Zašto ljudi mrze Novaka Đokovića?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato što je hteo da ne ispadne kao nekakav drkoš koji koristi priliku da proziva i napada čoveka, kao da je učinio baš nešto strašno.
Hah ne. Nije stvar u onome sta nije rekao vec sta jeste rekao. Nazivati Srbe i Hrvate istim je po meni prosto izraz nepostovanja prema oba naroda i njihovim posebnostima. Ja nisam isto sto i Hrvati i ne volim da mi neko govori suprotno. Ne mislim da je to uradio namerno ali je prosto odabir reci bio nespretan. Naravno to je samo moje misljenje, meni je zasmetalo, drugom mozda nije.

Други су пак забраздили у аутошовинизму и не могу се помирити што је Новак такав какав јесте, велики шампион и велики родољуб, који ће све чинити на афирмацији Србије, Српске, свог рода, који ће 2020-е подржати величанствене литије и одбрану светиња у Црној Гори, који неће никад заборавити то наше Косово, наше исвориште и наше мјесто распећа, такве “гријехе” та дружина опсједнута самопорицањем Новаку не може опростити.
Вјера и рационално расуђивање су често у раскораку. Рационално расуђивање нагиње често комформизму, бирању "линије мањег отпора", ако си спортиста, тенисер, држи се свох посла, ударај лоптицу и гракчи оно што свјетина жели чути, ако је глобална медијска машинерија у неком спору заузела једну страну ко си ти мали мишу да тјераш супротно. Многи би бирали тај лакши, лагоднији, исплативији пут, али Новак није као многи.
Он ће увијек казати оно у шта вјерује, па нека кошта колико кошта, и у Паризу, земљи Франачкој, гдје бије своју спортску битку, неће заборавити свој род, зато и сматра да је обавезан скренути пажњу на страдање наших сународника на том нашем Косову, зато ће и поручити у инат пакосницима "Косово је :heart: Србије". Није то рационално, може имати само штете, изазвати гњев моћника који ће му загорчати живот, преко медија појачати притисак који ће му донијети душевни немир и одмоћи у његовој мисији. Но Новак је такав, његов пут је увијек тежи пут, зато и јесте јединствен.

Hah ne. Nije stvar u onome sta nije rekao vec sta jeste rekao. Nazivati Srbe i Hrvate istim je po meni prosto izraz nepostovanja prema oba naroda i njihovim posebnostima. Ja nisam isto sto i Hrvati i ne volim da mi neko govori suprotno. Ne mislim da je to uradio namerno ali je prosto odabir reci bio nespretan. Naravno to je samo moje misljenje, meni je zasmetalo, drugom mozda nije.

Nije uopšte bilo ni upućeno tebi, već onome ko je grešku napravio. Iz te perspektive treba da posmatraš, a ne svoje.

Посвећеност одабраном позиву тражи и одрицање од много чега, жртвовања многих ствари, ужитака, па и када је у питању образовање. Ипак, Новак збори пет свјетских језика + још шест у довољној мјери да одговара на питање новинара. Изузетно интелигентан (и иначе достићи висок ниво у ментално захтјевном спорту какав је тенис захтијева поред предиспозиција, посвећености и висок IQ, они који мисле да не захтијева, не разумију те релације), сад што се трпа у ствари које и не разумије баш најбоље, шта да се ради. Уосталом и о тенису и о спорту уопште су најгласнији они оперисани од спорта.

Nisam insinuirao da nije inteligentan. Možda je nešto zvučalo tako, ali dosta je složenije to.

Ali jeste činjenica da drugi sportisti (da, znam da ima i potpunih budaletina među uspešnima, navođenje tih primera neće poreći ono što sam napisao) ili uopšte ljudi jesu svesni da im nešto nije fah i, čak i ako imaju neke stavove, drže ih privatno tj. ne iznose u javnost. Zato što su svesni štete koju takve stvari mogu proizvesti, jerbo ljudi neke popularne ličnosti koje imaju gotovo pa kultni status vrlo neobjektivno i strastveno prate, pa i trude se da ih na neki način i kopiraju. Hoću reći, javne ličnosti moraju biti svesne i odgovornosti koje nosi reč koju izgvoore u javnosti, pa i štete koju mogu na taj način napraviti.

