Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

ето њиово веросиповедање кад им саспеш истину и докажеш шта их учи њихова организација под називом јеховини сведоци.
противаргумент нећеш наћи, остаје само лупање глупости и то су у стању да понављају бесконачно

izmisljate namerno i pogrdno tumacite Bibliju...

шта говори ова реченица
1. једино они знају како се тумачи библија
2. сви остали су у служби оног кога они несвесно обожавају

када би се сабрало колико су пута написали ХРИСТОС а колико сатана, овај други је у великој предности што се њих тиче.

довољан доказ је овај форум, а да не зовем сад Јероха, он им је жешћа ноћна мора сасипања истине у очи што се тиче њиховог наука, довољна је и моја маленкост.

ево прилог како нас они посматрају (они који не прихватају учење стражарске куле)

Sigurnost146-1.jpg

Sigurnost150-1.jpg

п.с. модератори имајте у виду да су ово њихове књиге, тако да нема разлога за брисање или ажурирање овог поста.

нека дају против аргумент а да није типа: измишљање, мржња итд

Aha..samo je OBELEŽAVATE....zašto ne vaskrsenje?
Ili Njegovo rodjenje, nego baš smrt?

Pa vaskrsenje je nemoguce bez njegove smrti..
da nije Hrist umro ne bi ni bilo vaskrsenja...
Vaskrsenje se ne slavi, u Vaskrsenje se veruje.:)
Da Hrist nije umro ne bi imali mogucnost niti vaskrsenja niti vecnog zivota...
HRIST je SVOJOM SMRCU obezbedio otkupnu zrtvu na osnovu koje imamo oprostaj grehova, vaskrsenje i vecni zivot...
Da nije UMRO ne bi bilo nicega od svega toga...
Zato je Hristova smrt znacajna za nas...

kao sto pise u Jovanu 3:16 Jer Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Tako ni Sin čovečji (Isus Hrist) nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svoj u otkup za mnoge. (Matej 20:28)

Rimljanima 3: 23 Jer su svi sagrešili i lišeni su slave Božje,
24 a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu

Atmosfera?

Dostojanstvena...
Odrzi se predavanje o Isusu Hristu... i znacenja njegove smrti, vaskrsenja, zivota...

1Korincanima 11
23 Jer ja primih od Gospoda što vam i predadoh; a to je da Gospod Isus one noći kad bi predan uze hleb,
24 i davši hvalu, prelomi i reče: "Uzmite, jedite, ovo je telo moje, koje se za vas predaje; ovo činite meni za spomen."
25 Tako uze i čašu, po večeri, govoreći: "Ova je čaša novi savez u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen."

26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju objavljujete, dokle on ne dođe.

Poslednja izmena:
HRIST je SVOJOM SMRCU obezbedio otkupnu zrtvu na osnovu koje imamo oprostaj grehova, vaskrsenje i vecni zivot...

kao sto pise u Jovanu 3:16 Jer Bog toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Tako ni Sin čovečji (Isus Hrist) nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svoj u otkup za mnoge. (Matej 20:28)

Atmosfera?
Dostojanstvena...
Odrzi se predavanje o Isusu Hristu... i znacenja njegove smrti, vaskrsenja, zivota...

1Korincanima 11
23 Jer ja primih od Gospoda što vam i predadoh; a to je da Gospod Isus one noći kad bi predan uze hleb,
24 i davši hvalu, prelomi i reče: "Uzmite, jedite, ovo je telo moje, koje se za vas predaje; ovo činite meni za spomen."
25 Tako uze i čašu, po večeri, govoreći: "Ova je čaša novi savez u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen."

26 Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju objavljujete, dokle on ne dođe.

Smrt ne postoji, vecni zivot postoji sam po sebi

24 a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu

Atmosfera?

Dostojanstvena...

1Korincanima 11

U Vaskrsenje se veruje, a se smrt obeležava?

