Zasto ljudi guse?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Sigurno ste bili sa nekim ko gusi, ili ste vi mozda gusili nekog, pa me zanima sta je po vasem misljenju gusenje u vezi, i zasto ljudi guse?
Guse li zato sto previse vole, nemaju svoj zivot pa traze nekog da im bude sve na svetu ili jednostavno vole na svoj neki nacin?
Sta vi mislite?

pa prvo neko ih pushta
drugo nekad je do tebe, npr ne koristis opciju ignore mozda bi ti olaksala, ti si taj koji se izlazes tome
ali gushe... pa ne znam u zbunu sam nekom a valjda su mi otishli resursi da budem kako treba ili kako mislim da treba... ili inercija jer nesto sipas na pogresnom mestu, neka vrsta agresije ali naivna jer neko moze da te shutne... mozda oces taj shut
malo nekog stavis pred odluku
mislim mogu biti kako treba ali dozvolim sebi, npr nekad sam bila pazljivija mislim... znaci sad mi se cini ovako b itnije pa nek ide zivot
pomesali su se us vakom slucaju i nisu svima dosadni

Sigurno ste bili sa nekim ko gusi, ili ste vi mozda gusili nekog, pa me zanima sta je po vasem misljenju gusenje u vezi, i zasto ljudi guse?
Guse li zato sto previse vole, nemaju svoj zivot pa traze nekog da im bude sve na svetu ili jednostavno vole na svoj neki nacin?
Sta vi mislite?
obicno gusi previse obracanja paznje i finoca..kad se izdrkavas kako ti se digne nema sanse da ugusis..sve je to poput ljubomore i potrebe nekog da nas zabavlja nezrelo

Sta vi mislite?

Mene su na neki fini način gnjavili kao kakvo detence, pazili & mazili, oni koji su me istinski voleli. I meni je prijala ta ušuškanost. DIiiiiiiiiiiiiiivna pažnja. Klasično udavili i gušili u tom emotivnom odnosu, nisu. Možda me nisu baš uvek kapirali ili ja njih, pa je tako izgledalo ili delovalo, pokušaj da nešto dočaraš, prikažeš, pojasniš, šta znam.

Ono što je bilo kao u prošlom životu i neki ružan san iz kog i dan danas ne mogu da se povratim onako baš u potpunosti...pa, otprilike gušenje tipa: "Ne tako, nego ovako...Ja sve to znam najbolje. A, što nećeš to...Jao, ovo je baš lepo, zašto ne sada, zašto nećeš to..."

Eto to. Davi me & guši, kada neko tera samo po svom. Kada hoće sve i odmah, kao da sutra ne postoji. Kada neko ima crtu ličnosti teške sujete. Dominantnost. A, ako ne, u protivnom, kao šta? Ne valjam? E, pa dobro. Ne valjam...:mrgreen:

To me guši, davi, ne da disati...uređenost nečega, gde ja samo trebah da aminujem, da se povinujem koji đavo će ga znati. Kada trebam očito da izgubim svoje ja, ili da budem neko ko će ići niz dlaku.

E, pa neće da može. :mrgreen:

Guše...i dave...zato što te istinski ne vole. Jer neko ko te voli, te pusti da se razmašeš, u smislu poštuje te i ceni. Od onoga šta jesi, do onoga šta te interesuje. Šta su ti želje, htenja. Čemu stremiš i čezneš. A, sve ono drugo nije volenje, nego davljenje. Nego gušenje jer je atak na tebe, u pokušaju da te pripitomi, izdresira, sebi prilagodi i po svojoj potrebi ukalupi.

Pa, hoćeš - nećeš.

Uvek ima...Ko hoće. Zato i nema..tolike brige.

Samo vole da vole. Ali, zapravo...umeti, kao umeti, pa voleti...E, to ne umeju.

