Zašto je potrebno da prođemo kroz fazu materijalnog postojanja?

Nažalost, lično nemam taj kapacitet a ni znanje da povežem i fiziku i matematiku i informatiku i filozofiju sa religijom, ali da imam taj IQ, sigurna sam da bi mi mnogo toga bilo jasnije, šta vi mislite?
evo, sada sam spreman jer sam bio nedorecen: elem, ja sam fizicar, matematicar, znaci u prirodnim naukama, i znam tacno kako razmisljas, i u kom pravcu, a hteo sam da sugerisem ovo:
nas hriscanski Bog je Logos, Rec, Pojam i definisanje pojmova
znaci razumevanje pojmova, reci koje su zapravo medijumi, a ne neki Glasnici, duhovna bica i sam Bog Rec

jer je jedini posrednik [postao] Hristos Isus, covek, misleci na njegovu istorijsku misiju, a to znaci da trebamo da razumemo nauku, reci koje nam je ostavio, a vezbamo razumevanje izmedju samih sebe, kao npr, ovaj Glasnik i ja

i zato sam ja bio naporan i striktan - ko uvodi koje pojmove u diskusiju, da taj mora da ponese i odgovornost, a ne samo da propituje, i salje druge da mu donesu odgovore

a ti kao ne znas odakle?
ja necu da ti odgovorim, jer ti upucujes izazov, a ja ga odbijam, tako sam naucen da radim sa djavolskim glasnicima koji upucuju izazove i iskusenja, samo da ODBIJAM

mogu., ali necu, a jel imas ti odgovor na svoje pitanje?
Dakle ovako.

Ovo su bila moja pitanja postavljacu teme.
Cak ni tebi.

Odakle ta informacija duhovna bica koja su zatvorena u telu?
Sta znaci duhovno bice?

Sta ako ta informacija nije tacna?

Ako smo ipak telesni a to duhovno pogresno razumemo, sta je to?

Ili u stvari sve to shfatamo kako su nas holivudski filmovi naucilu?

Ajde ti!

Ovo su bila moja pitanja postavljacu teme.
Cak ni tebi.
pa zasto me onda teras da odgovaram?
ajde ti
Odakle ta informacija duhovna bica koja su zatvorena u telu?
Sta znaci duhovno bice?
ja pitam sta znaci zatvoreno u telu, a sta je duhovno, o tome bi posle, sad necu na taj deo da odgovaram, jer prvo moramo da rascistimo sta znaci ZATVORENA - eto, jel ovaj zivot neka robija, ako kazes "zatvorena"?

pa zasto me onda teras da odgovaram?

ajde ti

ja pitam sta znaci zatvoreno u telu, a sta je duhovno, o tome bi posle, sad necu na taj deo da odgovaram, jer prvo moramo da rascistimo sta znaci ZATVORENA - eto, jel ovaj zivot neka robija, ako kazes "zatvorena"?
Pa ti si se javio zato tebe pitam...
Nisam se ja javio kod tebe.😆

neces da objasnis pitanje do kraja sta znaci "zatvoreno" i ja necu da ti odgovorim onda
Pa nema nista zatvoreno u telu.
Sve to smo mi.
Kao zadnji rezultat ti si tvoj um tvoj karakter.
To si ti.
Bez ruku bez nogu, to si i dalje ti.
Bez trupa samo glava da ju zakace na aparate, to si ti.
Da mogu da izoluju mozak bez lobanje, to si ti.
Ali dalje nema.
Ali problem bi bio bez nekih organa valjda ne bi mogao da osecas recimo ljubav, zebnju, strah i mnogo toga drugog.
Bez ociju samo mrak.
Dakle, sam mozak bi bez tela bio jako osiromasen.

Pa nema nista zatvoreno u telu.
Sve to smo mi.
pa jel vidis da znas lepo da razgovaras
Sta ako ta informacija nije tacna?

Ako smo ipak telesni a to duhovno pogresno razumemo, sta je to?
pa eto, jel vidis da znas? znaci telesni pogresno misli da je zarobio duh, a ti si dobro rekao da smo sve to mi

a tvoje pitanje za duhovno bice? znaci nematerijalno, ali nama je Bog nesto jos uzvisenije pripremio nego duhovnim bicima

pa jel vidis da znas lepo da razgovaras

pa eto, jel vidis da znas? znaci telesni pogresno misli da je zarobio duh, a ti si dobro rekao da smo sve to mi

a tvoje pitanje za duhovno bice? znaci nematerijalno, ali nama je Bog nesto jos uzvisenije pripremio nego duhovnim bicima
Pa ja sam bio postavio pitanje.
I zato nije bilo bitno da li znam.

Možda je @milsu na filozofiji objasnio, citat:

«Ми као људи смо створени од духа и тела, зато поседујемо способност перцепције и духовног и материјалног, видимо да се у материјалном свету све стално мења, али такође имамо и осећај као да је увек сада и као да се ништа никада не мења.»

Pitala sam se često čemu materijalna egzistencija? Zašto moramo da prođemo i ovu fazu (jer je smrt nepoznanica i svako veruje u šta hoće, ja verujem da je nastavak, samo da nije materijalan...)

Naletala sam već na slične situacije, kada fizika objasni religiju, ovog puta filozofija, i dođoh do zaključka da je sve povezano.

Šteta što se teisti i ateisti sukobljavaju, mnogo više bismo shvatili udruženi.

Nažalost, lično nemam taj kapacitet a ni znanje da povežem i fiziku i matematiku i informatiku i filozofiju sa religijom, ali da imam taj IQ, sigurna sam da bi mi mnogo toga bilo jasnije, šta vi mislite?

biti samo dusa.....je hendikep naspram biti dusa koja je u tijelu....koja ima interakciju sa materijom.

sa cim ce dusa imati interkaciju?

Back