Mislim da nikada necemo saznati pravi broj, Vidite ja sam skloniji da je broj mnogo veci jer nikada nije ni bilo pomena koliko je pobijeno antikomunista,podunavskih Svaba ,kolaboracionista i navodnih neprijatelja rezima. Imate na fejsbuku grupu Podunavske svabe,nase komsije pa kada budete u dokolici pogledajte ,Pricaju o svojim stratistima i navode mesta,Naravno masovno su ucestvovali u nemackoj vojsci ali su masovno i stradali, Njih ne vodimo kao zrtve iako to jesu jer je bilo oko 500 000 Nemaca u bivsoj kraljevini Jugoslaviji ili 350 000u Vojvodini, Danas ih nema vise od hiljadu,dve.
Jos jednom cu ponovit nesto sto moze na prvi pogled djelovati cudno. Djeluje cudno jer se ravnamo po komunistickoj povijesti koju su oni napisali, a sluzbena je i dalje na prostoru ex-yu. Hrvati i Srbi su najmanje izginuli u medjusobnim ubijanjima za vrijeme ww2. Cesto se ljudi pitaju kako to da ustase i cetnici, dakle dva pokreta koja su okarakterizirana kao hrvatski i srpski nacionalisticki i koljacki pokreti... kako to da nema znacajnijih sukoba iz tog vremena? Kako to da su cesto suradjivali na prostoru tadasnje NDH i mlatili se i jedni i drugi sa partizanima? Kako to da je u Beogradu postojao konzulat NDH cijelo to vrijeme ispred kojih su bili strazari u ustaskim uniformama a da nitko nije bacio niti petardu? Mnogo takvih pitanja ovdje vidim. I ljudi koji postave takva pitanja i oni sami mada im nije jasno prelaze preko toga, a da ne idu dublje to istraziti. Prelako se prelazi preko nekih nelogicnih stvari. A zbog cega dolazi to takvih nelogicnih stvari koje je tesko ukomponirati u cijelu pricu. Nitko se jednostavno ne zapita kakva je ta prica. Tko je napisao tu pricu i zasto se takva "nelogicna" pitanja nekad sama postavljaju. Odgovor je jednostavan. Zato jer je cijela prica suplja i napisana je od onih koji su vladali 45 godina. Njih kao nema ali ostala je njihova prica na citavom prostoru ex-yu koja je i dalje sluzbena. I vidis i sam kada netko pokusa nesto oko toga istrazivati, kada i iskrsne poneki dokument koji baca neko drugo svjetlo na sve to... e tada vidis kako krecu napadi na takve istrazivace i na one koji postavljaju pitanja. Ova povijest koja je sluzbena u nasim drzavama je kao Sveto pismo. Nepogresivo i nije dozvoljeno da se postavljaju pitanja.