloske tvrdnje.
Do sada odkad sam na ovom forumu jos uvek niko nije ni pokusao da mi ospori kontekst ili znacaj citiranih tekstova i da nakon toga prilozi navodni pravi znacaj citiranog stoga smatram da nisam pogresio sto tako verujem.
...e sad ako mi neko ospori moje dokaze i da mi neki drugi znacaj koji se razlikuje od mog a koji je Biblijski osnovan - e onda cu svakako prihvatiti ponudjeno i javno cu priznati da sam pogresio....
...evo ovo nek ti bude izazov da se malo potrudis kako bi proverio dali mozda blefiram ili stojim na ono sto sam rekao.
kad se već ne svrstavaš nego si "samouk" (a slučajno ti se sve poklapa sa adventističkom doktrinom

),
...i sta da radim ako je tako,da mozda tuzim adventiste zbog toga sto imaju isto verovanje po nekim pitanjima ...?
već ti je bitno da izađeš iz debate kao pobednik.
...hajde sreco ,daj mi pojasni koje bi bile moje benifite ukoliko je to mozda zaista tako kako navodis ??
Kad vec pravis konstrukcije onda budi temeljan i daj nam bar neke motive za taj moj stav...
...ujedno bih te pozvao da malo promozgas sta ako li mozda nisi u pravu nego si me pogresno ocenio ?
"nečiste životinje" iz starog zaveta ne važe, da važe to bi hrist naglasio a on kaže "sva hrana" izlazi iz dupeta, čisto materijalno i nebitno za njegovu misiju
Pa gde si bio prijatelju kada sam ovo pojasnjavao na ovu temu,prespavao si veoma bitnu lekciju stoga nema svrhe ponavljati...odgovorio sasm jaso i precizno da cak i tvoj profil diskutanata moze lako skontati o cemu je rec...daj me nemoj razocarati jer bi to znacilo da sam te precenio...
, ali takvi dosadnjakovići su ga prozivali i ispitivali o svemu i svačemu ne bi li ga potkopali. zato im smetao i što im kvario njihov mojsijev zakon. ti si u režimu starog zaveta a hrišćani su novozavetni vernici.
novi zavet - jel razumeš šta znači novi?
Mozda ne razumem stoga mi daj pojasni - dali su po tebi ispunjeni svi Bozji zakoni i da toga radi danas mozemo slobodno ubijati,ciniti preljubu , krastoi i t.d. ???
Nemoj filozofirati nego odgovaraj jasno i precizno.
Dakle ???