A kao drugo, takvim kontroverznim postupcima, dezavuišu i nešto drugo što bi bilo inače pohvalno. Primera radi, kada Đoković u Parizu kaže Kosovo je :heart: Srbije, posle toga može da ide to je onaj sa vrha bosanskih piramida. Dakle, nevažno je. Tj. sabotira samog sebe.

.....da, znam da ima i potpunih budaletina među uspešnima,
Постоје спортови у којима спортисти са скромнијим IQ могу бити успјешми, постоји и спортови (бокс) који на жалост узрокују ментална оштећења, но да би у тенису достигли сам врх, тражи ипак одређени интелект.
.... može da ide to je onaj sa vrha bosanskih piramida.
Пази, мораш бити свјестан да су људи који су тако успјешни, не само спортисти него и други, посвећени и фокусирани одабраном позиву и који живе таквим интензитетом као Новак гдје једноставно не могу узети дан предаха и ставити прст на чело (зато се многим спортистима како заврше каријеру отвори свијет и дође до хипер сазријевања што опет зна некад зна имали рђав наставак) да пресаберу шта се око њих дешава, и метом и жртвом бројних хохштаплера и смутњиваца, и оне секташке протуве Пепе Иназа и оног Дамјановића и бројних других. Временом зажале због тога што су ушли у коло са тим лешинарима, само је ? колико ће им то штету донијети.
Што се тиче приче са Семиром пирамидом, сигурно има штете, да ли му на неки начин (по питању унутрашњег мира) помаже, тешко је рећи и то је опет прича о раскораку вјере и рационалног расуђивања.
У питању је баш специфичан однос о којем нећу писати а и нема сврхе јер би мало ко разумио, у сваком случају тај Семир је најбезазленији и најмања штеточина од свих лешинара који су скрвили да се окористе од великог шампиона.

Постоје спортови у којима спортисти са скромнијим IQ могу бити успјешми, постоји и спортови (бокс) који на жалост узрокују ментална оштећења, но да би у тенису достигли сам врх, тражи ипак одређени интелект.

Пази, мораш бити свјестан да су људи који су тако успјешни, не само спортисти него и други, посвећени и фокусирани одабраном позиву и који живе таквим интензитетом као Новак гдје једноставно не могу узети дан предаха и ставити прст на чело (зато се многим спортистима како заврше каријеру отвори свијет и дође до хипер сазријевања што опет зна некад зна имали рђав наставак) да пресаберу шта се око њих дешава, и метом и жртвом бројних хохштаплера и смутњиваца, и оне секташке протуве Пепе Иназа и оног Дамјановића и бројних других. Временом зажале због тога што су ушли у коло са тим лешинарима, само је ? колико ће им то штету донијети.
Што се тиче приче са Семиром пирамидом, сигурно има штете, да ли му на неки начин (по питању унутрашњег мира) помаже, тешко је рећи и то је опет прича о раскораку вјере и рационалног расуђивања.
У питању је баш специфичан однос о којем нећу писати а и нема сврхе јер би мало ко разумио, у сваком случају тај Семир је најбезазленији и најмања штеточина од свих лешинара који су скрвили да се окористе од великог шампиона.

Pa čekaj, evo, koliko ima da se Divac ne bavi sportom više?

