Zašto muškarac prestaje da voli Pablo Pikaso

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
73.138

ZAŠTO MUŠKARCI U JEDNOM TRENUTKU PRESTANU VOLJETI SVOJE ŽENE – MUDAR CITAT PABLA PIKASA​

izvor OazaZnanja

Tema kako brza ljubav nestaje u braku već dugo intrigira mnoge autore romana i redatelje filmova.
Slika-zaslona-2023-10-31-u-18.12.04.png

Iako su knjige i filmovi često ispunjeni dramatičnim pričama o muškarcima koji napuštaju svoje žene zbog mlađih ljubavnica ili čak dadilja njihove djece, stvarnost često sliči ovim pričama. Mnogi muškarci, nakon dugogodišnjeg braka, osjećaju potrebu za novim početkom, tražeći svježu priliku i promjenu u životu.
U tom procesu, možemo prepoznati dvije vrste muškaraca: osvajače i buntovnike, te one koji su skloni skromnom životu i koji su zadovoljni malim stvarima, često se paralelno suočavajući s jakim ženama u svom životu. Osvajači i buntovnici obično nikada nisu zadovoljni onim što imaju i uvijek tragaju za više i bolje. Oni često vide žene kao privremene pratitelje na svojem putu, nevezane za trajnostni odnos.
S druge strane, postoje muškarci koji su zadovoljni s malo i koji su spremni cijeniti snažne žene koje dijele njihov život. Uprkos razlikama između ovih dviju vrsta muškaraca, oboje mogu osjećati ljubav prema svojim partnericama, svaka na svoj način. No, postoji dublja dimenzija u odnosima muškaraca i žena, posebice u dugim brakovima.


Vremenom, žena može izgubiti svoj status muze i predmeta žudnje, postajući više suputnica na koju se muškarac oslanja. Promjene se mogu dogoditi uprkos naporima koje žena ulaže da zadrži privlačnost u očima svog supruga. Iako su moguće radikalne promjene u izgledu ili ponašanju, one često neće vratiti izgubljenu strast.
Kad muškarac izgubi interes za ženu, to može biti vrlo teško vratiti. Iako će se ponekad muškarci uvjeravati da i dalje vole svoje supruge, to može biti više povezano s njihovom ovisnošću o poznatom i udobnom životu koji su izgradili zajedno.
Pablo Picasso je dao zanimljivo uspoređivanje odnosa između muškarca i žene: “Ako želite zadržati sjaj na leptirovim krilima, ne dirajte ih.” Ovaj citat sugeriše da su muškarci često privučeni stvarima koje ne mogu imati i onima koje se boje izgubiti.
Odnos između muškaraca i žena, pogotovo u dugim brakovima, može biti složen, a svako iskustvo je jedinstveno. Važno je pridavati pažnju i brigu odnosu i raditi na njemu kako bi se održala duboka i iskrena povezanost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa/Sponsored ads:

Izvor: svezazenu.net
https://www.svezazenu.net/2023/10/zasto-muskarci-u-jednom-trenutku.html
 
Poslednja izmena:

Back
Top