Amaunet
Aktivan član
- Poruka
- 1.245
Ja verujem da ljudi jos nisu svesni mogucnosti svoga uma.Da kada bi, npr, dosli do tog stadijuma da razumemo silu koja prozima univerzum, da bi onda intuicija psotala nesto drugo, ne neka neosnovana i zanemarljiva pojava, vec nesto ozbiljno i sto se moze primeniti.
Takodje, verujem da izreka "Um caruje, snaga klade valja", ima mnogo dublje znacenje.![]()
Da, definitivno nismo svesni potencijala ljudskog uma, ali za početak je sasvim dovoljno biti svestan. Sila koja prožima univerzum je ista ona koja prožima naš svet i nas same, jer mi jesmo deo univerzuma. Osnovni problem je taj što je čovek stekao vremenom nezavisnost od svega, iliti bolje reći odvojenost, tu se intuicija zagubila, ali srećom, ne i nestala. Svako s'vremena na vreme oseti fragment tog esencijalnog dela nas koji smo tako bezosećajno zanemarili, svako je sebi rekao, naročito nakon nekog lošeg iskustva, "duboko u sebi sam znala/znao da će se ovako nešto desiti". Valjda se vekovima valja od usana do usana ona svima poznata "shatiće ona/on, ali će biti kasno" ... to je ono što nam je ostalo od intuicije, na žalost. Svetla tačka u tome je što se može raditi na tome, a kada god radimo na sebi, nikada nije uzaludno i bez rezultata