Koja glupost. Evo jesu li Anu Ivanović mrzili dok je bila prvakinja?
Нису стигли, сувише кратко се задржала на првој позицији ;) Иначе би вероватно добила нож у леђа као Моника Селеш. Иначе, не мислим ја да Новака мрзе што је Србин, зато што нешто посебно мрзе Србе. Исто би га мрзели и да је Индус или Етиопљанин;)

Imao je više nego dovoljno vremena da se raspameti i presabere, složićeš se, pretpostavljam.
Ма не знам у ком смјеру нишаниш. Написао сам у посту
...зато се многим спортистима како заврше каријеру отвори свијет и дође до хипер сазријевања што опет зна некад зна имали рђав наставак..
И то јесте по мом мишљењу (а познавао сам и познајем подоста остварених спортиста) тако. Но и спортисти су као и уопште људи, има их разноразних, различитих карактера, схватања, скрупула, неки остану вјерни својим коријенима, други направе отклон, неки су родољуби, други знају скренути мрачним путем аутошовинизма. И та прича након сопортске каријере зна имати различит насзавак, зависи пуно и од профила личности.
И у спорту зависи да ли вам је одабрани спорт (или позив уопште) циљ или средство до циља. Новаку је, а чим се са толико ентузијазма бори да се поправи статус и оних тенисера који нису у врху, циљ, Дивцу ипак бјеше, посебно у другој фази спортске каријере, односно функционера, средство до циља.
Уопште Новак и Дивац су двије различите личности, различитих приоритета, два пола, не мислим да нам на овој теми уврштавање Дивца у причу може помоћи.

Ма не знам у ком смјеру нишаниш. Написао сам у посту

И то јесте по мом мишљењу (а познавао сам и познајем подоста остварених спортиста) тако. Но и спортисти су као и уопште људи, има их разноразних, различитих карактера, схватања, скрупула, неки остану вјерни својим коријенима, други направе отклон, неки су родољуби, други знају скренути мрачним путем аутошовинизма. И та прича након сопортске каријере зна имати различит насзавак, зависи пуно и од профила личности.
И у спорту зависи да ли вам је одабрани спорт (или позив уопште) циљ или средство до циља. Новаку је, а чим се са толико ентузијазма бори да се поправи статус и оних тенисера који нису у врху, циљ, Дивцу ипак бјеше, посебно у другој фази спортске каријере, односно функционера, средство до циља.
Уопште Новак и Дивац су двије различите личности, различитих приоритета, два пола, не мислим да нам на овој теми уврштавање Дивца у причу може помоћи.

Ma mislim na to što je Divac upao u izvesne sektaške vode, piramidalne, iste u koje upada i Đoković.

Ma mislim na to što je Divac upao u izvesne sektaške vode, piramidalne, iste u koje upada i Đoković.
Ма нисам то ни "регистровао", заиста немам појма. Како написах, Дивац је скроз други профил личности, не искључујем да је ушао у ту причу срачунато и да је то само средство до циља.

Нису стигли, сувише кратко се задржала на првој позицији ;) Иначе би вероватно добила нож у леђа као Моника Селеш. Иначе, не мислим ја да Новака мрзе што је Србин, зато што нешто посебно мрзе Србе. Исто би га мрзели и да је Индус или Етиопљанин;)

Drzala je prvo mesto 12 sedmica, svaka cast...to je bilo 2008 da bi vec 2009 bila van top 20.

Da ne spominjem slikanje sa Clintonom.

Ма нисам то ни "регистровао", заиста немам појма. Како написах, Дивац је скроз други профил личности, не искључујем да је ушао у ту причу срачунато и да је то само средство до циља.

Ja se izvinjavam za citiranje tabloida kao izvor, ali u nedostatku vremena i strpljenja, ukratko: https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3724495/vlade-divac-i-njegova-supruga-skupljaju-novac-za-sektu

I on i njegova supruga nisu hrišćani, već pripadnici Mohanđijeve sekte.

Imaju i Đokovići veze sa njima, mada ne intenzivne kao Divac.

P. S. Izvinjavam se ako je previše skretanje sa teme, ali ja se bukvalno bavim sektama, tako da su mi polje interesovanja dosta. Pratim ih, analiziram, dekonstruišem, itd...

Ja se izvinjavam za citiranje tabloida kao izvor, ali u nedostatku vremena i strpljenja, ukratko: https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3724495/vlade-divac-i-njegova-supruga-skupljaju-novac-za-sektu

I on i njegova supruga nisu hrišćani, već pripadnici Mohanđijeve sekte.

