Zašto je planeta Zemlja najniža po orbiti od ostale planete i satelita oko Sunca?

Gledamo zvezdano nebo, i kroz teleskop vidimo sve planete i njihovi sateliti pa i naš Mesec, svi su gore, a mi dole, najniže.

Zašto?

Ne znam gde si ti...ali ja gledam u zvezde odozgo...cesto se uplasiom da cu da se "otkacim" sa asfalta i da padnem na njih....

Cinimi se da je percepcija problem....

Poslednja izmena od moderatora:
To ti se samo iz ove perspektive čini..............:kafa:

Iz koje perspektive? A oni na jugu Afrike, recimo, da li isto vide sve planete iznad, ili?
Ovo je vrlo zanimljivo pitanje. Ajd sad mesec, manje-više, on je naš satelit i uvek je tu oko nas, ali ostale planete?

Bravo za postavljačicu teme!

Iz koje perspektive? A oni na jugu Afrike, recimo, da li isto vide sve planete iznad, ili?
Ovo je vrlo zanimljivo pitanje. Ajd sad mesec, manje-više, on je naš satelit i uvek je tu oko nas, ali ostale planete?

Bravo za postavljačicu teme!

Ja mislim da perpsektiva Severnog i Južnog pola se razlikuju ali u malim optičkim razmerama jer je Zemlja pod nagibom tako da mogu vide gore i dole a mi opet smo dole. :D

Hvala na komplimentu.
:cao:

Poslednja izmena:
Gledamo zvezdano nebo, i kroz teleskop vidimo sve planete i njihovi sateliti pa i naš Mesec, svi su gore, a mi dole, najniže.

Zašto?
Сестро, у свемиру не постоји горе доле, то је земаљски појам, и постоји само захваљујући гравитацији.

Poslednja izmena od moderatora:
Сестро, у свемиру не постоји горе доле, то је земаљски појам, и постоји само захваљујући гравитацији.

U 'plivajućem' Univerzumu nema neka orijantacija, ali mi smo ovde na Zemlji i služimo se orijentirom da bismo znali gde smo i dokle smo dogurali, pitanje je zašto nam je mesto da budemo 'dole'?

Poslednja izmena:

Back