:hvala:

Sta vi mislite?
postoje ljudi dramaticari, i uglavnom su ti takvi ugusitisi. meni ne prija, ali ima ljudi kojima je to znak paznje, ljubavi i naklonosti.
razlog? kulturoloski ili je neko takav jednostavno po svojoj prirodi... ne znam kako to izgleda kod zene, al kod muskarca je prava katastrofa kad se pojavi ni od kuda i ko da te cuma zajahala :))) mada nesto ne nalecem na te daveze, niti sam sa takvima u vezi, al cak i kod prijateljstva....zzzzzz.....e da to su oni ljudi koji te svako malo zivkaju na telefon, salju mejlove poruke i slicno...i koje generalno ne mozes da skines sa grbace tek tako :sad2:

Guše oni koji nemaju nikakva druga interesovanja ili preokupacije, sem davljenja ,,voljene" osobe...A, možda i ostalih bližnjih, šta znam...Ne volim preopširne ljude-mene čak i to guši-kada neko krene da priča od kulina bana, dobijem tikove dok ga slušam...O ozbiljnijim gušenjima-ne smem ni da pomislim, ono tipa: dvoje kao du vezani pupčanomvrpcom, psihopatologija.

Postoje nekoliko vrsta gusenja :)
Smarac- onaj ko prica i smara sa stvarima koje tebi nisu interesantne i pri tom ne zna za granicu (ali tu verovatno i tesko da dolazi do neke veze)...
Neko ko je previse posesivan,tj. nema poverenje, opsesivno-ljubomoran, koji tera po svom bez imalo tolerancije i uvazavanja, koji ne postuje drugog kao posebnu licnost sa nekim razlicitim potrebama i zeljama, neko ko smatra sebicno da se nesto podrazumeva,a nije transparentan, pa ako ne dobije "igracku" iz ovih stopa padne u histeriju i "cmizdrenje" kao neka infantilna osoba...i tako... :lol:

Sta vi mislite?

nemam osecaj kad gushim :lol:
a shto se gushacha tiche... laganim pokretom leve obrve stavim do znanja da ne mogu vishe.... ako to ne pali, onda sam malo bezobrazna...

Sta vi mislite?

Nisam bila. Mislim da ni ne gusim. Previse volim svoju slobodu, u smislu slobode kretanja, druzenja,... Inace, u vezi mi jako smeta konstantno zivkanje, ucestalo slanje poruka, pitanja "gde si bila/bio; sa kim,..." Ne volim proveravanja, preturanje po dzepovima, zalazenje u tudje profile, telefone,... Ne moramo ni da se cujemo bas svaki dan.
Zapravo, najvazniji mi je osecaj sigurnosti. A to ne obavezuje konstantnu prisutnost.

Postoje nekoliko vrsta gusenja :)
Smarac- onaj ko prica i smara sa stvarima koje tebi nisu interesantne i pri tom ne zna za granicu (ali tu verovatno i tesko da dolazi do neke veze)...
Neko ko je previse posesivan,tj. nema poverenje, opsesivno-ljubomoran, koji tera po svom bez imalo tolerancije i uvazavanja, koji ne postuje drugog kao posebnu licnost sa nekim razlicitim potrebama i zeljama, neko ko smatra sebicno da se nesto podrazumeva,a nije transparentan, pa ako ne dobije "igracku" iz ovih stopa padne u histeriju i "cmizdrenje" kao neka infantilna osoba...i tako... :lol:

cenim da ovo iskustvo iz tebe prica : )))

Guše oni koji nemaju nikakva druga interesovanja ili preokupacije, sem davljenja ,,voljene" osobe...A, možda i ostalih bližnjih, šta znam...Ne volim preopširne ljude-mene čak i to guši-kada neko krene da priča od kulina bana, dobijem tikove dok ga slušam...O ozbiljnijim gušenjima-ne smem ni da pomislim, ono tipa: dvoje kao du vezani pupčanomvrpcom, psihopatologija.
Право у центар! :)
А колико ме само гуши једна другарица која прича 300 на сат. :lol:

Sta vi mislite?

ili su previse zahtevni i iscrpni u trazenju objasnjenje za neke stvari ili nemaju pametnija posla i svoj zivot vec se previse posvecuju nekom
da, ja sam nekog gusila, ustvari "gusili smo jedno drugo" pa posto sam gusila i samu sebe u jednom trenutku, razlaz bre

Back