Kažeš "zato je Hristova smrt značajna za nas" , jer da nije nje ne bi bilo vaskrsenja....
Mislim da samo akcenat možete da stavite i na lepše stvari :)
A ne još da razmatrate ko ima sve koristi od smrti ...Imali su je fariseji...Mi imamo koris od života, ne od smrti...

U Vaskrsenje se veruje, a se smrt obeležava?

Kažeš "zato je Hristova smrt značajna za nas" , jer da nije nje ne bi bilo vaskrsenja....
Mislim da samo akcenat možete da stavite i na lepše stvari :)
A ne još da razmatrate ko ima sve koristi od smrti ...Imali su je fariseji...Mi imamo koris od života, ne od smrti...
Korist od smrti? Cije smrti?
Fariseji su zasluzili smrt...
Nih je Isus osudio na unitenje....
Pa to je najlepsa stvar
Preko Isusove zrtve imamo VECNI ZIVOT.
akcenat je na zivotu...:)

Korist od smrti? Cije smrti?
Fariseji su zasluzili smrt...
Nih je Isus osudio na unitenje....
Pa to je najlepsa stvar
Preko Isusove zrtve imamo VECNI ZIVOT.
akcenat je na zivotu...:)

Pa piše vam u onoj brošuri - "Ko sve ima korist od njegove smrti?"

Pa zašto ne obeležavate dan rodjenja, a ne smrti? I bez njega ne bi bilo vaskrsenja...a kad je već vaskrsenje najbitnije, pa zašto onda baš taj dan ne obeležite?
Vidiš u pravoslavlju, dan smti se obeležava, i to je u hrišćanskom životu najtužniji dan...ali zato se Vaskrs ne samo oboležava, nego i slavi, najsrećniji praznik, jer smrt je pobedjanja...na taj dan..
Šta vi radite za Vaskrs?

Izvini Srki ti ko pokvarena ploca vec si me to pitao i ja sam ti odgovorila :cao:
I zasto je doticni isekao ostatak teksta i vidi se samo da pise SMRT.

a ZIVOT i vecni zivot je isekao...
Takodje je istrgnuto iz konteksta...
Ne slavi se SMRT kao SMRT
vec je u pitanju Otkupna Zrtva Isusa Hrista...

dal da sve ponovim sto sam napisala?

Zasto? Isus jer rekao da se to obelezava..

1. Korincanima 11

Vaskrsenje je nemoguce bez ISUSOVE smrti..

A u Vaskrsenje se VERUJE, Isus nigde nije rekao da to treba slaviti...

Poslednja izmena:
Оснивачи свих других религија су смртници, док је Глава Цркве васкрсли Христос. Васкрсење Христово је обнављање људске природе, пресаздање људског рода, живљење есхатолошке реалности. Када говоримо о Васкрсењу, ми га не одвајамо од Крста, будући да су и Крст и Васкрсење два пола искуства ослобађања, као што се и молимо у Цркви: „Крстом Твојим радост (дође) целом свету, свагда благосиљајући Господа, Васкрсењу Твоме певамо" или пак „Крсту Твоме клањамо се, Владико, и Васкрсење Твоје свето прослављамо". Апостол Павле јасно проповеда: Ако Христос није устао, узалуд вера наша (1. Кор. 15, 17). Вера своју истинитост и силу дугује светлом догађају Васкрсења Христовог. Без њега су хришћани јаднији од свију људи (1. Кор. 15, 19).

Црква Христово Васкрсење празнује од тренутка Његовог силаска у ад (пакао, јевр. шеол, прим. прев.), где је од власти смрти и ђавола ослободио душе старозаветних праведника.

Dakle, i Pavle kaže da je bez Vaskrsenja uzaludna vera naša. Ne kaže bez smrti Hristove, već bez Vaskrsenja Hristovog.

U Vaskrsenje se veruje a ne u smrt logicno :lol:

Hristova smrt je samo omogucila vaskrsenje.

Zato je to znacajno za nas...

Jer je Hrist nas OTKUPITELJ.

