Zašto ljudi mrze Novaka Đokovića?

pa da, to je bilo vreme kad je austalija bila konstantno u lockdownima a onda dolazi najpoznatiji avaks da igra.
populisticka mera njihove vlade koju su, kao i svaku populisticku meru, posle skupo platili kod biraca jer (zamisli) postoje institucije.
Pises gluposti jer se opet vracamo na staro, ne znas da citas. :)
Australija je pokazala da ne postoje institucije; sud je presudio u njegovu korist a ministar iskoristio kolonizatoraki relikt i pravo da se stavi iznad zakona i pravde.

btw. Avaks je avion, termin koji trazis je antivax.

Jesi Novaka, a coveka ne poznajes.
Не њега већ један сегмент његове личности и наступ у јавности.

Komentarises ga na osnovu medija koji su isto u sluzbi velikog biznisa i novca; zato ona poslednja recenica.
Коментаришем га на основу његовог понашања, а не некаквих медија. Шта и њему говоре у медијима њихови уредници, аналитичари и коментатори, ме не занима нити пратим. Говорим искључиво о ономе што потиче од њега лично, путем медија наравно пренесено у јавност, а то је сељоберизам и то не би ни био толики разлог за критику, да не долази до изражаја онда кад у јавности представља моју земљу и народ. Тиме се изједначава са Брнабићкиним ,,говнари једни" сељоберизмом, Николићевим ,,јeбаћу ти ја мaтер на изборима" сељоберизмом, итд.

Не њега већ један сегмент његове личности и наступ у јавности.

Коментаришем га на основу његовог понашања, а не некаквих медија. Шта и њему говоре у медијима њихови уредници, аналитичари и коментатори, ме не занима нити пратим. Говорим искључиво о ономе што потиче од њега лично, путем медија наравно пренесено у јавност, а то је сељоберизам и то не би ни био толики разлог за критику, да не долази до изражаја онда кад у јавности представља моју земљу и народ. Тиме се изједначава са Брнабићкиним ,,говнари једни" сељоберизмом, Николићевим ,,јeбаћу ти ја мaтер на изборима" сељоберизмом, итд.
Pa sta ti onda nije jasno iz prvog komentara gde sam napisao da je ocigledno da se nisi bavio takmicarskim sportom.
Ja ne znam nikog a da nije opsovao u žaru takmicenja/borbe.
Ti poredis sportistu na terenu za vreme meca i politicare i njihove javne izjave.
Jedno sa drugim nema logike i ne secam se da je Novak bilo kad pre i posle meca ruzno rekao ili nekog uvredio za toliko godina karijere koja traje.

Ja ne znam nikog a da nije opsovao
Ти иначе знаш све такмичаре који су икад живели и како су се понашали, а то што неко псује у жару борбе је оправдање за сељоберизам. Тако исто знаш изгледа и то да ја не познајем Новака и да се никад нисам такмичио ни у чему. Пуно тога ти знаш, што је врло симптоматично.

Ти иначе знаш све такмичаре који су икад живели и како су се понашали, а то што неко псује у жару борбе је оправдање за сељоберизам. Тако исто знаш изгледа и то да ја не познајем Новака и да се никад нисам такмичио ни у чему. Пуно тога ти знаш, што је врло симптоматично.
Izvinite gospodine Spaski, nisam vas odma prepoznao. :)

Pogledajte prilog 1349365

Istraživanje je pokazalo da je Novak Đoković najomraženiji teniser na društvenim mrežama.
Kako je istraživanje World Sports Network (WSN) pokazalo da najviše negativnih komentara na društvenim mrežama ljudi upućuju srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Đoković u proseku dobija 15 odsto negativnih tvitova naspram 11 odsto negativnih objava na Fejsbuku.
Na poziciji broj dva je Stefanos Cicipas sa 11 odsto odnosno 7 odsto negativnih objava na Tviteru i Fejsbuku, a iza njih su Kameron Nori, Karlos Alkaras, Danil Medvedev i Kasper Rud.

WSN je tim povodom izbacio tekst u kome su pokazali rezultate ovog istraživanja pod nazivom "Novak Đoković je najomraženiji na društvenim mrežama".
link

Glupira se dosta, kao neki klovn. Strašno je infantilan; nekima je to smešno, ali drugi smatraju da ne dolikuje odraslom čoveku, odnosno niko mu ne bi zamerao da ima npr. 18 godina.

