Zasto je Srba u ww2 izginulo 1,5 miliona a Bugara samo 1,600?

Mislim da nikada necemo saznati pravi broj, Vidite ja sam skloniji da je broj mnogo veci jer nikada nije ni bilo pomena koliko je pobijeno antikomunista,podunavskih Svaba ,kolaboracionista i navodnih neprijatelja rezima. Imate na fejsbuku grupu Podunavske svabe,nase komsije pa kada budete u dokolici pogledajte ,Pricaju o svojim stratistima i navode mesta,Naravno masovno su ucestvovali u nemackoj vojsci ali su masovno i stradali, Njih ne vodimo kao zrtve iako to jesu jer je bilo oko 500 000 Nemaca u bivsoj kraljevini Jugoslaviji ili 350 000u Vojvodini, Danas ih nema vise od hiljadu,dve.

Jos jednom cu ponovit nesto sto moze na prvi pogled djelovati cudno. Djeluje cudno jer se ravnamo po komunistickoj povijesti koju su oni napisali, a sluzbena je i dalje na prostoru ex-yu. Hrvati i Srbi su najmanje izginuli u medjusobnim ubijanjima za vrijeme ww2. Cesto se ljudi pitaju kako to da ustase i cetnici, dakle dva pokreta koja su okarakterizirana kao hrvatski i srpski nacionalisticki i koljacki pokreti... kako to da nema znacajnijih sukoba iz tog vremena? Kako to da su cesto suradjivali na prostoru tadasnje NDH i mlatili se i jedni i drugi sa partizanima? Kako to da je u Beogradu postojao konzulat NDH cijelo to vrijeme ispred kojih su bili strazari u ustaskim uniformama a da nitko nije bacio niti petardu? Mnogo takvih pitanja ovdje vidim. I ljudi koji postave takva pitanja i oni sami mada im nije jasno prelaze preko toga, a da ne idu dublje to istraziti. Prelako se prelazi preko nekih nelogicnih stvari. A zbog cega dolazi to takvih nelogicnih stvari koje je tesko ukomponirati u cijelu pricu. Nitko se jednostavno ne zapita kakva je ta prica. Tko je napisao tu pricu i zasto se takva "nelogicna" pitanja nekad sama postavljaju. Odgovor je jednostavan. Zato jer je cijela prica suplja i napisana je od onih koji su vladali 45 godina. Njih kao nema ali ostala je njihova prica na citavom prostoru ex-yu koja je i dalje sluzbena. I vidis i sam kada netko pokusa nesto oko toga istrazivati, kada i iskrsne poneki dokument koji baca neko drugo svjetlo na sve to... e tada vidis kako krecu napadi na takve istrazivace i na one koji postavljaju pitanja. Ova povijest koja je sluzbena u nasim drzavama je kao Sveto pismo. Nepogresivo i nije dozvoljeno da se postavljaju pitanja.

Hocu da podelim sa vama jedno saznanje koje sam cuo od prof, Dragana Simeunovica.Gostujuci u emisiji Pravac koji vodi bivsa zena premijere ,Ksenija Vucic izneo je podatak koji me pogodio, U drugom svetskom ratu Jugoslavija je izubila oko 1,67 miliona stanovnika, Najvise Srba ali ne od pusaka Nemaca i Ustasa vec medjusobno se istrebljujuci, Cetnici i partizani su jedni dsrugima naneli najvece zrtve. Jedini gerilski borci su bili Srbi ,Profesor kaze da Ustase nisu imali velike gubitke do pred sam kraj rata jer su bili u kasarnama i drzavotvorni a nasi po sumama i gorama. Braca Bugari su bili uz Nemce i nisu cak morali da idu ni na ruski front, Promenili su curak pred kraj i ukupno imali hiljadu i sest stotina poginulih u drugom svetskom ratu, Eto neko ce izvuci pouku zasto nam je ovako,

Како могу да ти буду браћа они што су те убијали у том рату ??!

Није истина да их је изгинуло 1600 него негде око 20 000. Зашто ? Зато што су познати као туркотатарски тактизери у сваком сукобу.

Како могу да ти буду браћа они што су те убијали у том рату ??!

Није истина да их је изгинуло 1600 него негде око 20 000. Зашто ? Зато што су познати као туркотатарски тактизери у сваком сукобу.

Vidite profesor verovatno misli do pred kraj rata i pominje cifru od 1600. Ostatak koji se pominje u wikipediji predpostavljam da je nastao kada su preokrenuli politiku i krenuli sa Rusima da oslobadjaju Evropu, Nije im bilo dozvljeno da oslobadjaju Jugoslaviju ali od Madjarske pa dalje jesu ucestvovali uz Ruse, Tu su verovatno i imali gubitke, Ali dotle ne jer po sporazumu sa Nemackom nisu imali obavezu da ratuju sa SSSRom. Sto znaci da su Bugari za nas doktori politickih nauka .