Na osnovu Hristove ZRTVE mi imamo spasenje.

dakle u Luki 22 Hrist je rekao

13 Oni otiđoše, i nađoše kao što im on kaza. I ugotoviše Pashu.

14 Kad dođe čas, sede za trpezu, i dvanaest apostola s njim.
15 On im reče: Mnogo sam želeo da ovu Pashu jedem s vama pre nego budem pretrpeo, 16 jer vam kažem da je neću više jesti dok se ona ne svrši u kraljevstvu Božjemu. 17 I uzevši čašu, dade hvalu, i reče: Uzmite ovu čašu, i razdelite među sobom; 18 jer vam kažem da neću piti od roda vinogradskoga dok ne dođe kraljevstvo Božje.

19 Uze zatim hleb, dade hvalu, i prelomivši ga, dade im, govoreći: Ovo je telo moje koje se daje za vas. Ovo činite za moj spomen. 20 I tako uze i čašu po večeri, govoreći: Ova je čaša novi savez u mojoj krvi koja se za vas proliva.

Vece uoci njegove SMRTI Hrist je sa svojim ucenicima proslavio Pashu...
I uspostavio je spomen veceru, ili Hristova vecera, poznata kao tajna vecera...
Uspostavio je novi savez sa njima a hleb i vino su simboli Hristovog savrsenog tela i zivota.

i to mi obelezavamo a ne SMRT. bukvalno kako to neki zele da predstave...

Secanje na to vece i na Hrista i naravno znacaj njegove smrti za nas
u smislu OTKUPA greha i obezbedjenja spasenja i vecnog zivota...

Poslednja izmena:
U Vaskrsenje se veruje a ne u smrt logicno :lol:

Hristova smrt je samo omogucila vaskrsenje.

Zato je to znacajno za nas...

Jer je Hrist nas OTKUPITELJ.

Na osnovu Hristove ZRTVE mi imamo spasenje.

dakle u Luki 22 Hrist je rekao

13 Oni otiđoše, i nađoše kao što im on kaza. I ugotoviše Pashu.

14 Kad dođe čas, sede za trpezu, i dvanaest apostola s njim.
15 On im reče: Mnogo sam želeo da ovu Pashu jedem s vama pre nego budem pretrpeo, 16 jer vam kažem da je neću više jesti dok se ona ne svrši u kraljevstvu Božjemu. 17 I uzevši čašu, dade hvalu, i reče: Uzmite ovu čašu, i razdelite među sobom; 18 jer vam kažem da neću piti od roda vinogradskoga dok ne dođe kraljevstvo Božje.

19 Uze zatim hleb, dade hvalu, i prelomivši ga, dade im, govoreći: Ovo je telo moje koje se daje za vas. Ovo činite za moj spomen. 20 I tako uze i čašu po večeri, govoreći: Ova je čaša novi savez u mojoj krvi koja se za vas proliva.

Vece uoci njegove SMRTI Hrist je sa svojim ucenicima proslavio Pashu...
I uspostavio je spomen veceru, ili Hristova vecera, poznata kao tajna vecera...
Uspostavio je novi savez sa njima a hleb i vino su simboli Hristovog savrsenog tela i zivota.

i to mi obelezavamo a ne SMRT. bukvalno kako to neki zele da predstave...

Secanje na to vece i na Hrista i naravno znacaj njegove smrti za nas
u smislu OTKUPA greha i obezbedjenja spasenja i vecnog zivota...

па ти још не уочаваш разлику исуса и христа.

када би се сабрало колико су пута написали ХРИСТОС а колико сатана, овај други је у великој предности што се њих тиче.

Vala bas,vise sm na ovom forumu procitala o demonima,nego o bogu![/COLOR
Sigurnost150-1.jpg

Meni strasno bode oci to sta znaci "dan osvete naseg Boga"?Mislim,ako je Bog svemocan i ako nas je stvorio po SVOM LIKU,i ako je on ljubav,kako se u sve to uklapa osveta? I sta to znaci NASEG BOGA,zar on nije Bog svih nas,ako je stvorio Planetu,Suncev sistem,ljude...odakle iko ima pravo da ga svojata?
Moje dete moze uraditi i najgotu stvar na svetu,i ja mogu biti ljuta,razocarana itd,ali da se svetim sopstvenom detetu,jedino kad poludim!Zasto Bog-roditelj,preti osvetom?Kome da se sveti?Zasto?