Uz to, hvata se za svaku moguću glupost i teoriju zavere. Ni razni drugi sportisti svetskog glasa nemaju neko baš dobro obrazovanje, ali pojedini su po tom pitanju ili skromni, ili znaju gde im je falinka (Đoković je jedva ikakvu školu završio uopšte) pa o tome ćute, zato što znaju gde su im slabosti i igraju na svoje snage, a Đoković je sve-ja-znam-i-sve-ću-tu-objasnim tip. Bilo da govorimo o Kleopatri i Isusu Hristu, o piramidama u Bosni, Jovanu I. Deretiću, vanzemaljcima, gušterima,...jedino još nisam još čuo jeste da tvrdi da je zemlja ravna ploča, što je valjda uz toliko prekookeanskih letova verovatno slabo za očekivati, ali uopšte se ne bih iznenadio. Verovatno ga na društvenim mrežama dosta pljuju i zato što je antivakser.

Kod nas uz naše medijske standarde i kanale kao što je Happy i pravu pošast samozvanih YouTube eksperata, verovatno je teško razumljivo zato što mu takve kontroverzne stvari samo podižu preglednost i popularnost. Ali nije tako svuda van.

Inače, dosta njegovog č/lud/nila potiče od njegove supruge, tako da ne treba baš njega ili njegove roditelje mnogo kriviti. Ona je stvarno opičena kao struja.

Јокићу кад игра нигде не пише да је Србин, нити наступа као Србин, већ као члан свог кошаркашког тима.
Новак наступа као Србин.
Koja glupost. Evo jesu li Anu Ivanović mrzili dok je bila prvakinja?

Pa da, sah je jedini sport koji moze da zadovolji tvoje standarde.
Ovo ostalo sto pises nema veze sa realnoscu.
Па си зато одлучио да без икаквог основа моје речи тумачиш како ти воља и представљаш их као критику прво тениса па после Новака?

Koja glupost. Evo jesu li Anu Ivanović mrzili dok je bila prvakinja?
Што им рушиш Снешка, нас Србе једноставно мрзе јер смо Срби и крај приче, помири се с тим и не дозвољавај логици да буде препрека самообмани.

Glupira se dosta, kao neki klovn. Strašno je infantilan; nekima je to smešno, ali drugi smatraju da ne dolikuje odraslom čoveku, odnosno niko mu ne bi zamerao da ima npr. 18 godina.

Uz to, hvata se za svaku moguću glupost i teoriju zavere. Ni razni drugi sportisti svetskog glasa nemaju neko baš dobro obrazovanje, ali pojedini su po tom pitanju ili skromni, ili znaju gde im je falinka (Đoković je jedva ikakvu školu završio uopšte) pa o tome ćute, zato što znaju gde su im slabosti i igraju na svoje snage, a Đoković je sve-ja-znam-i-sve-ću-tu-objasnim tip. Bilo da govorimo o Kleopatri i Isusu Hristu, o piramidama u Bosni, Jovanu I. Deretiću, vanzemaljcima, gušterima,...jedino još nisam još čuo jeste da tvrdi da je zemlja ravna ploča, što je valjda uz toliko prekookeanskih letova verovatno slabo za očekivati, ali uopšte se ne bih iznenadio. Verovatno ga na društvenim mrežama dosta pljuju i zato što je antivakser.

Kod nas uz naše medijske standarde i kanale kao što je Happy i pravu pošast samozvanih YouTube eksperata, verovatno je teško razumljivo zato što mu takve kontroverzne stvari samo podižu preglednost i popularnost. Ali nije tako svuda van.

Inače, dosta njegovog č/lud/nila potiče od njegove supruge, tako da ne treba baš njega ili njegove roditelje mnogo kriviti. Ona je stvarno opičena kao struja.
Plus stalno urla na publiku, sudije i stručni tim. Lomi rekete i slično, psuje na terenu. Sklon nacionalizmu, teorijama zavera i protiv je vakcinacije. Zameraju mu i da se se prenemaže (kontroverze oko povreda, umora itd). Mnogi misle i da je lažnjak (divljak oji glumi kulturicu pred kamerama) i slično. A da ne govorim što se zamerao libtardima na zapadu zbog raznih "mačo" izjava.

Sve u svemu njegov svetonazor se razlikuje od većine, bar na zapadu, i zato nema podršku.

.....Đoković je jedva ikakvu školu završio uopšte
Посвећеност одабраном позиву тражи и одрицање од много чега, жртвовања многих ствари, ужитака, па и када је у питању образовање. Ипак, Новак збори пет свјетских језика + још шест у довољној мјери да одговара на питање новинара. Изузетно интелигентан (и иначе достићи висок ниво у ментално захтјевном спорту какав је тенис захтијева поред предиспозиција, посвећености и висок IQ, они који мисле да не захтијева, не разумију те релације), сад што се трпа у ствари које и не разумије баш најбоље, шта да се ради. Уосталом и о тенису и о спорту уопште су најгласнији они оперисани од спорта.
Verovatno ga na društvenim mrežama dosta pljuju i zato što je antivakser.
Ух Боже. Аман није, сам је рекао ко зна колико пута "нисам антиваксер".