Hocu da podelim sa vama jedno saznanje koje sam cuo od prof, Dragana Simeunovica.Gostujuci u emisiji Pravac koji vodi bivsa zena premijere ,Ksenija Vucic izneo je podatak koji me pogodio, U drugom svetskom ratu Jugoslavija je izubila oko 1,67 miliona stanovnika, Najvise Srba ali ne od pusaka Nemaca i Ustasa vec medjusobno se istrebljujuci, Cetnici i partizani su jedni dsrugima naneli najvece zrtve. Jedini gerilski borci su bili Srbi ,Profesor kaze da Ustase nisu imali velike gubitke do pred sam kraj rata jer su bili u kasarnama i drzavotvorni a nasi po sumama i gorama. Braca Bugari su bili uz Nemce i nisu cak morali da idu ni na ruski front, Promenili su curak pred kraj i ukupno imali hiljadu i sest stotina poginulih u drugom svetskom ratu, Eto neko ce izvuci pouku zasto nam je ovako,

Nema tu nikakve pouke . Mi smo uvek u svojoj istoriji odigrali najbolje sto smo mogli e sad sto smo uvek dobijali lose karte to je druga stvar .

Za 27. mart nisu krivi Srbi nego ENGLEZI .

Zanimljivo...

Popis stanovništva 1931:
Jugoslavija: 13934038
Pravoslavci :6785501
Katolici: 5217847

E sad ako se uzme da su pravoslavci osim Srba još i Makedonci i Crnogorci, a katolici Hrvati i Slovenci po popisu 1948. dobijamo slijedeće:

Jugoslavija: 15772098

Pravoslavci
Srbi: 6547117
Mak: 810126
CG: 425703
Ukupno: 7782946

Katolici:
Hrvati: 3784353
Slovenci: 1415432
Ukupno: 5199785

https://sr.wikipedia.org/wiki/Попис_становништва_1931._у_Краљевини_Југославији
https://sh.wikipedia.org/wiki/Popis_stanovništva_1948._u_FNRJ

Dakle jasno se vidi da je broj pravoslavaca veći za milijun, a broj katolika isti! Kako to objašnjavate? :think:

Majko vražja zar opet o ovome.

Vidite profesor verovatno misli do pred kraj rata i pominje cifru od 1600. Ostatak koji se pominje u wikipediji predpostavljam da je nastao kada su preokrenuli politiku i krenuli sa Rusima da oslobadjaju Evropu, Nije im bilo dozvljeno da oslobadjaju Jugoslaviju ali od Madjarske pa dalje jesu ucestvovali uz Ruse, Tu su verovatno i imali gubitke, Ali dotle ne jer po sporazumu sa Nemackom nisu imali obavezu da ratuju sa SSSRom. Sto znaci da su Bugari za nas doktori politickih nauka .

Nije tacno da ni je bilo zabranjeno da oslobodimo Jugoslavije od Nemce.Mi smo ratovali protiv njih u celoj Jugoslavije

Otkriveno novo spomen obilježje poginulim bugarskim vojnicima na kraju 2. svjetskog rata

Ministar obrane Bugarske Nikolay Nenchev podsjetio je kako je tu pokopano 1.027 bugarskih vojnika koji su se borili na strani antifašističke koalicije i koji su stradalih u završnim operacijama na kraju Drugoga svjetskoga rata

Polaganjem vijenaca i prigodnom komemoracijom danas je upriličeno svečano otkrivanje renoviranog bugarskog vojnoga groblja u Vukovaru koje se nalazi kod Gradskog groblja Vukovar.

Ministar obrane Bugarske Nikolay Nenchev podsjetio je kako je tu pokopano 1.027 bugarskih vojnika koji su se borili na strani antifašističke koalicije i koji su stradalih u završnim operacijama na kraju Drugoga svjetskoga rata. Prema njegovim riječima tijekom Drugoga svjetskoga rata na području Hrvatske, Srbije i Makedonije poginulo je oko 10.700 bugarskih vojnika koji su se daleko od svojih domova borili protiv nacizma.

Komemoraciji je nazočila i bugarska veleposlanica u Hrvatskoj Tanya Dimitrova koja je rekla kako je prije izgradnje novoga spomenika u čast palim bugarskim vojnicima bugarsko vojno groblje u Vukovaru obilježeno 1965. godine. Tijekom Domovinskoga rata ono je oštećeno da bi tijekom 1999. godine groblje obilježeno spomen pločom, a onda i 2002. godine obnovljeno. Novi spomenik stradalim bugarskim vojnicima uređen je i na njemu su uklesana imena 1.027 stradalih vojnika.

Među okupljenim uzvanicima bilo je i nekoliko bugarskih vojnika koji su bili sudionici tih završnih borbi, a koji se i danas sjećaju tih dana, stradalih suboraca i prijatelja, ranjavanja, žestokih borbi… Podno spomen obilježja stradalim bugarskim vojnicima vijence su položili izaslanstva iz Bugarske ali i izaslanstva Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja Vlade RH, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/otk...m-vojnicima-na-kraju-2-svjetskog-rata-1079493

bugarsko-vojno-groblje.jpg

Poslednja izmena:
Земунски, написао си да је највише Срба изгинуло у братоубилачком рату, па шта су радили Немци и усташе? Грицкали кокице? Братоубилачког рата је било, али побогу, зна се да је огромна већина изгинула у сукобима са Немцима, и кроз геноцид који је проводила Независна Држава Хрватска.