Ово је неко објашњење које је и мени најближе:

Наиме, када је Бог створио прво анђеле, онда је потом почео да ствара и сав остали свет. Анђели су гледали акт стварања света. То је било нешто величанствено, бог ствара свет ни из чега. Просто: "И рече Бог... и би". То је био толико величанствен призор да су сви анђели клицали Богу од радости, јер је благодат стварања света била изузетно велика. Тако је и сам Луцифер клицао од одушевљења. Луцифер значи светлоносац, тј он је знао највеће тајне о Богу, и он је подучавао све остале анђеле, онда можеш замислити колико је то интелигентан анђео, а био је и најлепши створени анђео. Бог му је био дао велики дар, велику благодат и велику слободу.

И на крају стварања Бог ствара човека.

И тада је Бог рекао: "И нека му се поклоне сви анђели"

И ту је тајна пада Луцифера. Јер је он као најинтелигентнији, најлепши анђео сматрао да њему припада прво место у Божијем стварању, а гле овај који је створен последњи, преузима место првог, јер је и Христос рекао: "И последњи биће први, и први биће последњи". Луцифер је на човека гледао као на ниже биће, јер је човек имао и тело, док је анђео само дух. Али када је Бог изговорио. " и нека му се поклоне сви анђели", Луцифер је схватио да се то не односи да се анђели треба да поклоне том тек створеном човеку, него је схватио тајну, да ће се сам Син Божији оваплотити и јавити у телу човечијем. Схватио је да је човек потенцијално већи од анђела, јер се човек може у свом бићу да сједини са самим Богом и није могао да поднесе да он више не буде "први". Значи постао је горд и гордост га је оборила с неба. И започео је рат против Бога по интелигенцији коју је имао и обмануо је трећину анђела који су отпали од Бога и назвали су се сви ђаволи. Луцифер је хтео да поремети тај план Божији, хтео је да спречи да се оваплоти Син Божији. Размишљао је: "Пошто је Бог светлост и у њему нема таме никакве, ако човека наведе на грех, неће се Бог оваплотити, јер у Богу нема таме никакве"

И тако настаје историја која је даље позната. Значи, Луцифер (Сатана) је био тако велики анђео, али није био савршен, имао је слободу воље и својом вољом је отпао од Бога. Бог није творац зла у свету. Бог је љубав. А љубав је могућа само тамо где постоји слобода а не нужда, где не постоји присила. Могућност да могу да одступе од Бога створена бића је истинско сведочанство да је Бог дао и слободу створеним бићима, слободу воље, коју створена бића могу да употребе на своје вечно блаженство у Богу или своју вечну пропаст.

Vala bas,vise sm na ovom forumu procitala o demonima,nego o bogu![/COLOR

Meni strasno bode oci to sta znaci "dan osvete naseg Boga"?Mislim,ako je Bog svemocan i ako nas je stvorio po SVOM LIKU,i ako je on ljubav,kako se u sve to uklapa osveta? I sta to znaci NASEG BOGA,zar on nije Bog svih nas,ako je stvorio Planetu,Suncev sistem,ljude...odakle iko ima pravo da ga svojata?
Moje dete moze uraditi i najgotu stvar na svetu,i ja mogu biti ljuta,razocarana itd,ali da se svetim sopstvenom detetu,jedino kad poludim!Zasto Bog-roditelj,preti osvetom?Kome da se sveti?Zasto?

To je Biblijski citat... to Bog kaze....

ali sta tebi objasnjavati :roll:

Takodje je zanimljivo sujevrrje doticnog koji veruje da broj spominjanja nesto znaci :roll:

Ma trebao je Bog da to ne pise da vama udovolji:roll:

Poslednja izmena:

Back