Ух Боже. Аман није, сам је рекао ко зна колико пута "нисам антиваксер".

To što je negirao ne sprečava ljude da ga pljuju za to.

Npr. prof. Miloš Ković je mnogo puta negirao da je desničar i izrazio se kao neko ko je decidno pristalica levičarske ideologije, pa opet ništa i kao desničara ga opisuju kako protivnici, tako i simpatizeri.

Уопште, сваки спортисти који достигне висине у одабраном спорту, временом ће доћи на удар и бити изложен анимозитету из разлога разноразних. Од те судбине нико не може побјећи. Како ће се носити са теретом својих спортских достигнућа и како ће носити свој крст, до сваког је засебно, ту зависи и од менталног склопа тих личности.

Новак је по много чему посебан, атипичан у свијету спорта. Бије своје битке, на тениском терену и ван њега, његов пут је увијек тежи пут, бори се свим срцем и са фанатичном преданошћу за оно у шта вјерује. На другој страни робује моралним скрупулама, сусретљив, уљудан, љубазан према свима, природан, једноставан, сви који су га имали прилике упознати, прозборити неколико реченица, одушевили су се колико је готиван.

Има он и своје "гријехе", није да нема, које је тешко опростити, што је остао тако једноставан, привржен увијек својој земљи, свом роду, поријеклу, традицији, крсној слави, што се није одродио и не тежи бити оно што бити не миоже попут неких случајних Срба који се упиру напрвити отклон од свог насљеђа и своје нарави, већ је наопротив остао то што јесте, вјеран свом извору, вјеран истинским вриједностима у које вјерује.
Велики спортиста и шампион, људска величина, велики хуманиста и велики српски родољуб.

Како написах, сви велики спортисти који достигну те висине временом се нађу на удару. Двојаки су мотиви анимозитета из бијела свијета. Ту су љубитељи спорта који баш не могу сварити што је успјешнији од њихових миљеника, такви навијају увијек против Новака, радују се сваком Нолетовом посртању али га и поштују што некад прерасте у дивљење.
Ови други пак не могу Новаку опростити што је уздрмао постављени систем вриједности, о супериорним западњацима и инфериорним источњацима, што је нарушио постављена скарадна правила игре и што се бори за оно у шта вјерује, и истинске вриједности и бољи статус спорта којем је посвећен.

Када је пак у питању анимозитет у српском корпусу према Новаку, опет су разлози двојаки. Једнима је водиља завист и злоба, не могу прихватити да је неко тако успјешан, ти ће у сваком поступку, гесту, изјави наћи нешто рђаво.
Други су пак забраздили у аутошовинизму и не могу се помирити што је Новак такав какав јесте, велики шампион и велики родољуб, који ће све чинити на афирмацији Србије, Српске, свог рода, који ће 2020-е подржати величанствене литије и одбрану светиња у Црној Гори, који неће никад заборавити то наше Косово, наше исвориште и наше мјесто распећа, такве “гријехе” та дружина опсједнута самопорицањем Новаку не може опростити.

Не мари, превише је Новак велики да би му наштетили пасјалуци и зли језици малих људи.

Sto se mene tice vise puta nas je uporedio sa Hrvatima. To i jos mnogo stvari ali od tada mi je antipatican. Spiker na turniru ga je greskom nazvao "hrvatskim teniserom" a ovaj odgovorio da je srpski teniser ali kao "to je isto". Naravno ne bih rekao da ga mrzim, ne bih cak rekao ni da ga ne volim. Rekao bih samo da mi je antipatican. Novak svakako ima gomilu stvari koju je uradio a koje su pohvalne.

Sto se mene tice vise puta nas je uporedio sa Hrvatima. To i jos mnogo stvari ali od tada mi je antipatican. Spiker na turniru ga je greskom nazvao "hrvatskim teniserom" a ovaj odgovorio da je srpski teniser ali kao "to je isto". Naravno ne bih rekao da ga mrzim, ne bih cak rekao ni da ga ne volim. Rekao bih samo da mi je antipatican. Novak svakako ima gomilu stvari koju je uradio a koje su pohvalne.

Pa ustao je da se ispravi. Vrlo civilizovano je odgovorio; ti pričaš kao da je na hrvatski teniser odćutao i samo sedeo.

Back