Наравно, симптоматична разлика између укупних жртава Југосалвије и суседне јој Бугарске, али кад су Бугари иначе имали неке велике губитке? Ни у Првом рату они нису претерано крварили, они се једноставно предају и уздају се у српско поштовање међународних конвенција о заробљеницима.

Na Drini u proleće 1942. godine Nemci su štitili Srbe od ustaša ( Hrvata, došlih sa strane i komšija muslimana), dok god je Švabo bio na obali Drine tada je bilo sigurno, kad naidju ustaše tada su Nemci znali da okrenu puške ka njima i viču : "Curik ustaša, curik" -

(priča moje babe koja je to sve preživela )

A onda kad su prešli Drinu ( plaćeno dukatima) seli na obali naišli su Nedićevci ili Ljotićevci i za mog dedu ( tada dvadesotogodišnjaka) rekli su: e ovakvi su Titovi partizani- on je kaže tada prvi put čuo to ime Tito i partizan.

Možda je odgovor upravo u ovom .

Na Drini u proleće 1942. godine Nemci su štitili Srbe od ustaša ( Hrvata, došlih sa strane i komšija muslimana), dok god je Švabo bio na obali Drine tada je bilo sigurno, kad naidju ustaše tada su Nemci znali da okrenu puške ka njima i viču : "Curik ustaša, curik" -

A onda kad su prešli Drinu ( plaćeno dukatima) seli na obali naišli su Nedićevci ili Ljotićevci i za mog dedu ( tada dvadesotogodišnjaka) rekli su: e ovakvi su Titovi partizani- on je kaže tada prvi put čuo to ime Tito i partizan.

Vidis imam slicna saznanja koja sam cuo od mojih dedova, Na pitanje deteta koliko su Nemci pobili ljudi u tom kraju ,oboje su rekli da su i povremeno vidjali i da su najgori bili Nedicevci i Ljoticevci. Kada citas o stratistima u Srbiji i logorima vidimo da su ih drzali Srbi Nedicevci i Hrvati na Sajmistu, Tihi i Prle su izmisljeni likovi jer u BGD je za vreme rata poginuo samo jedan vojnik Vermahta ,Izgleda da smo pogresno uceni,

Pa dobro, evo sada mi hoćemo da udjemo u EU a da ne uvedemo sankcije Rusiji i da se u principu ne suprotstavljamo Rusima a da ujedno saradjujemo i trgujemo sa EU. :mrgreen:

Kopiramo Bugare.

Тако је,зато и нисмо ратовали против Руса у ДСР.

Блгарче, немој никада да заборавиш да само Пчињском округу дугујете 20 000 мушких глава. Имај то на уму јер ми не заборављамо никада..

- - - - - - - - - -

Pa dobro, evo sada mi hoćemo da udjemo u EU a da ne uvedemo sankcije Rusiji i da se u principu ne suprotstavljamo Rusima a da ujedno saradjujemo i trgujemo sa EU. :mrgreen:

Kopiramo Bugare.

Блгари, усташе, чак и шиптари су за тебе господа, ти си само искомплексирани отпадак, нижи облик постојања и од њих..

Srba je mnogo više izginulo od Bugara, ali na wikipediji su drugačije cifre: ukupne žrtve u Bugarskoj 21,500 a za Jugoslaviju: 1,027,000-1,700,000 s tim što su u pitanju svi građani Jugoslavije, a ti si spomenuo samo Srbe

Тужно је то што неки Срби покушавају да копирају јевреје, па се играју са цифрама. Да нас је много погинуло јесте, а сад да ли је било милион или колико то је питање.

Тужно је то што неки Срби покушавају да копирају јевреје, па се играју са цифрама. Да нас је много погинуло јесте, а сад да ли је било милион или колико то је питање.

P da, malo ste se zaigrali.
Poginulo vas je milion, a samo u Jasenovcu 700k, kako da ne

Ја лично не верујем у те бројке, ја сам зато да се све темељно испита,

Ma meni svejedno, nitko od ubijenih neće oživjeti niti nitko od živih neće biti ubijen ako te brojke povećaš ili samnjiš 10 puta.
A i politički kontekst se neće promijeniti, da li je poginulo 200.000 ili 2 miliona - u političkom smislu znači isto.

Imaš ozbiljna istraživanja toga, ali nikome nije stalo do istine iovako ionako.
Na ovaj način uvijek možeš sa pjenom na ustima licitirati brojevima.

- - - - - - - - - -

Ја лично не верујем у те бројке, ја сам зато да се све темељно испита,

U potpunosti se slažem s tobom. Da se sve temeljito ispita!

Back