Зашто је у Хрватској толико раширена србофобија?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije tebi lako s tolikom mržnjom. Stari moj, smiri se, nije ti to zdravo. Vjerojatno nikad nisi ni bio u Hrvatskoj, a pišeš gluposti. Zatrovan si mržnjom i ne vidiš pravo stanje stvari.
Inače tek toliko da znaš da u Hrvatskoj ima praznik "Dan antifašističke borbe" (22.06.) kada je osnovan Prvi partizanski odred u tadašnjoj Jugoslaviji, u Sisku.
и шта су урадили ти сисачки партизани (и то вероватно српског порекла) против окупатора :lol:

негде у то време, у Србији је (додуше не за дуго) већ ослобођен први град у окупираној европи

Nije tebi lako s tolikom mržnjom. Stari moj, smiri se, nije ti to zdravo. Vjerojatno nikad nisi ni bio u Hrvatskoj, a pišeš gluposti. Zatrovan si mržnjom i ne vidiš pravo stanje stvari.
Inače tek toliko da znaš da u Hrvatskoj ima praznik "Dan antifašističke borbe" (22.06.) kada je osnovan Prvi partizanski odred u tadašnjoj Jugoslaviji, u Sisku.
Хахахахахаха.....извини, нисам знао.
Мало сам прогуглао и нађох, у праву си. Видим, држите до тог дана:
ustaše-blajburg-640x380.jpg

blajburg_1.jpg

Усташе-Блајбург.jpg

и шта су урадили ти сисачки партизани (и то вероватно српског порекла) против окупатора :lol:

негде у то време, у Србији је (додуше не за дуго) већ ослобођен први град у окупираној европи
Ne, to su bili Hrvati. Vlado Janić Capo, Marjan Cvetković, Janko Bobetko, Mika Špiljak i drugi. Od Srba je bila jedna žena, Nada Dimić.
https://www.antifasisticki-vjesnik.org/hr/kalendar/6/22/197/

Prvi su zapucali na Nijemce i ustaše.

на кога су пуцали, кога су ослободили?
***********ке фантазије

Ne, to su bili Hrvati. Vlado Janić Capo, Marjan Cvetković, Janko Bobetko, Mika Špiljak i drugi. Od Srba je bila jedna žena, Nada Dimić.
https://www.antifasisticki-vjesnik.org/hr/kalendar/6/22/197/
можда и хурвати, мада пре бих рекао неки југословенски полутанци

hrvatski partizani im dostavljali oružje da se mogu braniti, uništavali pruge i mostove da otežaju okupatoru kretanje.

:hahaha:

али сами нису ни на кога запуцали нити су било шта значајно урадили ти хрватски партизани од којих су пола Срби или полутанци

док Срби учествују у свим антифашистичким организовањима и у хр, у Србији постоје 2 антифашистичка покрета и ослобађа се први окупирани град у целој европи

Poslednja izmena:
Што дубље потискујеш фрустрацију неким и нечим и свој кокмплекс то је јача мржња. Кад то пређе границу максималног онда постаје демонско и анимално и канибалистички. Жао ми је због њихове психе. Треба живети са тим чемером у души. Мене овде на форуму ниједан Хрват не може оптужити за шовинизам нити за вређање. Никад не излазим из граница људског разговора и расправе.

Vozim zadnjih godina auto kroz Hrvatsku..satima.. menjam radio stanice hrvatske..Ma nema šanse da čuješ neku pesmu na ekavici. U okupiranoj Srbiji ima radio stanica gde su 80% pesme iz lijepe njihove.
У Србији, на радио станицама са националним фреквенцијама, нећеш чути "ћирилицу" односно народњаке, а ни говор на српском језику(сем РТС-а и РТ Н.Сад).

Дакле, неко отвори тему "Зашто Хрвати мрзе Србе", и овде се појаве 3-4 форумаша из Хрватске који негирају да постоји таква мржња у Хрвата.Онда ти исти форумаши затрпају тему коментарима у којима изврше велику нужду по нашој историји, музици, нацији итд.

Србофобија(србомржња, антисрпство) је толико раширена у Хрватској, да је вређање интелигенције негирање те очигледне чињенице.Општепознато је да се у Хрватској велича геноцидна тзв."НДХ", да се руше споменици из НОБ-а, да се разбијају ћириличне табле, да се на стуб срама прибијају представници српског народа(Пуповац) и да се против Срба и Хрвата који назову "олују" злочином води кривични поступак(на пример градоначелник Борова и један Хрват-архитекта из Осијека).

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back