Imaju i Đokovići veze sa njima, mada ne intenzivne kao Divac.
Ђоковићи ако имају везе са тим секташким протувама, само ће Новаку донијети штете.
Што се тиче Дивца, без обзира што је као спортиста прославио српску кошарку, на тај начин допринијео и промоцији Србије па се уздржавам од погрдниојих етикета, у питању је ипак мутан тип. Поновићу, не искључујем да је ушао у ту причу срачунато и да је то само средство до циља.

Veliki je sportski as koji ce biti zapisan u analima svetskog tenisa.
Mogu da ga ne vole ali ne vidim razlog da ga mrze..

Vidi lakse ti je osporit neciju velicinu nego je uzeti kao uzor.Jer ako ti je uzor neko ko leti visoko onda i ti ces jednog dana letjeti visoko.Al za to treba mnogo odricanja zrtve,znoja itd...

Mnogo je lakse kupiti cips smoki,pivo sjesti za komp osporavati sampiona ili gledati mec na tv i navijati da izgubi

Ljudi navijaju za svoje favorite Nadala i Federera itd... to su ovi teniseri malo lošiji od Noleta.
Njima pevaju pesme i mitove a Đokoviću skandiraju Uaaaaaa!!!
Ništa neobično u sportu.

Mada ima i Đoković dosta stranih navijača.

GOAT!:ok:

FyXTs4kWIAAtAGF.jpg

Djoković proslavio srpski narod u svetu.
Srbi (obicne osobe` vecina) su toliko siromasni da nemaju pasoše kako bi putovali te im nista to ne znaci ako te bas zanima.

Al' znaci pravoslavlje dok ga Novak uz Jelenu negiraju nekrstavanjem dece do skoro uz meditaciju nosenje kristala crvenog konca oko ruke uz gurua Mohandjija sto je sve znak sluzenja zlu.

Screenshot_20230615-132617_Twitter.jpg

(Danas zlo dozvoljava veru kao pozeraj za naivne za javnost al' sustinski se sluzi zlu veoma ocigledno.)

Poslednja izmena:
Federeru nikada nisu napravili docek na trgu kada osvoji grendslem.Nadalu takodje u Spaniji nisu napravili docek na trgu kada osvoji grendslem.

U Spaniji jedino docek na trgu dobiju fudbaleri kada osvoje Ligu Sampiona ili Mundijal ,Euro.Tenis im je smijesan ,iako postuju Nadala al opet ne navijaju ni svi Spanci za Nadala.U Kataloniji ne navijaju za njega

Zezaju se sa tenisom,udjite na njihove sportske portale tipa Marca ili As.

Pa kada su vijesti iz Tenisa imate najvise do hiljadu ili 2 komenatara na najcitaniju vijest o tenisu nemate millionske preglede tensikih vijesti,dok imate i vijesti gdje imate par stotina komenatara

Zamislite koliko je to nevidjeno mali broj ljudi za tako veliku zemlju koja ima preko 40 miliona ljudi.

A u fudbalu svaki klip ili vijest ima milionske preglede to su ludacki brojevi.Oni ne mogu da vjeruju da u Srbiji ljudi prave docek na trgu zbog uspjeha tenisera rugaju se tome.Nebitan sport,msm bitan je kada nisi broj 1 u fudbalu ili eventualno kosarci

Poslednja izmena:
Srbi (obicne osobe` vecina) su toliko siromasni da nemaju pasoše kako bi putovali te im nista to ne znaci ako te bas zanima.

Al' znaci pravoslavlje dok ga Novak uz Jelenu negiraju nekrstavanjem dece do skoro uz meditaciju nosenje kristala crvenog konca oko ruke uz gurua Mohandjija sto je sve znak sluzenja zlu.

Pogledajte prilog 1360649

(Danas zlo dozvoljava veru kao pozeraj za naivne za javnost al' sustinski se sluzi zlu veoma ocigledno.)
Crveni konac nose Jevreji to se nosi protiv uroka.

Back